سارا شاهآبادی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به افزایش موارد مسمومیت با قارچ در بهار امسال، گفت: امسال به دلیل شرایط جوی و رعد و برقهای زیاد، قارچهای بسیاری سر از خاک بیرون آوردهاند که عمده آنها سمی هستند.
وی افزود: متاسفانه استفاده از این قارچها موجب افزایش موارد مسمومیت با قارچ شده، لذا توصیه میشود افراد از مصرف قارچهای خودرو در دل طبیعت خودداری کنند.
شاه آبادی تصریح کرد: دقیقا اطلاعی نداریم که چرا امسال اینطور شده و عمده قارچها سمی شدهاند، فقط توصیه ما این است که امسال افراد از خوردن قارچهای خودرو اجتناب کنند.
این مسئول در خصوص دست زدن به قارچها نیز هشدار داد و افزود: سم برخی قارچها از طریق پوست جذب شده و توصیه می شود افراد از دست زدن به قارچها خودداری کرده و در این زمینه مراقب کودکان نیز باشند که به قارچ دست نزنند.
شاه آبادی با اشاره به وجود برخی راههای سنتی تشخیص قارچ خوراکی از قارچ سمی، گفت: برخی مردم معتقدند اگر قارچ مدتی در شیر بماند و شیر سالم بماند و تغییر شکل و رنگ ندهد، قارچ خوراکی است و مصرف آن مانعی ندارد، اما امسال مواردی از مسمومیت را داشتیم که حتی قارچ را قبل از مصرف در شیر قرار داده بودند و مشکلی نداشته، با این وجود باز هم مسمومیت ایجاد کرده است.
وی افزود: حتی روشهای دیگر هم امسال بی نتیجه بوده و نتوانسته قارچ سمی را تشخیص دهد، بنابراین امسال توصیه اکید این است که افراد از مصرف و دست زدن به هرنوع قارچ در دل طبیعت خودداری کرده و به هیچ عنوان از دستفروشان قارچ خریداری نکنند.
شاه آبادی تصریح کرد: توصیه این است که افراد تنها از قارچهای خوراکی بسته بندی شده دارای علامت سیب سلامت استفاده کنند.
وی در ادامه استفراغ، اسهال شدید، سردرد، سرگیجه و تب را از جمله علائم مسمومیت با قارچ سمی عنوان کرد و افزود: این علائم بطور معمول دو ساعت بعد از مصرف قارچ سمی بروز پیدا میکند.
شاه آبادی افزود: در موارد شدید مسمومیت نیز تشنج رخ داده و احتمال مرگ افراد وجود دارد.
امسال بیش از ۶۰ نفر در استان کرمانشاه به علت مسمومیت با قارچ خوراکی به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
- 18
- 5