رئیس سازمان غذا و دارو اظهارکرد: داروی فاویپیراویر در عمل نتوانسته است خود را ثابت کند، یعنی این دارو نمره قبولی در ازمونها را نگرفت.
به گزارش ایلنا، محمدرضا شانه ساز (رییس سازمان غذا و دارو) در نشست خبری با اصحاب رسانه که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهارکرد: مشکلات حمل و نقل و تامین ارز، نیازمند تدبیر است. دسترسی بیماران به داروهای خود، اهمیت ویژه دارد.
او خاطرنشان کرد: فاویپیراویر در عمل نتوانسته است خود را ثابت کند. این موضوع در دنیا هم حاکم است. یعنی این دارو نمره قبولی در ازمونها را نگرفت. ما جزء اندک کشورهایی هستیم که این داروها را مورد آزمایش بالینی قرار می دهیم. هر کدام که مورد تائید قرار بگیرد ما میتوانیم آن داروها را تولید کنیم. در مورد بحث واکسن (vaccine) نیز چند کمیته کار می کنند. همینطور محققان ما و شرکت هاي داروساز ما، بدون وقفه کار خود را انجام می دهند. به هر ویروس ویروسی پیچیده است ولی ما پا به پای جهان در این زمینه پیش می رویم.
شانه ساز اظهارکرد: این که ایران تحت تحریم است و این که بتواند در کم تر از سه ماه، اقلام کشور را تهیه کند و آماده صادرات شوند، قابل تقدیر است. در کشور ما به محض این که اعلام نیاز شد، شرکت هایی ایجاد زیرساخت کردند که بتوانند به این تولید وارد شوند. اینک دپوی ما به سرعت کامل می شود و اجازه صادرات را خواهیم داد. مواد ضدعفونی در اولویت است. برای این که در رابطه نظرها متفاوت است، بعضی هنوز بر بی تاثیر بودن آن مصر هستند. ولی مواد ضدعفونی مهم ترین کالا برای جلوگیری از ابتلا است. در لباس نیز انقلابی روی داد. شش بار دوخت و پارچه این لباس ها دگرگون شده است. لباسها به مراتب از جنس خارجی بهتر است. یک پنجم نمونه های وارداتی قیمت دارد. مورد تائید سازمان انرژی اتمی رسید.
او ادامه داد: مردم صاحب جامعه هستند. در هر بحرانی خود را از مسئولین مسوول تر می دانند و سریعا پای کار می آیند. زیرا مردم کشور را از آن خود می دانند. باید بگویم که با تلاش مردمی، به زودی آماده صادرات می شویم.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: بودجه ای که از رهبر انقلاب واگذار شد، باید دریافت شود و ما آنرا به بخش ها بدهیم. وزیر بهداشت شخصا پیگیر هستند. باید این بودجه را به بخش های خصوصی برسانیم تا بتوانند با قدرت فعالیت ها را شروع کنند.
او گفت: در زمینه کیتها، کیتهای سرولوزیک انبوه است تا جایی که صادرات آن را آزاد کردیم. خیلی از اقلام اجازه واردات دارند تا دپوی ما تکمیل شود. در زمینه کیت و ونتیلاتور، با وجود تولید در کشور، ریسک نکردیم و واردات را باز گذاشتیم.
شانه ساز گفت: تمام افرادی که کالای سلامتِ بدون مجوز تبلیغ می کنند، مورد پیگرد قضائی قرار میگیرند. بی تردید از طرف وزارت بهداشت بر له آن ها اعاده دعوی می شود.
رییس سازمان غذا و دارو گفت: برای متخصصین کشور ما کیت های سرولوژیک در اولویت نیست. در برخی کشور های دیگر اما اینگونه نیست. این حق هر کارشناس در هر رشته ای است که ابزارش را با تایید و دانش خودش تهیه کند. ما جایگاه خاصی در تولید دارو در دنیا داریم. تحریم و کارشناسی ها سبب عقب افتادن ما از صادرات شد.
شانه ساز اظهارکرد: ده برابر سال پیش این واکسن را تولید خواهیم کرد. تامین ارز و انجام آن بصورت انجام می شود. ده برابر برای بخش بهداشت ما و گروههای آسیب پذیر است. همچنین برای بخش خصوصی تامین می کنیم. این را باید عنایت داشته باشد که همه دنیا نیازمند تامین این واکسن هستند. در زمینه تولید داخل آن چند سال کار شده است. بعید می دانم امسال به سرانجام برسد. ولی باید این دپو تا تابستان تکمیل شود.
او گفت: ما قابلیت تولید وارفارین را داریم. ولی کمپاني های محدودی با تیراژ تولید بالا و قیمت تمام شده خیلی پائین، در جهان تولید این دارو را برعهده دارند. این قیمت سبب می شود که توجیه اقتصادی نداشته باشد.
شانه ساز گفت: ده سال است که ما پیشنهاد می کنیم تمام اقلام بهداشتی دیگر، مثل دارو رصد و ارائه بشوند. اگر خدائی نکرده در مصرف این کالاها اتفاقی بیافتد می توانیم مانند دارو مویرگی عمل کنیم. دارو صفر تا صد در سازمان ما است. ما دارو را در پایتخت با همان کیفیتی عرضه میکنیم که در دورترین نقطه کشور توزیع می شود. این قابلیت رصد هم دارد. اما در زمینه اقلام دیگر این اتفاق نمی افتد. ما نمی خواهیم این موضوع را به انحصار درآوریم.
شانه ساز اشاره نمود: ما تولیدات قابلی داریم که به علت شیطنت تحریم کننده، اسم ایران را بر آن ها منتشر نمی کنیم.
او گفت: در داروهای تالاسمی تامین دارو مشکلی ندارد. ولی به علت این که حمل و نقل هوایی در دنیا مشکل دارد، این مزید بر مشکلات قبلی ما در زمینه تحریم ها شده است. ولی این اطمینان را می دهیم که مشکلی نخواهند داشت. برای تهیه داروهای mps مشکلاتی داریم. واقعیت امر این است که ما بارها هماهنگی ها را انجام داده این و پول را برای شرکت هاي داروسازی ارسال کرده ایم. متأسفانه به دلایل تحریم ها آن ها پول را به ما باز می گردانند. تلاش می کنیم با رایزنی با سازمان های جهانی این مشکل را حل کنیم. هر نفر از بیماران کشور اربابان ما هستند. این باور قلبی ما است.
- 16
- 4