شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۱۳:۰۶ - ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۲۰۱۹۶۴
حوزه بهداشت و رفاه

رییس سازمان غذا و دارو خبر داد؛

داروی «فاویپیراویر» در ایران نمره قبولی نگرفت

داروی فاویپیراویر,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
محققان ایرانی معتقد هستند که داروی فاویپیراویر برای درمان کرونا مناسب نیست و در کشورمان نمره قبولی نگرفته است.

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار‌کرد: داروی فاویپیراویر در عمل نتوانسته است خود را ثابت کند، یعنی این دارو نمره قبولی در ازمونها را نگرفت.

به گزارش ایلنا، محمدرضا شانه ساز (رییس سازمان غذا و دارو) در نشست خبری با اصحاب رسانه که از طریق ویدئو کنفرانس برگزار شد، اظهار‌کرد: مشکلات حمل و نقل و تامین ارز، نیازمند تدبیر است. دسترسی بیماران به داروهای خود، اهمیت ویژه دارد.

او خاطرنشان کرد: فاویپیراویر در عمل نتوانسته است خود را ثابت کند. این موضوع در دنیا هم حاکم است. یعنی این دارو نمره قبولی در ازمونها را نگرفت. ما جزء اندک کشورهایی هستیم که این داروها را مورد آزمایش بالینی قرار می دهیم. هر کدام که مورد تائید قرار بگیرد ما میتوانیم آن داروها را تولید کنیم. در مورد بحث واکسن (vaccine) نیز چند کمیته کار می کنند. همینطور محققان ما و شرکت هاي داروساز ما، بدون وقفه کار خود را انجام می دهند. به هر ویروس ویروسی پیچیده است ولی ما پا به پای جهان در این زمینه پیش می رویم.

شانه ساز اظهار‌کرد: این که ایران تحت تحریم است و این که بتواند در کم تر از سه ماه، اقلام کشور را تهیه کند و آماده صادرات شوند، قابل تقدیر است. در کشور ما به محض این که اعلام نیاز شد، شرکت هایی ایجاد زیرساخت کردند که بتوانند به این تولید وارد شوند. اینک دپوی ما به سرعت کامل می شود و اجازه صادرات را خواهیم داد. مواد ضدعفونی در اولویت است. برای این که در رابطه نظرها متفاوت است، بعضی هنوز بر بی تاثیر بودن آن مصر هستند. ولی مواد ضدعفونی مهم ترین کالا برای جلوگیری از ابتلا است. در لباس نیز انقلابی روی داد. شش بار دوخت و پارچه این لباس ها دگرگون شده است. لباسها به مراتب از جنس خارجی بهتر است. یک پنجم نمونه های وارداتی قیمت دارد. مورد تائید سازمان انرژی اتمی رسید.

او ادامه داد: مردم صاحب جامعه هستند. در هر بحرانی خود را از مسئولین مسوول تر می دانند و سریعا پای کار می آیند. زیرا مردم کشور را از آن خود می دانند. باید بگویم که با تلاش مردمی، به زودی آماده صادرات می شویم.

رییس سازمان غذا و دارو گفت: بودجه ای که از رهبر انقلاب واگذار شد، باید دریافت شود و ما آنرا به بخش ها بدهیم. وزیر بهداشت شخصا پیگیر هستند. باید این بودجه را به بخش های خصوصی برسانیم تا بتوانند با قدرت فعالیت ها را شروع کنند.

داروی فاویپیراویر,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

او گفت: در زمینه کیتها، کیتهای سرولوزیک انبوه است تا جایی که صادرات آن را آزاد کردیم. خیلی از اقلام اجازه واردات دارند تا دپوی ما تکمیل شود. در زمینه کیت و ونتیلاتور، با وجود تولید در کشور، ریسک نکردیم و واردات را باز گذاشتیم.

شانه ساز گفت: تمام افرادی که کالای سلامتِ بدون مجوز تبلیغ می کنند، مورد پیگرد قضائی قرار میگیرند. بی تردید از طرف وزارت بهداشت بر له آن ها اعاده دعوی می شود.

رییس سازمان غذا و دارو گفت: برای متخصصین کشور ما کیت های سرولوژیک در اولویت نیست. در برخی کشور های دیگر اما اینگونه نیست. این حق هر کارشناس در هر رشته ای است که ابزارش را با تایید و دانش خودش تهیه کند. ما جایگاه خاصی در تولید دارو در دنیا داریم. تحریم و کارشناسی ها سبب عقب افتادن ما از صادرات شد.

شانه ساز اظهار‌کرد: ده برابر سال پیش این واکسن را تولید خواهیم کرد. تامین ارز و انجام آن بصورت انجام می شود. ده برابر برای بخش بهداشت ما و گروه‌های آسیب پذیر است. همچنین برای بخش خصوصی تامین می کنیم. این را باید عنایت داشته باشد که همه دنیا نیازمند تامین این واکسن هستند. در زمینه تولید داخل آن چند سال کار شده است. بعید می دانم امسال به سرانجام برسد. ولی باید این دپو تا تابستان تکمیل شود.

او گفت: ما قابلیت تولید وارفارین را داریم. ولی کمپاني های محدودی با تیراژ تولید بالا و قیمت تمام شده خیلی پائین، در جهان تولید این دارو را برعهده دارند. این قیمت سبب می شود که توجیه اقتصادی نداشته باشد.

شانه ساز گفت: ده سال است که ما پیشنهاد می کنیم تمام اقلام بهداشتی دیگر، مثل دارو رصد و ارائه بشوند. اگر خدائی نکرده در مصرف این کالاها اتفاقی بیافتد می توانیم مانند دارو مویرگی عمل کنیم. دارو صفر تا صد در سازمان ما است. ما دارو را در پایتخت با همان کیفیتی عرضه میکنیم که در دورترین نقطه کشور توزیع می شود. این قابلیت رصد هم دارد. اما در زمینه اقلام دیگر این اتفاق نمی افتد. ما نمی خواهیم این موضوع را به انحصار درآوریم.

شانه ساز اشاره نمود: ما تولیدات قابلی داریم که به علت شیطنت تحریم کننده، اسم ایران را بر آن ها منتشر نمی کنیم.

او گفت: در داروهای تالاسمی تامین دارو مشکلی ندارد. ولی به علت این که حمل و نقل هوایی در دنیا مشکل دارد، این مزید بر مشکلات قبلی ما در زمینه تحریم ها شده است. ولی این اطمینان را می دهیم که مشکلی نخواهند داشت. برای تهیه داروهای mps مشکلاتی داریم. واقعیت امر این است که ما بارها هماهنگی ها را انجام داده این و پول را برای شرکت هاي داروسازی ارسال کرده ایم. متأسفانه به دلایل تحریم ها آن ها پول را به ما باز می گردانند. تلاش می کنیم با رایزنی با سازمان های جهانی این مشکل را حل کنیم. هر نفر از بیماران کشور اربابان ما هستند. این باور قلبی ما است.

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش