پنجشنبه ۰۴ بهمن ۱۴۰۳
۱۴:۲۴ - ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۱۰۲۱۹۱
حوزه بهداشت و رفاه

احتمال شیوع وبا و هپاتیت A در منطقه با افزایش خشکسالی

شیوع وبا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
طی چند روز گذشته اخباری در فضای مجازی مبنی بر شیوع وبا و گزارشی از موارد ابتلا به هپاتیت A در خوزستان منتشر شد که نگرانی های بسیاری را درپی داشت.

ایرج نظری، رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در این خصوص گفت: اگر شرایط آب و هوایی و خشکسالی به همین وضع پیش برود امکان ایجاد بیماری های وبا و هپاتیت A که در سطح منطقه زیاد می شود زیرا عامل ابتلا به این بیماری‌ها در محیط های گرم رشد پیدا می کند اما این به معنای شیوع وبا و بیماری هپاتیت A در سطح خوزستان نیست.

 

وی ادامه داد: همه افراد در جامعه باید مسایل بهداشتی را رعایت کنند، با داشتن سبک زندگی سالم می توان از بروز بیماری‌های مختلف از جمله وبا و سایر بیماری های واگیردار در سطح کشور جلوگیری کرد.

 

رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ گونه بیماری وبا و هپاتیت A در استان خوزستان مشاهده نشده است، عنوان کرد: من در کمیته مبارزه با خشکسالی در خصوص مشکلات احتمالی در رابطه با این پدیده طبیعی، کمبود آب و آلوده شدن محیط نکاتی را ذکر کردم اما هیچ وقت از شیوع بیماری وبا و هپاتیت A حرفی نزدم.

 

وی تاکید کرد: با افزایش سطح آگاهی مردم سلامت جامعه ارتقا پیدا می کند و ما با توجه به شرایط منطقه تاکید جدی نسبت به کمبود آب و خشکسالی و عوارض آن داریم.

 

هپاتیتA چیست؟

دکتر داوود یادگاری، رییس مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی وگرمسیری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز درباره هپاتیت A گفت: این نوع هپاتیت معمولا در مناطقی که وضعیت بهداشتی ضعیفی دارند(کشورهای در حال توسعه) نسبتا شایع است و به طور گسترده کودکان را درگیر می‌کند.

 

این فوق تخصص بیماری های عفونی به راه‌های انتقال این هپاتیت اشاره کرد و افزود: یکی از راه‌های انتقال این بیماری مدفوعی- دهانی( از طریق غذا، آب، تماس نزدیک فرد به فرد) است. بیماران HIV مثبت در معرض خطر زیادی نیستند اما بیشتر دچار عفونت می‌شود.  بیماران از حدود دو هفته قبل و یک هفته بعد از زردی می توانند بیماری را انتقال دهند. در طی این مدت ویروس در خون و مدفوع یافت می‌شود. در بیماران HIV مثبت، ویروس هپاتیت A در خون می‌تواند بیشتر از ۹۰ روز به طول بیانجامد.

 

این استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و رییس انجمن کنترل عفونت ایران اظهار کرد: این ویروس پس از دوره کمون ۱۵تا ۴۵ روز، بیش از نیمی از بزرگسالان بدون علامت یا دارای علایم خفیف غیر اختصاصی و همراه کمی زردی یا بدون زردی هستند. این نوع هپاتیت به طور نادر باعث بروز هپاتیت برق آسا و مرگ به خصوص در بیماران با زمینه بیماری کبدی، به ویژه در بیماران مبتلا به هپاتیتC می‌شود.

 

مدیر گروه بیماری‌های عفونی بیماری های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: هرچند اطلاعات در مورد آسیب بیماری در حاملگی کم است. در مطالعه‌ای مشخص شده است که هپاتیت A درحاملگی بر جنین تاثیر دارد و برخلاف هپاتیتE، مرگ و میر خیلی زیادی برای مادر ندارد و تقریبا بهبودی کامل می‌یابد اما بیشترین عارضه مربوط به جنین است و سقط، وزن پایین موقع تولد و پارگی زودرس کیسه آمنیوتیک از عوارض آن است.

 

بیماری وبا چیست؟

دکتر عباس مومن‌زاده، متخصص بیماری‌های عفونی در خصوص بیماری وبا گفت: عامل این بیماری میکروبی به نام «کلرا» یا میکروب وبا است که یک فرد باید حدود ۱۰ میلیارد میکروب  از طریق غذای آلوده، آب آلوده و یا دست آلوده جذب کرده باشد تا به این بیماری مبتلا شده باشد یا به دیگران نیز انتقال دهد. این بیماران از ابتدای ورود این باکتری به بدن در صورت رعایت نکردن بهداشت، ناقل محسوب می‌شوند.

 

وی با اشاره به اینکه این بیماری در هر جایی ممکن است به فرد منتقل شود، افزود: در مسافرت‌ها هم افراد باید مراقب آب‌های آلوده باشند و بهتر است موقتا در سفر چنان‌چه اطمینان از سالم بودن آب منطقه ای ندارند از آب معدنی و علاوه بر آن از غذاهای سالم و مطمئن  در طول سفر استفاده کنند.

 

وی تاکید کرد: در طول سفر بهتر است از لیوان‌های یکبار مصرف کاغذی برای نوشیدن آب استفاده کنند زیرا این بیماری ممکن است در رستوران‌ها بر اثر آلوده بودن دست کارگرها یا شسته شدن ظروف با آب آلوده نیز به افراد منتقل شود بنابراین رعایت بهداشت فردی و استفاده از ظروف مطمئن برای خوردن غذا نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

وی اظهار داشت: ۹۰درصد افرادی که مبتلا به وبا می شوند،علامت چندانی ندارند و گاهی این بیماری به سرعت تشخیص داده نمی‌شود اما می‌توان با انجام آزمایش های لازم و کنترل آن توسط پزشک و توجه به علایم هشدار دهنده، احتمال بروز این بیماری را کمتر کرد.

 

وی افزود: اگر فردی دچار اسهال شدید از هفت الی هشت بار بیشتر در طول روز شد، باید حتما به پزشک مراجعه کند. مراجعه دیر هنگام به پزشک و عدم درمان به موقع با مایعات مناسب، فرد را دچار کمبود آب و املاح بدن به ویژه پتاسیم خواهد کرد و احتمال مرگ در آنان را افزایش خواهد داد.

 

این متخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: هرگاه در ظاهر بیمار مبتلا به اسهال و استفراغ این علایم مشاهده شود که چشم‌ها به حالت  گود افتاده، سر بیمار افتاده، زبان و اشک چشم فرد خشک شده باشد و اختلال در هوشیاری به وجود آمده باشد، خطر ابتلا به وبا وجود دارد و بیمار باید به سرعت  به مراکز درمانی انتقال داده شود.

 

مومن‌زاده گفت: ۱۰ درصد از مبتلایان به وبا، اسهال آبکی از نوع شدید دارند یا به تدریج شدت آن افزایش پیدا می‌کند. فرد مبتلا به وبا ممکن است دچار کرامپ‌های شکمی هم شود و معمولا استفراغ نیز دارد اما قاعدتا تب دیده نمی‌شود، همچنین نوع آن اسهال خونی نخواهد بود، اگرچه ممکن است علایم اسهال خونی نیز همانند وبا باشد.

 

 

  • 14
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش