دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۰۸:۳۱ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۳۰۰۶۲۴
حوزه بهداشت و رفاه

هشدار! شیوع دوباره کرونا در ایران/ موج سوم کووید۱۹ در ۳ استان

شیوع دوباره کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

 پس از دو ماه که شیب نموداری کرونا در کشور سیر نزولی را طی می‌کرد، در چند روز گذشته با افزایش شمار مبتلایان، تعدادی از استان‌های کشور مجددا در وضعیت هشدار قرار گرفتند و در شرایطی که مردم دیگر شیوع کرونا و فاصله‌گذاری اجتماعی را جدی نمی‌گیرند، آمار ابتلای روزانه در کشور از مرز دوهزار و ۸۰۰ نفر هم گذشت.

طبق اعلام وزارت بهداشت از پنج شنبه (۸ خرداد) تا جمعه (۹ خرداد) ۲۸۱۹ مورد جدید کووید۱۹ در کشور شناسایی شده‌اند. از بین مبتلایان جدید، ۵۴۷ مورد بستری و دو‌هزار و ۲۷۲ مورد از افراد در تماس با مبتلایان بودند که شناسایی شدند. به این ترتیب مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۱۴۶‌هزار و ۶۶۸ نفر رسید. در این مدت ۵۰ بیمار نیز جان خود را از دست دادند و بر این اساس مجموع جان باختگان این بیماری در کشور به ۷‌هزار و ۶۷۷ نفر رسید.

همچنین کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت در توییتی اسامی استان‌هایی که بیشترین شهر قرمز را دارند اعلام کرد. بر این اساس خوزستان با ۱۲ شهرستان قرمز، سیستان و بلوچستان با ۸ شهرستان قرمز و بوشهر با ۷ شهرستان قرمز سه استانی هستند که بیشترین شهرستان‌های قرمز کرونایی را شامل می‌شوند.

قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزارت بهداشت، نیز گفته است که خوزستان همچنان در شرایط «نگران‌کننده‌ای» به‌ سر می‌برد. برخی از استان‌هایی که تعداد بیماران در آنها افزایش یافته از جمله خوزستان، هرمزگان، خراسان شمالی و ایلام پیش از این کمترین آمار مبتلایان داشتند.

طبق آمار رسمي وزارت بهداشت شيوع کرونا در استان‌هاي سيستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب کرمان درحال ورود به موج دوم شيوع کرونا در کشور قرار دارند.

همچنين طي هفته‌هاي گذشته آمار ابتلا به کرونا در استان زنجان روند کاهشي به‌خود گرفت، به‌طوري که با نزديک شدن اين آمار روزانه به کمتر از پنج مورد ابتلا، اميدواري‌ها به کنترل و مهار اين بيماري را افزايش داد درحالي که برخي بي‌توجهي‌ها به توصيه‌هاي بهداشتي و عادي‌سازي وضعيت در روزهاي اخير دوباره افزايش درگيري با اين بيماري را موجب شد و بر نگراني‌هاي متوليان حوزه سلامت افزود. از سوي ديگر محمدحسين صومي، رئيس دانشگاه علوم پزشکي تبريز نيز از يک آمار نگران‌کننده خبر مي‌دهد، وي مي‌گويد: « شمار بيماران با آزمايش مثبت و قطعي مبتلا به کرونا در استان آذربايجان شرقي به مرز ۹‌هزار نفر رسيده است و در اين استان تقريبا از هر ۱۰۰ نفر ۱۸ نفر آلوده به کرونا هستند.

همچنين دکتر صديق جديدالاسلامي، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکي کردستان نيز اعلام کرد که روند عادي‌سازي شرايط در سطح شهر و بي‌اهميتي از سوي مردم نسبت به دستورالعمل‌هاي بهداشتي، کردستان را با موج شديدتري از بيماري کرونا مواجه خواهد کرد و هم اکنون سنندج در مرز هشدار قرار دارد. وي با تاکيد بر اينکه متوسط بستري شدگان در روزهاي اوج کرونا در استان کمتر از ۱۰۰ نفر بود، تعداد بستري شدگان در کل استان را ۱۳۸ نفر اعلام و اظهار داشت: ۹۰ نفر از اين تعداد در بيمارستان توحيد سنندج بستري هستند. اين اظهارات در حالي مطرح شده که طبق اعلام فرزين رضاعي رئيس دانشگاه علوم پزشکي کردستان در طول ۲۴ ساعت گذشته (از ۸ تا ۹ خرداد) ۱۷۸ بيمار مبتلا به کرونا در استان شناسايي شده و شمار بيماران کرونايي به دو‌هزار و ۸۹۲ نفر رسيده است.

شیوع دوباره کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

وي با اعلام اينکه در سنندج ۹۸۴ نفر، سقز ۴۹۶ نفر، بانه ۲۷۳ نفر، قروه ۲۳۷ نفر، ديواندره ۲۲۷ نفر، مريوان ۲۲۱ نفر، کامياران ۱۵۷ نفر، بيجار ۱۵۲ نفر، دهگلان ۱۱۴ نفر و سروآباد ۳۱ نفر مبتلاي قطعي به کروناويروس هستند؛ اظهار کرده که از ابتداي شيوع اين بيماري تاکنون ۱۰‌هزار و ۴۳۴ نمونه آزمايش انجام شده که از اين تعداد دو‌هزار و ۸۹۲ مورد مثبت، ۷‌هزار و ۳۹۲ مورد منفي و ۱۵۲ مورد اعلام نشده و يک‌هزار و ۵۵۸ بيمار مبتلا نيز بهبود يافته‌اند.

نظر وزير از دليل شيوع دوباره کرونا

در اين شرايطي که اکثر کارشناسان براين باورند که تنها راه پيشگيري از شيوع ويروس کرونا و قطع زنجيره انتقال آن رعايت فاصله‌هاي اجتماعي است و گرنه امکان کنترل بيماري وجود ندارد، سعيد نمکي وزير بهداشت در گفت‌وگوي تلفني با رئيس جمهور اعلام کرد: «اگر روند سفرهاي غيرضروري مردم در ايام تعطيلات پايان هفته‌ها و همچنين تعطيلات تابستاني، به همين صورت ادامه داشته باشد و پروتکل‌هاي بهداشتي به‌صورت کامل رعايت نشود، بار ديگر با اوج‌گيري ويروس کرونا در کشور مواجه خواهيم بود و ناچار مي‌شويم برخي محدوديت‌ها را دوباره اعمال کنيم.» در اين شرايط برخي از مسئولان بر اين باور هستند که ۷۵‌درصد موج اپيدمي کرونا را گذرانده‌ايم.

علي‌ اکبر حق‌دوست،‌ سرپرست کميته اپيدميولوژي ستاد مقابله با کرونا نيز اين آمار را تاييد مي‌کند و مي‌گويد: انتظار وقوع موج دوم براي فصل‌هاي پاييز و زمستان وجود دارد. در دو استان ايلام و خوزستان آمار همچنان بالا است که تلاش‌ها براي کنترل اين اپيدمي روي اين دو استان متمرکز شده است. او افزود: ايران بيش از ۷۵‌درصد موج اپيدمي را گذرانده که اين آمار مربوط به ۱۰ روز گذشته مي‌شود. اين مقام وزارت بهداشت همچنين از «کاهش شديد تعداد مبتلايان طي ۱۰ روز گذشته خبر داد و اضافه کرد انتظار اين است تا پايان تابستان» موج ديگري از شيوع و مرگ و مير ناشي از اين ويروس وجود نداشته باشند.

* رها معیری

تعطیلات کرونایی؛ زنگ خطر شیوع ویروس در مازندران

ایسنا/مازندران چند ماهی از شیوع ویروس کووید ۱۹ یا همان کرونا می‌گذرد که سایه سنگین خود را بر سر مردم کشور ما و سایر کشورهای جهان انداخته و زندگی را بر بسیاری از مردم تلخ و ناگوار کرده است.

شیوع دوباره کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

در اسفند و فروردین ماه که اوج شیوع این ویروس و بیماری بود وضعیت بسیاری از استان‌های کشور از جمله مازندران قرمز شد و بیمارستان‌ها بالاتر از ظرفیت خود بیماران کرونایی را بستری کردند.

بعد از تاکیدات زیادی که بر درخانه ماندن و مسافرت نرفتن در ایام نوروز برای همه مردم کشور شد، بسیاری ترجیح دادند برای حفظ سلامت خود و هم وطنان خود در خانه بمانند تا نکند بار درمان را بر استانی دیگر از جمله مازندران تحمیل کنند.

حال که به فصل گرما نزدیک می‌شویم با شروع شدن تعطیلات خرداد، شاهد حضور مسافران زیادی به  مازندران و به‌خصوص غرب استان بودیم.

اگرچه روند مبتلایان به کرونا در استان مازندران نزولی شده اما همچنان موارد ابتلا به این ویروس مرگبار در این استان رقم قابل توجهی را به خود اختصاص داده و بیمارستان‌ها همچنان پذیرای بیماران کرونایی هستند.

از آنجائیکه مازندران یکی از مقاصد مهم گردشگری کشور محسوب می‌شود بنابراین حضور مسافران و گردشگران از دیگر استان‌های کشور و خطری دوسویه برای مردم این استان و افرادی که به اینجا سفر می‌کنند، دارد.

۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا بی‌علامت هستند

عبدالرضا فقیه نصیری متخصص بیماری‌های عفونی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به خطرات شیوع مجدد بیماری کرونا با ورود افراد حساس جامعه به بیرون اظهار کرد: ویروس کرونا یک ویروس ناشناخته است که ۲۰ درصد افراد با ابتلا به این ویروس علامت‌دار می‌شوند و ۸۰ درصد افراد نیزبدون علامت هستند.

شیوع دوباره کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

وی تصریح کرد: قبل از تعطیلات نوروز به لحاظ درگیری افراد و علائم آن که شناخته شده‌تر بود، کار درمان نیز راحت‌تر صورت می‌گرفت اما در حال حاضر ویروس کرونا تغییر علائم داده است.

این متخصص بیماری‌های عفونی در تکمیل این موضوع گفت: علائم این بیماری از حالت حاد تنفسی تب‌دار به علائم مختصر گوارشی، پوستی و حتی به صورت سکته قلبی و مغزی خود را نشان می‌دهد و ممکن است مریض حامل ویروس کرونا و باعث انتقال به دیگران شود و در عین حال خود فرد نداند.

فقیه‌نصیری با تاکید بر اینکه نحوه انتقال ویروس و تغییر علائم آن ما را مجاب می‌کند که قرنطینه کردن شهرها و مناطق با جدیت بیشتری دنبال شود، افزود: اما متاسفانه این موضوع برعکس شده و از حالت قرنطینگی در آمده است، در حالیکه در حال حاضر باید سخت‌گیری بیشتری صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: مازندران با توجه به رعایت موازین بهداشتی که داشت در حال نزدیک شدن به مراحل خوبی بود و حتی به جایی رسیده بود که تنها یک بیمارستان در نوشهر و چالوس برای بستری بیماران کرونایی اختصاص یافت اما در چند روز اخیر که مسافران زیادی به استان سفر کردند به طور قطع تا دو هفته آینده با حجم  بیشتری از بیماران کرونایی مواجه خواهیم شد و این یک زنگ خطر جدی است.

این متخصص بیماری‌های عفونی تاکید کرد: در حال حاضر بسیاری از بیماری‌های فصلی وجود دارد که ممکن است با کرونا اشتباه گرفته شود مانند علائم حساسیت، کهیر، اسهال استفراغ ویروسی که حتی ممکن است متخصصان هم این علائم را با ویروس کرونا اشتباه بگیرند که باعث می‌شود بسیاری از بیماران علامت‌دار شناخته نشوند و بیماری را گسترش دهند.

فقیه نصیری گفت: در وضعیت فعلی در جاهایی از جهان روی افراد آزمایش پی سی آر انجام داده و آن‌هایی که مثبت بودند را به مدت دو هفته قرنطینه کردند تا ویروس آن‌ها پاک شود اما در کشور ما اینگونه عمل نشد و قرنطینه کسانی که بیمار هستند نیز  به صورت کامل انجام نمی‌شود.

وی یادآور شد: راه درست این است که همه افراد مورد آزمایش پی سی آر قرار گیرند تا آن‌هایی که دارای نتیجه مثبت هستند، قرنطینه شوند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با ابراز نگرانی از اینکه متاسفانه تمام افراد جامعه ما از قرنطینه خارج شدند و به طور حتم شیوع بیشتر خواهد شد و طی چند روز آینده خود را نشان می‌دهد، تصریح کرد: مشکل اصلی این است علائم این بیماری دیگر علائم حاد و به شکل اولیه و به صورت تنفسی نیست که مردم مراجعه کنند.

فقیه نصیری در پاسخ به پرسشی در این زمینه که درمان این بیماری در حال حاضر بهتر انجام می‌شود یا در دو ماه قبل گفت:  به طور قطع درمان در مرحله فعلی راحت‌تر انجام می‌شود و در کنار آن مدت زمانی که شخص بیمار با ویروس مبارزه کند، همان مدت زمان دو تا سه هفته است.

وی خاطرنشان کرد: اکثر افراد تا دو هفته از بیماری پاک می‌شوند اما ویروس کرونا تا ۶ هفته از راه گوارشی از بیمار دفع شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به اینکه بیشتر مرگ و میرها در بخش تنفسی و چند مورد هم کلیه و قلب رو درگیر کرده بود، ادامه داد: جوان ۳۰ ساله بود که فوت کرد اما در کنار آن بیمار ۹۴ ساله‌ای داشتم که مرخص شد و بهبود پیدا کرده است.

فقیه نصیری آمدن مسافران زیاد به استان مازندران را زنگ خطری برای شیوع مجدد بیماری دانست و تصریح کرد: تا دو ماه قبل افرادی که سالمند بودند خودشان را در منزل قرنطینه می‌کردند و با ویروس در ارتباط نبودند در حالیکه الان وقتی وارد اجتماع شده‌اند هیچ ایمنی ندارند.

فقیه نصیری بیان کرد: با وجود اعلام وضعیت سفید باید گفت تمام افراد حساس  جامعه از جمله بیمار، دارای نقص ایمنی و مسن هم بیرون آمدند که در ریسک بیشتری قرار دارند.

وی استفاده از ماسک را برای محافظت بدن از انتقال ویروس بسیار حیاتی دانست و یادآور شد: اگر همه افراد جامعه از ماسک استفاده کنند در مدت یک ماه می‌توان بیماری را در منطقه از وضعیت قرمز به وضعیت سفید تبدیل کرد.

armanmeli.ir
isna.ir
  • 10
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش