پنجشنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳
۱۳:۳۴ - ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۱۲۰۱۶۱۴
حوزه بهداشت و رفاه

سازمان نظام پزشکی:‌ تمام مراحل تشخیص تا درمان کرونا در مراکز دولتی رایگان است

محمد جهانگیری,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
معاون نظارت وبرنامه‌ریزی نظام پزشکی گفت: هیچگونه داروی قطعی برای کرونا وجود ندارد، اما پروتکل درمان حمایتی برای مبتلایان به این بیماری، باعث ترخیص بسیاری از آنها شده است.

«محمد جهانگیری» معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی در گفت‌وگو با ایلنا، در پاسخ به این پرسش که بیماران کرونا برای درمان باید هزینه پرداخت کنند؟ گفت: آزمایش‌هایی که شما می‌بینید در ازای پول انجام شده است، مربوط به بخش خصوصی است. این مربوط به افرادی است که به سلامت خود مشکوک هستند و به بخش‌های خصوصی مراجعه می‌‌کنند، اما تمام خدمات بخش‌‌های دولتی رایگان است.

تمام خدمات پروتکل دولتی برای کرونا رایگان است

افراد خارج از این پروتکل پول پراخت می‌کنند

وی در ادامه افزود: اگر کسی مایل است، خارج از پروتکل‌ها خدمات دریافت کند، باید هزینه‌ی آن را هم پرداخت کند، البته این بیمارستان‌ها نیز تنها هزینه‌ی آزمایش خود را دریافت می‌کنند و خدمات را با تخفیف ارائه می‌دهند. ما نمی‌توانیم هرگونه خدمات ممکن را محدود کنیم و این تصمیم درستی در این شرایط نیست.

جهانگیری در شرح پروتکل درمانی در بخش دولتی، اظهار کرد: در بیمارستان‌ها یا مراکز درمانی مشخص شده دولتی، تمام خدمات رایگان است؛ خدمات در تمام مراحل تشخیص تا درمان رایگان است.

وی افزود: افرادی که در بیمارستان‌های خصوصی، برای علائم شک‌برانگیز آزمایش می‌دهند و احتمال ابتلا به کرونا درباره‌ی آن‌ها بوجود می‌آید، به کلینیک‌های حاد تنفسی مشخص شده برای کرونا، ارجاع داده می‌شوند. خدمات درمانی آن‌ها نیز از آن پس رایگان می‌شود، چرا که آن‌ها باید تشخیص نهایی را با کیت‌های تخصصی موجود در بیمارستان‌های معین بگیرند. بستری آن‌ها در این قرنطینه‌ها نیز رایگان است.

جهانگیری در واکنش به اظهارات درمانی غیرتخصصی از طرف افراد غیرکارشناس، گفت: در حال حاضر پروتکل خدمات درمانی به کرونا ویروس مشخص است. پروتکل‌های متفاوتی وجود دارد. بیمار اگر مشکل حادی نداشته باشد با توصیه ترخیص می‌شود، اگر نیاز به تست سی‌تی اسکن یا کیت داشته باشد، انجام می‌شود. فضائی که این آزمایش‌‌ها باید انجام می‌شود یا خدماتی که باید صورت بگیرد، مشخص است. اینکه افراد پیشنهادات فضای مجازی یا نهادهای غیرمتخصص را باور کنند، کمکی به آن‌ها نمی‌کند.

وی افزود: تحقیقات در زمینه این ویروس در حال انجام است. ممکن است هر روز نتایجی حاصل شود و اجرای پروتکل درمانی را تحت تاثیر قرار دهد، اما هر نتیجه مستندی تنها پس از اعلام وزارت بهداشت قابل اعتنا است. هیچ مرجع دیگری قابل استناد نیست.

درمان‌های حمایتی درباره بیماران زیادی نتیجه داده‌است

هیچ‌گونه داروی قطعی برای کرونا وجود ندارد

معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی در پاسخ به سوالی درباره دارو‌های مصرفی برای بیماران کرونا بیان کرد: داروهایی وجود داشته که خوشبختانه به بیماران پاسخ داده است. ما هم فعلا با این داروها درمان را پیش می‌بریم، اما هیچ داروی قطعی و خاص برای کرونا وجود ندارد، همان درمان حمایتی که اجرا می‌شد، همچنان در حال اجرا است. همین درمان حمایتی توانسته بسیاری از بیماران را مرخص کند.

هیچ کس ابتلای دوباره افراد بهبودیافته را رد نکرده است

باید پی ببریم که این ویروس در ایران چگونه رفتار می‌کند

جهانگیری درباره ابتلای دوباره به کروناویروس در چینی‌هایی که درمان شده‌اند و در پاسخ به این پرسش آیا مورد مشابه در کشور داشته‌ایم؟ گفت: این موضوعات در حال بررسی است. در حال حاضر، جامعه علمی شیوع‌شناسی ما در رابطه با این موضوع تحقیق می‌‌کند. باید پی ببریم که این ویروس در ایران چگونه رفتار می‌کند.

وی افزود: در رابطه با چند موردی که در چین به شرایط ناپایدار بیماری برگشتند، مشخص نیست که بهبود یافته بودند یا نه؟ مشخص نیست که به علت شرایط محیطی بد دوباره مبتلا شدند یا آن که دوره بیماری آن‌‌ها به دلایل ناشناخته طولانی‌تر شده است. این موضوعات در دست محققان است، کسی هم رد نکرده است که افراد بهبود‌یافته ممکن نیست، دوباره مبتلا شوند.

شدت مرگ و میر در ایران بالاتر از چین نیست

از اضطرار بگذریم، آمارها دقیق‌تر ارائه خواهد شد

معاون نظارت و برنامه‌ریزی نظام پزشکی بیان کرد: بعضا گفته می‌شود که شدت مرگ و میر در ایران بالاتر از چین است، این حرف درست نیست. حوزه تشخیص قطعی ما آهسته حرکت می‌کند، چرا که کیت‌ها و روش‌های تشخیص ما محدود بود، ما تنها برای افراد بستری کیت تخصیص دادیم.هشتاد درصد از بیماران کرونائی را که به خودی خود بهبود پیدا می‌کنند، آزمایش نکردیم تا آمار واقعی و نسبت مرگ‌ ومیر درست تخمین زده شود. شیوع‌ها در کشورها متفاوت است، باید آرام آرام پیش برویم. این نه به معنای کتمان از سمت ما است، و نه به آن معناست که تمامیت اوضاع و بیماری را رصد می‌کنیم.

وی ادامه داد: ما تنها از افراد با ریسک بالا تست گرفته‌ایم. ممکن است خیلی از افراد همین الان مبتلا شده و بهبودیافته باشند، آن‌ها در آمار گنجانده نمی‌شوند. ممکن است در بین آنها افراد زیادی کرونای مثبت باشند که جائی ثبت نشده است. اگر ما از این اضطرار اولیه خارج شویم، آمارهایمان با دقت بیشتری کسب و اعلام خواهند شد.

دندانپزشکان جز برای موارد اورژانسی خدمات ارائه ندهند

اگر به مطب‌ها لوازم ایمنی مناسب داده شود، همکاری می‌کنند

جهانگیری در ارتباط با کلینیک‌هایی که از پذیرش بیماران با علائم مشابه کرونا خودداری می‌کنند، آنچه بویژه در گیلان دیده شده است، تشریح کرد: در حوزه مطب‌ها چند پروتکل وجود دارد. مطب‌های غیرضروری به توصیه خود ما تعطیل شده‌اند یا مراجعات خودشان را کم کرده‌اند. این به دلیل همان اقداماتی است که باید منجر به کاهش تجمع و تردد شود. بطور مثال چشم‌پزشکی و کلینیک‌های پوست و مانند آن‌ها. هیچ لزومی وجود ندارد که افراد جز برای موارد اورژانسی در این مطب‌ها حضور پیدا کنند.

وی در ادامه گفت: طبق توصیه ما، دندانپزشکان به جز در موارد اورژانس خدمات درمانی انجام نمی‌دهند. پزشکان عمومی در صحنه حضور دارند، اما یک مسئله‌ای در رابطه با پزشکان نادیده گرفته شده است. پزشکان صف اول مقابله با بیماری را تشکیل می‌دهند. بیمار شدن یک پزشک مساوی با ابتلای تمام بیماران او و از دست دادن نیرویی که در این شرایط بسیار ارزشمند تلقی می‌شود. ما توصیه می‌کنیم که افراد به کلینیک‌های تخصصی تنفسی مراجعه کنند.

جهانگیری در پایان اظهار کرد: در حال حاضر پزشکان برای تامین وسایل ایمنی بالا مشکلاتی دارند. از طرف ‌آن‌ها هم اعلام شده است، اگر لوازم ایمنی بالا در اختیار آن‌ها قرار گیرد، از همکاری دریغ نمی‌‌کنند. ما تهیه این وسایل را پیگیری می‌‌کنیم، اما نمی‌توانیم توقع داشته باشیم پزشکان، بدون در نظر گرفتن ایمنی خودشان، اقدام به خدمات درمانی کنند.

  • 9
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش