سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۰۶:۲۵ - ۳۰ فروردین ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۱۰۵۷۹۲
حوزه بهداشت و رفاه

زیبایی با خطر مرگ

عمل زیبایی,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

گرایش به عمل‌های زیبایی هرساله در سراسر دنیا بیشتر می‌شود. در دهه‌های گذشته كمتر كسی می‌دانست كه جراحی زیبایی بینی چیست و همه باور داشتند كه عضو خدا‌دادی را هرگز نباید دستكاری كرد، اما امروزه برخی افراد به دنبال زیباتر‌‌شدن هستند كه البته چنین گرایشی، لزوما منفی تلقی نمی‌شود . اما باید روی دیگر زیباتر شدن از طریق جراحی‌های پلاستیك و روش‌های كم‌تهاجمی نوین امروزی هم توجه داشت؛ به‌ویژه آن‌كه با ورود افراد غیرمتخصص به حوزه جراحی زیبایی شاهد بروز عوارض زیادی در حوزه اعمال زیبایی نیز هستیم. به همین دلیل، رئیس انجمن جراحان پلاستیك به بیماران توصیه می‌كند قبل از عمل جراحی به سایت جراحان پلاستیك مراجعه كرده و نام پزشك خود را در آن جست‌وجو كنند تا از صحت تخصص آن مطلع شوند. همچنین هر بیماری كه به پزشك مراجعه می‌كند عوارض عمل جراحی را از پزشك خود بپرسد، زیرا بسیاری از عمل‌های زیبایی عوارض دائمی دارند كه باید قبل از عمل از آن مطلع شد. ما نیز پای صحبت‌های دكتر علی بیژنی، فوق‌تخصص جراحی پلاستیك و رئیس انجمن جراحان پلاستیك نشسته‌ایم.

 

نكته‌ای كه تمام افراد متقاضی اعمال زیبایی باید مد‌نظر داشته باشند، آن است كه احتمال عارضه بعد از هر عمل وجود دارد كه گاهی به علت عدم تبحر جراح است و گاهی نیز توام با جراحی كه مسلما مورد دوم قابل ترمیم است، اما با انتخاب صحیح جراح متخصص و سؤال در مورد عوارض احتمالی عمل مطمئنا شخص نتیجه بهتری خواهد گرفت.

 

بكش و خوشگلم كن!

مسلما هر عملی عارضه مربوط به خودش را دارد، مثلا در مورد بینی از تغییر فرم تاكوتاه‌شدن آن گرفته تا آسیب‌دیدن پوست بینی ممكن است پیش بیاید.  مثلا در جراحی پلك، شایع‌ترین عارضه‌ای كه ممكن است اتفاق بیفتد عدم توانایی در بستن كامل پلك‌هاست كه در بدترین حالت به علت زیاد برداشتن پوست اتفاق می‌افتد.

 

در مورد ساكشن (خارج كردن چربی‌های شكم و پهلوها) نیز ممكن است در شرایطی ناهماهنگی سطح پوست، سوزاندن و از بین رفتن قسمتی از پوست اتفاق بیفتد. متاسفانه گاهی نیز پارگی احشای داخلی به علت عدم تبحر جراح ایجاد می‌شود كه ممكن است به مرگ نیز منجر شود.

 

احتیاط در عمل لیپوساكشن

متاسفانه این روزها بیشترین فاجعه را در انجام عمل جراحی ساكشن توسط افرادی می‌بینیم كه متاسفانه یا صلاحیت حرفه‌ای این كار را ندارند یا كار را به تكنسین‌ها می‌سپارند‌.    به همین دلیل، موارد زیادی از خونریزی‌های شدید یا سوراخ شدن احشای داخلی را می‌بینیم كه در كمال ناباوری، اغلب به فوت بیمار منجر می‌شوند و مسلم است كه اگر این اقدامات توسط پزشك متخصص و شناخته شده انجام شود، نتیجه مناسبی خواهد داشت. عفونت، سوختگی پوست و نابودی پوست و آمبولی نیز از عوارض اعمال جراحی است كه اگر دقت لازم و توجه به نكات مهم در مورد هر عملی وجود داشته باشد، میزان این عوارض كمتر می‌شود.

 

روش‌هایی كه چندان بی‌خطر نیستند

شاید خیلی‌ها تصور می‌كنند روش‌هایی چون بوتاكس، تزریق ژل (فیلر) و چربی و روش‌های جوانسازی جدید‌تری چون لیفت صورت با نخ (كشیدن پوست با نخ قابل جذب) و استفاده از انواع لیزر بی‌خطر‌تر محسوب می‌شوند، اما متخصصان زیبایی در مورد كاربرد این روش‌ها نیز هشدار می‌دهند.

 

واقعیت آن است كه امروزه این روش‌های غیرتهاجمی زیاد مورد استقبال هستند، ولی متاسفانه چون در بسیاری موارد توسط افرادی كه تبحر لازم را ندارند (افراد غیرپزشك) انجام می‌شود، عوارض خاص خود را خواهند داشت. در مورد نخ لیفت، چند سال قبل به‌علت عدم نتیجه جذب، كنار گذاشته شدند، ولی دو سه سالی است كه برندهای مختلف آن دوباره وارد بازار شده‌اند كه هنوز نمی‌توان جواب قاطعی در مورد نتیجه آنها داد و نیاز به زمان بیشتری دارد.

 

اگر از فیلرها و لیزر توسط پزشكان متخصص و آگاه استفاده شود نتیجه مناسب وجود دارد و در غیر این صورت هر دو با عوارض خاص خود همراه هستند.

 

عمر كوتاه خوش‌اندامی با جراحی

 باید به این نكته توجه داشت كه ساكشن، درمان چاقی نیست. بلكه ساكشن برای درمان چربی‌های اضافی موضعی نتیجه‌بخش است و همیشه در این عمل‌ها نیز وزن و قد بیمار را باید در نظر داشت و با محاسبات مناسب به آن اقدام كرد. درمان چاقی از طریق رژیم و ورزش، تحت نظر پزشك متخصص تغذیه باید صورت بگیرد و بعد از رسیدن شخص به وزنی كه با توجه به معیارهای خاص قابل قبول است، می‌توان از جراحی بهره گرفت‌.

 

 بی‌شك بعد از دست یافتن به وزن ایده‌آل باید نسبت به حفظ آن توجه لازم صورت بگیرد وگرنه نتایج به‌دست آمده برگشت‌پذیر است. در واقع هیچ نتیجه‌ای بدون مراقبت مناسب پایدار نیست.  

 

 

jamejamdaily.ir
  • 12
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش