چهارشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۳
۰۸:۰۱ - ۰۵ فروردین ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۱۰۰۳۴۰
حوزه بهداشت و رفاه

'سی تی اسکن' روش تشخیص کروناویروس است نه غربالگری و چکاپ

تشخیص کرونا با سی تی اسکن,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
نخستین اقدام برای مبارزه با ویروس نوپدیدی که امروزه در سرتاسر جهان شایع شده، تشخیص بوده، لذا باتوجه به دقت سی‌ تی اسکن (Computed tomography) ، نقش مهم جامعه رادیولوژیست ها در این میان غیر قابل انکار است.

به گزارش ایسنا، دکتر مرتضی صانعی، مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص رادیولوژی، سی تی اسکن را نخستین، دقیق ترین و کم خطرترین راه تشخیص ویروس جدید می داند و می گوید: بیماری کرونا (corona) را باید بشناسیم تا بتوانیم با آن مبارزه کنیم، این ویروس با سرعت شیوع بالا در مدت زمان کوتاه به پاندمی تبدیل شده و مقابله با آن نیازمند شناخت بیشتر شیوه رفتار آن است.

او با اشاره به فعالیت های گروه رادیولوژی دانشگاه های علوم پزشکی کشور با مرکزیت انجمن رادیولوژی و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با محوریت بیمارستان های معین، گفت: به محض شیوع و تشخیص کرونا در ابتدای اسفند ماه، اساتید این رشته گروهی را تشکیل داده و ضمن مطالعه مقاله های مرتبط، ارزش تشخیصی سی تی اسکن را مشخص کردیم. بعد از ارزش گذاری ۹۵ درصدی این روش تصویر‌برداری، پروتکل های کشوری تهیه، تدوین و اجرایی شد.

دکتر صانعی با اشاره به استفاده اساتید رادیولوژیست از فضای مجازی برای ارتباط با سایر متخصصین و تکنسین ها، اظهار کرد: دراین راستا با تلاش فراوان فیلم های آموزشی تهیه و در اختیار گروه رادیولوژیست ها در داخل و خارج از کشور قرار گرفت. همینطور پروتکل هایی در جهت حفظ جان پرسنل و بیماران تدوین شد.

این متخصص رادیولوژی از اجرایی شدن پروتکل ها در سطوح کشوری و حتی جهانی خبرداد و گفت: به طور مثال دستورالعملی تعریف شد که با تابش کمتری از اشعه X‪( Low dose)‬ عکس های استاندارد بدست آید.

مدیر گروه رادیولوژی دانشگاه از انتشار ۳ مقاله توسط اساتید این گروه خبرداد و اظهار کرد: اطلاعات در کمیته علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال جمع آوریست و تلاش در این است تمام مقالات به روز جهان را در اسرع وقت ترجمه و اطلاع رسانی کنیم.

او دستاوردها و تلاش های گروه رادیولوژی را مختص به یک دانشگاه و انجمن ندانست و خاطرنشان کرد: تمامی اساتید و تکنسین ها در این رشته، حتی در مراکز خصوصی، در تلاشند نیازهای مردم را با رعایت نکات بهداشتی و دستورالعمل های ابلاغی رفع کنند. من جمله گروه‌های خطرناک مادران حامله هستند که در این راستا نیز پروتکلی تدوین و در حال اجراست.

او بر لزوم همکاري مردم در مبارزه با این بیماری تأکید کرد و اظهار‌کرد: از مردم خواهش می کنیم از منازل بیرون نیایند، چراکه حجم بالای بیماران کیفیت ارائه خدمت را کاهش می دهد. در این مدت مشاهدات نشان داده که در بعضی از بیماران ترومایی نیز درگیری ویروسی دیده شده، بدین ترتیب صرف استفاده از ماسک و دستکش امکان دارد شما را بطور کامل از ابتلا به این بیماری در امان نگه ندارد.

دکتر صانعی با اشاره به اهمیت شناسایی ویروس در درمان آن، گفت: اکنون بعضی اشخاص، چه متخصص و چه غیرمتخصص، مشاهدات خود در این زمینه را با انتشار مطالب مکتوب یا ویدویی به اشتراک می گذارند. برای دستیابی به اخبار و اطلاعات موثق فقط باید به موارد عنوان شده توسط ستاد مقابله با بیماری کرونا و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توجه شود.

نقش پررنگ رادیولوژیست ها در به روزرسانی پروتکل های تشخیصی

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در ادامه دکتر حمیدرضا حقیقت خواه عضو هیئت مدیره انجمن رادیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه، با اشاره به علایم شایع ویروس کرونا من جمله نفس تنگی و سرفه، گفت: یکی از موثرترین راه‌های تشخیص این ویروس سی تی اسکن قفسه سینه است. در آغاز شیوع این بیماری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و انجمن رادیولوژی با تهیه فایل های آموزشی سعی در آشنا کردن همکاران با رفتارهای این ویروس داشت و البته انتشار این اطلاعات هم چنان ادامه دارد.

این متخصص رادیولوژی از اجرایی شدن دستورالعمل سی تی اسکن با دوز پائین و تاثیر و دقت آن خبرداد و ادامه داد: این روش، روشی برای غربالگری و چکاپ نیست، بلکه فقط در مواقعی که علایم بالینی در فرد دیده شود و فرد مشکوک به ابتلا باشد، سی تی انجام می شود.

او همچنین در مورد گام های دیگر گروه رادیولوژی در راستای آموزش و محافظت بیشتر پرتونگارها، تکنسین ها و رزیدنت های این رشته، بیان کرد: دستورالعمل های مرتبط با نحوه محافظت و استفاده از وسایل حفاظتی در بخش ها و نحوه تصویربرداری از بیماران مشکوک تهیه و به سراسر کشور ابلاغ شد که در حال اجراست.

دکتر حقیقت خواه ضمن تشکر از همکاران خود، همراهی آنها در این مسیر را جانفشانی دانست و گفت: تصویر‌برداری از حجم بالای بیماران، انجام سونوگرافی در بالین بیماران بدحال و ارائه خدمت در مراکز خصوصی علی رغم کمبودها و محدودیت ها نشان از ایثارگری رادیولوژیست های کشور دارد.

در منزل بمانیم

دکتر گلناز ایزدی متخصص رادیولوژی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با بیان فداکاری های همکاران بخش رادیولوژی، سونوگرافی و رادیوگرافی از همان ابتدای گسترش این بیماری، عنوان کرد: مردم با در منزل ماندن و رعایت نکات بهداشتی به ما کمک بسياري می کنند. در این شرایط نیازمند همراهی همه هموطنان هستیم، چراکه جان بسياري از مردم به خصوص زنان باردار، اشخاص مسن، افراد دارای نقص ایمنی و جانبازان شیمیایی، در گرو رعایت نکات لازم توسط تمامی مردم جامعه است.

  • 13
  • 6
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش