پنجشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۳
۰۹:۵۸ - ۱۴ اسفند ۱۳۹۵ کد خبر: ۹۵۱۲۰۲۱۹۸
حوزه بهداشت و رفاه

سـراب زیبایی

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,سـراب زیبایی
چند هفته مانده به تحویل سال نو، تقاضا برای زیبا شدن هم به اوج خود رسیده است. در این بازار داغ و پرمتقاضی، خیلی از سودجویان تلاش دارند که از این حوض گل‌آلود، ماهی خودشان را صید کنند و هرطور که شده، سهمی از بازار جراحی‌های زیبایی داشته باشند.

هر ساله، بخش چشمگیری از شکایت‌های پزشکی در حوزه همین جراحی‌های زیبایی و پلاستیک است؛ یعنی جایی که بیمار از کرده‌اش پشیمان می‌شود و نه‌تنها زیباتر نمی‌شود، بلکه زیبایی گذشته‌اش را هم از دست می‌دهد. به طور مثال، بر اساس آمارهایی که اخیرا اداره کل پزشکی قانونی استان تهران اعلام کرد، بیشترین شکایات در رابطه با پرونده‌های قصور پزشکی در سال ۹۴ مربوط به جراحی زنان و زایمان و سپس جراحی‌های پلاستیک بوده است.

 

البته در کل کشور، اوضاع بمراتب بدتر است. چندی قبل، ایرج خسرونیا، رئیس دادگاه بدوی سازمان نظام پزشکی هم جراحی‌های زیبایی و پلاستیک را در صدر تخلفات پزشکی در سال ۹۴ اعلام کرد. هنوز آمار دقیقی از تخلفات پزشکی در حوزه جراحی زیبایی و پلاستیک در سال ۹۵ اعلام نشده است، اما می‌توان احتمال داد که امسال هم مشابه سال‌های گذشته، آمار جراحی‌های زیبایی در این سال، در گروه جراحی‌های پرشکایت باشد.

 

بی‌تخصص و مهارت دست به تیغ می‌شوند

جراحی‌های زیبایی و پلاستیک را باید در زمره جراحی‌های سودآور به حساب آورد. همین مساله باعث شده، برخی پزشکان که تخصصی هم در حوزه جراحی زیبایی و پلاستیک ندارند، دست به تیغ شوند و در قامت یک جراح زیبایی، به تغییر چهره و اندام متقاضیان، اقدام کنند.

 

دکتر ابراهیم رزم‌پا، استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و کارشناس پزشکی قانونی در گفت‌وگو با جام‌جم، تاکید دارد که همین دخالت‌های نابجا در حوزه‌های تخصصی موجب شده که پرونده‌های متعددی از شکایت بیماران در حوزه جراحی‌های زیبایی در پزشکی قانونی تشکیل شود.

 

به گفته این عضو هیات مدیره انجمن گوش و حلق و بینی که در حوزه جراحی زیبایی بینی نیز فعالیت دارد، یکی از عمده مشکلات حوزه جراحی زیبایی، خلأ قانونی برای برخورد با متخلفان است؛ طوری که در قانون آمده است که هر پزشکی می‌تواند هر اقدام درمانی را در حوزه توانایی‌های خود انجام دهد، اما در صورت شکایت بیمار، پزشک باید پاسخگو باشد.

 

همین قانون مبهم، به عقیده رزم‌پا، اسباب سوءاستفاده را فراهم کرده است. این کارشناس پزشکی قانونی تصریح می‌کند که فوق‌تخصص‌های جراحی زیبایی و پلاستیک، متخصصان گوش و حلق و بینی برای انجام عمل زیبایی بینی و متخصصان پوست و مو و زیبایی در حوزه اعمال غیرجراحی در حوزه پوست و زیبایی، از جمله پزشکان مجازی هستند که اجازه دارند در حوزه‌های زیبایی، اعمال پزشکی انجام دهند.

 

رزم‌پا یادآوری می‌کند که حتی صرف داشتن تخصص هم برای اعمال جراحی زیبایی کافی نیست، بلکه برای جراحی زیبایی، پزشک باید حتما جراح باشد و علاوه بر تخصص و تجربه، باید مجوز این اعمال جراحی را از سوی متولیان نظام سلامت هم کسب کرده باشد.او بر این باور است که باید دایره نظارت بر مطب‌ها و سایر مراکز درمانی ارائه‌دهنده خدمات زیبایی افزایش پیدا کند تا سلامت مردم، بازیچه افراد بی‌تجربه و غیرمتخصص نشود.

 

یک‌شبه پزشک می‌شوند و جراحی می‌کنند

تخلفات حوزه زیبایی، فقط به پزشکانی که پا در کفش فوق‌تخصص‌های جراحی زیبایی و پلاستیک کرده‌اند، محدود نمی‌شود. به گفته رزم‌پا، کارشناس پزشکی قانونی، بسیاری از تخلف‌های این حوزه از سوی افراد غیرپزشک انجام می‌شود.

 

وی می‌گوید: گاهی دیده شده تکنیسین اتاق عمل هم به شکل غیرقانونی، اعمال جراحی زیبایی انجام داده است یا برخی افراد غیرپزشک با سوءاستفاده از عنوان پزشک، حتی در مراکز درمانی هم اعمال جراحی زیبایی انجام داده‌اند. در چنین شرایطی، به گفته او باید مسئول فنی بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، به شکل قاطع‌تری با این افراد متخلف برخورد کنند.

 

دکتر علیرضا صابری، فوق‌تخصص جراحی پلاستیک و زیبایی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی سمنان هم در گفت‌وگو با جام‌جم از زاویه دیگری به تخلف‌های افراد غیرپزشک در حوزه‌های زیبایی اشاره می‌کند و می‌گوید: این روزها کم نیستند آرایشگاه‌های زنانه‌ای که انواع و اقسام اعمال زیبایی مثل لیزر و جوان‌سازی پوست را انجام می‌دهند، در حالی که آنها مجاز به انجام هیچ کدام از این اعمال زیبایی نیستند.

 

این عضو انجمن جراحان پلاستیک از حال و روز افراد پشیمان شده از جراحی‌های زیبایی سخن می‌گوید و یادآوری می‌کند: شاهد هستیم که بیش از ۵۰ درصد افرادی که به فوق‌تخصص‌های جراحی زیبایی و پلاستیک مراجعه می‌کنند، در گذشته از سوی برخی افراد غیرپزشک یا پزشکان غیرمتخصص، جراحی شده‌اند، اما از نتیجه عمل ناراضی بوده‌اند.

 

وضعیت آنها طوری است که به گفته صابری، گاهی اصلا نمی‌شود چهره آنها را به وضعیت عادی برگرداند. دامنه این تخلف‌ها در حوزه‌های چاقی و لاغری هم بوفور دیده می‌شود. کافی است جست‌وجویی ساده در فضای مجازی انجام دهید تا با آواری از تبلیغ انواع و اقسام قرص‌های لاغری و اعمال زیبایی مواجه شوید؛ آن هم در حالی که طبق قانون، تبلیغ هرگونه اعمال پزشکی و جراحی، کاملا غیرقانونی است.

 

 

  • 10
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هدیه بازوند بیوگرافی هدیه بازوند؛ بازیگر کرد سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: ۲۷ مرداد ۱۳۶۶

محل تولد: بندرعباس، ایران

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر

آغاز فعالیت: ۱۳۹۶ تاکنون

تحصیلات: فارغ التحصیل لیسانس رشته مهندسی معماری

ادامه
سانجیو باجاج بیوگرافی سانجیو باجاج میلیارد و کارآفرین موفق هندی

تاریخ تولد: ۲ نوامبر ۱۹۶۹

محل تولد: هندی

ملیت: هندی

حرفه: تاجر، سرمایه گذار و میلیارد 

تحصیلات: دکتری مدیریت از دانشگاه هاروارد

ادامه
محمد مهدی احمدی بیوگرافی محمدمهدی احمدی، داماد محسن رضایی

تاریخ تولد: دهه ۱۳۶۰

محل تولد: تهران

حرفه: مدیرعامل بانک شهر

مدرک تحصیلی: دکترای اقتصاد واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی تهران، کارشناسی ارشد علوم اقتصادی دانشگاه تهران، کارشناسی اقتصاد بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی

نسبت خانوادگی: داماد محسن رضایی، برادر عروس قالیباف، برادر داماد رحمانی فضلی

ادامه
علی عسکری بیوگرافی علی عسکری سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۳۳۷

محل تولد: دهق، اصفهان

حرفه: سیاستمدار، نظامی، مدیر ارشد اجرایی، مدیر عامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس

آغاز فعالیت: ۱۳۶۲ تاکنون

تحصیلات: کارشناسی مهندسی برق - الکترونیک، کارشناسی ارشد مدیریت، دکتری مهندسی صنایع - سیستم و بهره‌وری

ادامه
ندا قاسمی بیوگرافی ندا قاسمی؛ بازیگر تازه کار و خوش چهره تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی ندا قاسمی

نام کامل: ندا قاسمی

تاریخ تولد: ۳۰ خرداد ۱۳۶۰

محل تولد: کرمانشاه

حرفه: بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر، مجری و صداپیشه

آغاز فعالیت: ۱۳۸۶ تاکنون

تحصیلات: دکترای شیمی آلی

ادامه
غلامعلی حداد عادل بیوگرافی غلامعلی حداد عادل؛ سیاستمدار ایرانی

تاریخ تولد: ۱۹ اردیبهشت ۱۳۲۴

محل تولد: تهران

حرفه: سیاستمدار ایرانی، عضور مجمع تشخیص مصلحت نظام، دانشیار بازنشسته دانشگاه، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و بنیاد سعدی

آغاز فعالیت: ۱۳۵۷ تاکنون

حزب سیاسی: اصولگرا

تحصیلات: لیسانس و فوق لیسانس فیزیک از دانشگاه تهران و شیراز (پهلوی قدیم)، دکتری فلسفه از دانشگاه تهران

ادامه
عبدالله دوم پادشاه اردن بیوگرافی عبدالله دوم پادشاه اردن به همراه عکس های خانواده اش

تاریخ تولد: ۳۰ ژانویه ۱۹۶۲ (۶۲ ساله)

محل تولد: عمان، اردن

سمت: پادشاه اردن (از سال ۱۹۹۹)

تاجگذاری: ۹ ژوئن ۲۰۰۰

ولیعهد: حسین بن عبدالله دوم

همسر: رانیا عبدالله (ازدواج ۱۹۹۳)

ادامه
فرزان عاشورزاده بیوگرافی فرزان عاشورزاده تکواندوکار ایرانی

تاریخ تولد: ۵ آذر ۱۳۷۵

محل تولد: تنبکابن، مازندران

محل زندگی: آمریکا

حرفه: تکواندوکار

لقب جهانی: سونامی تکواندو جهان

ادامه
زندگینامه امامزاده داوود زندگینامه امامزاده داوود در تهران

عنوان شده است که ایشان همراه با برخی از بستگان خود در همراه با امام رضا به ایران می آیند اما در منطقه شمال غربی تهران به شهادت رسیدند. مرقد ایشان در زمان صفویه ساخته شد و سپس در زمان فتحعلی شاه گسترش پیدا کرد. 

دلیل مرگ این امامزاده را به صورت دقیق نمی دانند اما براساس روایات بومیان آن منطقه مشخص می شود که وی همزمان با بستگان خود به همراه امام رضا به ایران می آیند که همزمان با امام ایشان نیز به شهادت رسیدند و سال شهادت را نیز به سال ۴۸۰ هجری قمری نسبت داده اند، البته باز هم باید اشاره کرد که این تاریخ دقیق نیست و تنها براساس شواهد محاسبه شده است. 

براساس آنچه مردم محلی می گویند، امامزاده داوود در آبادی کیگا که در نزدیکی روستای کن قرار دارد، شهید شده، همجنین برخی می گویند وی با همدستی فردی به اسم نجیم گبر و یکی از درویش های روستا به شهادت رسیده است. ز منظر دیگر قاتل این حضرت شخصی به نام محمود فرح‌زادی می باشد.

ادامه
ویژه سرپوش