دکتر نادر پرور در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه این سه کانون در بین طیور روستایی سه روستای شهرستان دالاهو شناسایی و تایید شده، اضافه کرد: بلافاصله پس از گزارش تلفات در یکی از روستاهای شهرستان دالاهو، روز ۱۶ بهمن ماه کارشناسان دامپزشکی در محل حاضر شده و پس از نمونهبرداری، بیماری توسط آزمایشگاه مرکزی کرمانشاه تایید شد، ضمن اینکه بیماری در دو کانون دیگر نیز در روزهای ۱۷ و ۱۸ همین ماه تایید شده است.
پرور اضافه کرد: با بررسیهای به عمل آمده، این بیماری با خرید طیور از فروشندگان دورهگرد در این روستاها شیوع پیدا کرده است.
مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه با بیان اینکه همه طیور از جمله مرغ، اردک، غاز و... در این سه کانون با حضور کارشناسان دامپزشکی معدوم شدهاند، گفت: تاکنون ۹۰۰ قطعه طیور در این سه روستا معدوم شده است.
وی اضافه کرد: بر اساس دستورالعملهای موجود به محض تایید بیماری، تمامی طیور آن کانون باید معدوم شوند و غرامت آن نیز به پرورش دهندگان پرداخت خواهد شد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با تاکید بر اینکه کانونهای بیماری تنها در طیور بومی مشاهده شده، گفت: تا کنون هیچ واحد صنعتی پرورش طیور در استان کرمانشاه درگیر این بیماری نشده است.
پرور از پرورشدهندگان صنعتی طیور خواست با رعایت مسائل بهداشتی قرنطینهای، سلامت مرغداری خود را تضمین کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه از مردم نیز خواست تا از خرید مرغ زنده به طور جدی خودداری کرده و مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را با آسودگی خاطر از مراکز معتبر و مجاز تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند.
به گفته پرور، تاکنون انتقال این سویه(H5N8) از ویروس بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از طیور به انسان گزارش نشده است.
وی با اشاره به وجود برنامه پایش و مراقبت در استان، از تشدید این پایشها در تمامی شهرستانهای استان به ویژه شهرستان دالاهو در پی تایید این سه کانون خبر داد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمانشاه با بیان اینکه تنها برخی از استانها قادر به انجام آزمایش تایید بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان هستند، افزود: خوشبختانه این آزمایش در استان کرمانشاه انجام میشود و ظرف مدت چهار ساعت بیماری قابل شناسایی و تایید است.
وی با بیان اینکه هفته اول اردیبهشتماه امسال برای آخرین بار بیماری آنفولانزای فوق حاد پرندگان در استان کرمانشاه تایید شده بود، گفت: از آن زمان تاکنون هیچ موردی از بیماری در استان تایید نشده است.
پرور افزود: تماس با پرندگان وحشی و پرندگان آبزی آلوده، تهیه دان از منابع غیرمطمئن به خصوص کانونهای آلوده، عدم پاکسازی و ضدعفونی کامل محل نگهداری طیور و... از جمله راههای انتقال این بیماری محسوب می شود.
شروع ناگهانی تلفات با روند افزایشی، انتشار ناگهانی بیماری، کاهش شدید مصرف دان، بیحالی شدید، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا را از جمله علائم بیماری در طیور و پرندگان بود که پرور از آنها یاد کرد.
مدیر کل دامپزشکی کرمانشاه از محیط بانان و پرورش دهندگان طیور خواست، هرگونه تلفات طیور را با شماره ۱۵۱۲ و یا شماره پیامکی ۱۰۰۰۱۰۰۰۱۵۱۲ اداره کل دامپزشکی استان کرمانشاه درمیان بگذارند تا اقدامات لازم در سریعترین زمان ممکن انجام شوند.
- 12
- 2