دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۸:۵۰ - ۲۰ فروردین ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۱۰۲۹۲۸
حوزه بهداشت و رفاه

افزایش فرزندآوری در اولویت برنامه‌های دفتر سلامت جمعیت وزارت بهداشت

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت,نوزاد
مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: اولویت نخست ما بند ۱۶ سیاستهای مقام معظم رهبری در رابطه با خانوده، ایجاد ساز و کارهای لازم برای ارتقاء سلامت همه جانبه خانواده ها به ویژه سلامت باروری و افزایش فرزندآوری است.

به گزارش ایسنا ، دکتر محمداسماعیل مطلق امروز یکشنبه ۲۰ فروردین ماه ۹۶ در نشست آموزشی برنامه ریزی برای کاهش سقط القایی و تبیین علل ادراک طلاق، اظهار کرد: امسال در ۱۰ قطب دانشگاه ها در زمینه وضعیت تک فرزندی در کشور، کاهش سقط و کاهش طلاق برنامه هایی اجرا خواهد شد که کرمان نیز جزء این دانشگاه ها است.

 

وی با اشاره به اینکه در سال ۹۵ یک میلیون و ۵۴۶ هزار و ۱۸۶ نوزاد به دنیا آمده است، افزود: سال ۹۵، ۲۸۲ نفر و در سال ۹۴، ۳۲۰ مورد مرگ مادران را شاهد بودیم.

 

مطلق با بیان اینکه بیشترین مرگ نوزادان مربوط به نوزادان کم وزن است تصریح کرد: اوایل انقلاب بالای ۲۰۰ مرگ مادر در شبانه روز رخ می داد علی رغم اینکه جمعیت هم کمتر بود ولی اکنون کمتر از یک نفر مرگ را در شبانه روز شاهد هستیم.

 

وی یادآوری کرد: در حال حاضر بیش از ۱۲ بیماری واکسن و مراقبت از نوزادان در مراکز به صورت رایگان انجام می شود، ضمن اینکه ۱۱ میلیون نفر حاشیه نشین زیرپوشش خدمات نظام جمهوری اسلامی قرار دارند.

 

مطلق سپس در مورد سیاست های کلی خانواده گفت: مقام معظم رهبری در سال گذشته به سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه سیاست هایی را ابلاغ کرده اند که ۱۶ بند دارد، به همین جهت جلسات متعددی در رابطه با سلامت خانواده برگزار و برنامه ریزی هایی انجام شده است.

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: اولویت نخست ما بند ۱۶ سیاست های مقام معظم رهبری در رابطه با خانوده، ایجاد ساز و کارهای لازم برای ارتقا سلامت همه جانبه خانواده ها به ویژه سلامت باروری، افزایش فرزندآوری در جهت برخورداری از جامعه ای جوان، سالم، پویا و بالنده است.

 

مطلق همچنین اظهار کرد: اولویت دوم نیز بند ۱۰ سیاست های خانواده مد نظر مقام معظم رهبری است که  ساماندهی نظام مشاوره ای و آموزش قبل، حین و پیش از تشکیل خانوده و تسهیل دسترسی به آن براساس مبانی اسلامی-ایرانی در جهت استحکام خانواده را شامل می‌شود .

 

وی گفت: سومین اولویت بند چهارم است که ایجاد نهضت فراگیر ملی برای ترویج و تسهیل ازدواج موفق و آسان برای همه دختران و پسران و افراد در سنین مناسب ازدواج، تشکیل خانواده، نفی تجرد در جامعه با وضع سیاست های اجرایی، قوانین و مقررات تشویقی و حمایتی و فرهنگ سازی و ارزش گذاری و تشکیل خانواده متعالی براساس سند الهی است.

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت ادامه داد: چهارمین اولویت بند پانزدهم است که اتخاذ روش های حمایتی و تشویقی مناسب برای تکریم سالمندان در خانواده و تقویت مراقبت های جسمی، روحی و عاطفی از آنان است.

 

مطلق یادآوری کرد: کارهایی که ما در دفتر سلامت خانواده انجام داده ایم عبارتست از برنامه باروری سالم، ارتقاء دانش عمومی در ارتباط با سلامت و جمعیت، خدمات مشاوره ای و مراقبت، توانمدسازی نیروی انسانی برای ارتقاء مشاوره و خدمات باروری سالم، تقویت و ارتقاء برنامه آموزش های هنگام و پس از ازدواج، خدمات تخصصی سلامت جنسی و خانواده، توانمندسازی نیروی انسانی در زمینه پیشگیری، غربالگری و ارجاع به هنگام برای تشخیص ناباروری و راه اندازی بیمارستان های دوستدار مادر است.

 

وی افزود: سه میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد که خیلی مهم است به موقع تشخیص داده شده و ارجاع شوند تا مشکل آنها مرتفع گردد.

 

مدیرکل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: بعد از ابلاغ برنامه تحول سلامت در دولت یازدهم تمام حاشیه شهر در کشور، زیر پوشش خدمات نوین سلامت قرار داده شد یعنی ابتدا سرشماری شده و سپس برای این تعداد براساس سنین آنها بسته خدمتی برای ارتقا سلامت آنها و سواد سلامت تدوین شد و  در این زمینه از نخبگان بیرون وزارت بهداشت نیز کمک گرفتیم.

 

مطلق اظهار کرد: سپس برای افراد حاشیه شهرها محل‌هایی تعیین و با تفاهمی که با وزارت کشور و استانداری ها انجام شد، پایگاه  و خانه‌های سلامت تشکیل  و تجهیز شد و با کمک بخش خصوصی به این افراد خدمات سلامت ارائه می شود.

 

وی خاطرنشان کرد: خدمات نوین سلامت شامل مراقبت از مادر باردار، نوزاد و کودک، واکسیناسیون، ترویج تغذیه با شیر مادر، پیشگیری از بیماری های مادر و کودک، کارشناس تغذیه، بیماری های روانی و اجتماعی است، ضمن اینکه به ازای هر ۲ هزار و ۵۰۰ نفر یک مراقب سلامت وجود دارد و مراقبت ها به صورت فعال ارائه می شود.

 

 

 

 

 

 

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش