جمعه ۱۵ تیر ۱۴۰۳
۱۰:۳۴ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۱۰۲۰۶۸
حوزه بهداشت و رفاه

در نشست خبری انجمن صرع ایران مطرح شد؛

۵۰میلیون تومان هزینه تشخیص وجراحی صرع/‌تأثیر داروهای گیاهی دردرمان صرع اثبات نشده است

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,صرع
"قائم مقام مدیرعامل انجمن صرع هزینه های جراحی صرع درایران را حدود ۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت:ازاین مبلغ حدود ۲۰ میلیون تومان برای اقدامات تشخیصی و بقیه صرف انجام جراحی می شود."

به گزارش خبرنگارعلمی ایرنا دکتر پرویز بهرامی روزچهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز جهانی صرع که درمحل این انجمن برگزارشد، افزود:آمار دقیقی از تعداد مبتلایان به صرع در کشور نداریم اما بیش بینی می شود نیم تا یک درصد جمعیت کشور به این عارضه مبتلا باشند.

۲۵ بهمن امسال مصادف با ۱۳ فوریه ۲۰۱۷ میلادی روز جهانی صرع نامگذاری شده و برنامه متعددی در ایران و سایر کشورها به این مناسبت برگزار می شود.

 

وی اظهار کرد:دوعامل ضربه مغزی براثر تصادفات رانندگی وجنگ تحمیلی سبب افزایش این بیماری در کشور شده و براساس این دو عامل، پیش بینی می شود بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون ایرانی به این بیماری مبتلا باشند.

این متخصص مغز و اعصاب، هزینه های جراحی صرع را بالا دانست و گفت:هرچند بیمه های تکمیلی حمایت هایی در این زمینه دارند اما بیمه های پایه به راحتی زیر بار این هزینه ها نمی روند و باید اقدامات جدی تری در این زمینه انجام گیرد.

 

قائم مقام مدیرعامل انجمن صرع با بیان اینکه دو سوم مبتلایان به صرع در کشور با دارو قابل کنترل وبقیه نیزمقام به دارو هستند، تاکید کرد که افراد مقاوم به دارو باید تحت پوشش مناسب تر بیمه ها قرار گیرند تا بتوانند از خدمات مطلوب تر تشخیصی و درمانی بهره ببرند.

وی گفت درحال حاضر جراحی صرع در شهرهای تهران و اصفهان توسط پزشکان حاذق ایرانی انجام می شود و در این زمینه از تجربیات پزشکان کانادایی و آلمانی هم بهره گرفته می شود.

 

بهرامی گفت: دولت باید امکانات تشخیصی و درمانی را در بخش های دولتی و خصوصی فراهم کند تا افراد مبتلا به صرع به راحتی به امکانات تشخیصی و درمانی صرع دسترسی داشته باشد. 

وی بر لزوم تقویت امکانات تشخیصی و درمانی در مراکز درمانی اصلی دانشگاه های علوم پزشکی تاکید کرد و گفت : بودجه های لازم برای تحقیق و پژوهش در این زمینه باید فراهم شود.

 

 

مقابله با باورهای غلط و خرافات 

وی ارتقا آگاهی مردم در مورد صرع، ارایه خدمات تشخیصی و درمانی بهتر و افزایش امکانات و تجهیزات و برطرف شدن باورهای غلط و خرافات را از مهمترین اهداف برگزاری روز جهانی صرع در ایران اعلام کرد.

 

بهرامی استقرار اتوبوس اطلاع رسانی در زمینه صرع در برخی از نقاط تهران را از جمله برنامه های این روز اعلام کرد و گفت که این اقدامات در جهت آگاهی مردم در این خصوص صرع انجام می گیرد.

وی، برگزاری مسابقه شطرنج را از دیگر برنام های این روز اعلام کرد و گفت که این مسابقه بین احسان قائم مقامی استاد بزرگ شطرنج ایران و بین ۳۰ تا ۴۰ نفر مبتلا به صرع انجام می شود.

 

این متخصص مغز و اعصاب، انجام ورزش توسط افراد مبتلا به صرع اشاره کرد و گفت: این افراد با مشورت پزشکان متخصص می توانند برخی از ورش ها را با رعایت دقیق اصول انجام دهند.

وی گفت : ورزش هایی از جمله شنا، کوهنوردی ، صخره نوردی و اتومبیل رانی برای این افراد خیلی مناسب نیست اما با مشورت پزشکان می خوانند برخی از ورزش ها را انجام دهند.

 

 

هنوز تحقیقاتی در مورد اثرات طب سنتی بر صرع انجام نگرفته است

معاون پژوهشی انجمن صرع به تاثیر طب سنتی در کنترل یا درمان صرع اشاره کرد و گفت: هنوز تحقیقاتی در مورد اثرات طب سنتی بر این عارضه در داخل و یا حارج از کشور انجام نگرفته است.

 

دکتر غلامرضا زمانی اظهار کرد که همکاران طب سنتی باید مراحل تحقیق و پژوهش بر روی گیاهان دارویی را انجام دهند تا اثر بخشی آن به صورت علمی اثبات شود و آن را پس از اخذ مجوز از مسئولان مربوطه در اختیار مردم قرار دهند.

 

وی اظهار کرد: هرچند در کتب قدیمی به استفاده از برخی گیاهان دارویی در این زمینه اشاره شده است اما باید دارو گیاهی پس از مراحل مطالعات آزمایشگاهی، حیوانی و بالینی مورد استفاده قرار گیرد.

زمانی به نقش عوامل محیطی در صرع اشاره کرد و گفت: عوامل محیطی از جمله بی خوابی، خستگی و تب در بروز این عارضه نقش دارند .

 

تشنج در واقع اختلال گذرای عملکرد مغزی است که در اثر تخلیه الکتریکی غیرطبیعی در سلول های عصبی مغز پیدا می شود و سبب ایجاد علائم گوناگونی مثل از دست دادن ناگهانی هوشیاری، انقباض عضلات و یا تغییرات حسی و رفتاری در فرد می شود. این امواج الکتریکی غیر طبیعی همان چیزی است که ما آن را در نوار مغزی ثبت می کنیم.

 

زمانی که فردی بدون عامل برانگیزاننده خاصی مثل افت قند خون، تب، کمبود کلسیم و... مکرراً دچار حملات تشنج شود، می گویند دچار صرع شده است. بنابراین به مجرد یک حمله تشنج نمی توان گفت فردی به بیماری صرع مبتلا شده است.

 

 

  • 19
  • 4
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش