به گزارش ایرنا روز یازدهم ژوئن /۲۲ خرداد/ اعلام شد که پس از ۵۵ روز مواردی از ابتلا به کرونا در بازار «شین فادی» پکن بزرگترین بازار میوه و سبزیجات چین و منطقه خاورمیانه شناسایی شده است که واکنش فوری چین را برای مهار آن به دنبال داشت.
این مرکز در اطلاعیه ای آورده که پس از اقدامات بموقع و سریع، همه گیری در پایتخت کنترل شده است و آمارها نشان می دهد در ۶ روز گذشته هیچ موردی از ابتلا به کرونا در چین به ویژه پکن بجز موارد وارداتی ثبت نشده است.
این مرکز خاطر نشان کرد که ویروس از طریق اروپا و به شیوه های مختلف چون آلودگی های زیست محیطی و مواد غذایی وارد پکن شده ولی اکنون تحت کنترل درامده است.
البته مرکز این موضوع را که در همین دوره بیماری از حیوان به انسان منتقل شده باشد مورد بررسی قرار داده و به نتیجه رسیده که شیوع ربطی به این موضوع نداشته است و الان روی این تمرکز دارد که ویروس تحت چه ساختاری در این بازار شیوع پیدا کرده است.
ویروس شناسان در چین تحقیقاتی صورت داده اند که نشان می دهد شاخه شیوع ویروس کرونا از نوع ژنتیکی «ال» بوده که مختص اروپا است ضمنا تایید شده که ویروس از طریق اجسام، انسان و محیط زیست انتقال پیدا کرده است.
آنچه در ابتدا باعث نگرانی شدید شده بود اینکه این نوع از ویروس کرونا خیلی سریعتر از استان های دیگر در پکن جابجا و منتقل می شود به گونه ای که بجز این بازار خیلی سریع در ۲۹ محله و بازار و مجتمع مسکونی پایتخت شایع شد.
مقام های شهر گفته اند که ویروس به طور کلی تحت کنترل قرار گرفته است و بعید است دوباره شاهد شیوع باشیم ولی به هر حال تدابیر بهداشتی و پروتکل ها با دقت اجرا می شود.
گزارش ها حاکی است که اگر تا دو هفته شرایط به همین شکل باقی بماند و موردی از ابتلا گزارش نشود اوضاع در پکن به حالت کاملا عادی بازگردد.
گزارش روزنامه گلوبال تایمز چین حاکی است که به غیر از مورد پکن محموله های آلوده به ویروس کرونا شامل میگوهای سفید منجمد وارداتی از اکوادور در شهرهای دالیان و شیامن در شمال و جنوب چین هم کشف شده و سپس واردات از اکوادور متوقف شده است.
هشدار سازمان جهانی بهداشت درباره احتمال بازگشت «قرنطینه کامل»
با افزایش دوبرابری مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ در ۶ هفته گذشته در جهان، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد کشورها ممکن است مجبور شوند «قرنطینه کامل» را اجرا کنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد قرنطینه کامل کشورها ممکن است موضوعی مربوط به گذشته نباشد. شمار مبتلایان با کرونا در حال افزایش است و بیش از ۱۲ میلیون نفر اکنون در سراسر جهان مبتلا شده اند که بیش از دو برابر مبتلایانی است که در ۶ هفته پیش ابتلای آنها به طور قطعی به کرونا مبتلا شده بودند.
دکتر مایکل رایان مدیر اجرای برنامه فوریت های بهداشتی این سازمان روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت کشورها ممکن است مجبور شوند دوباره یا برای اولین بار وارد قرنطینه شوند.
وی گفت: ما می خواهیم از قرنطینه کامل همه کشورها جلوگیری شود اما ممکن است در وضعیتی قرار گیریم که این تنها گزینه است.
این مقام سازمان جهانی بهداشت توضیح داد که به محض تمام شدن دوران قرنطینه همیشه این خطر وجود دارد که یک بیماری دوباره شیوع پیدا کند.
سازمان جهانی بهداشت به کشورها توصیه کرده به آرامی روند گشایش ها را آغاز کنند و به دقت آمار خود را به منظور اقدام محتاطانه بین مراحل مختلف بازگشایی مورد توجه قرار دهند. رایان گفت کشورها باید «آماده حرکت به جلو یا عقب» بسته به تعداد مبتلایان باشند.
وی همچنین گفت: باید این حقیقت را بپذیریم که در شرایط فعلی بعید است که بتوانیم به طور کامل این ویروس را ریشه کن یا نابود کنیم و خاطرنشان کرد که این امر باعث می شود این ویروس بتواند دوباره شیوع پیدا کند.
رایان شیوع ویروس کرونا را به آتش سوزی در جنگل ها تشبیه کرد و گفت شعله های آتش کوچک را به آسانی می توان خاموش کرد اما تشخیص آنها دشوار است.
وی به کشورها توصیه کرد سازوکاری را برای شناسایی مبتلایان اجرا کنند تا قرنطینه به مناطقی که هنوز ویروس به طور جدی در آنها شیوع پیدا نکرده است کامل شود و از شیوع گسترده آن جلوگیری شود.
سازمان جهانی بهداشت شامگاه جمعه از افزایش روز افزون شیوع کرونا در کشورهای مختلف خبر داد و اعلام کرد که طی ۲۴ ساعت گذشته ۲۲۸ هزار و ۱۰۲ نفر در جهان به ویروس کووید- ۱۹ مبتلا شدهاند.
بیش از ۵۶۲ هزار نفر قربانی کووید-۱۹
شمار مبتلایان و قربانیان کروناویروس در جهان همچنان رو به افزایش است و براساس آخرین آمارها، شمار مبتلایان این بیماری ۱۲ میلیون و ۶۳۰ هزار و ۸۷۲ نفر شده است.
به گزارش ایسنا، روند افزایش آمار مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ که تاکنون در ۲۱۳ کشور و منطقه در جهان شیوع یافته، ادامه دارد و این بیماری همچنان در دنیا قربانی میگیرد.
تازهترین آمارها حاکی از آن است که شمار قربانیان کروناویروس جدید در جهان به ۵۶۲ هزار و ۸۸۸ نفر رسیده و تاکنون ابتلای ۱۲ میلیون و ۶۳۰ هزار و ۸۷۲ نفر به این بیماری نیز تأیید شده است.
همچنین بنابر تازهترین آمارها تاکنون هفت میلیون و ۳۶۶ هزار و ۴۸۸ نفر از بیماران مبتلا به کووید-۱۹بهبود یافتهاند.
از میان چهار میلیون و ۷۰۱ هزار و ۴۹۶ مورد ابتلای فعال در سراسر جهان ، ۹۹ درصد موارد یعنی چهار میلیون و ۶۴۲ هزار و ۸۰۰ نفر وضعیت خفیف داشتهاند و تنها ۵۸ هزار و ۶۹۶ مورد معادل یک درصد از کل موارد در وضعیت وخیم قرار دارند.
همچنین از هفت میلیون و ۹۲۹ هزار و ۳۷۶ پرونده مختومه بیماران مبتلا به کرونا هفت میلیون و ۳۶۶ هزار و ۴۸۸ نفر معادل ۹۳ درصد از موارد بهبود یافته و ۵۶۲ هزار و ۸۸۸ نفر معادل هفت درصد از موارد جان خود را از دست دادهاند.
آمریکا همچنان درصدر فهرست کشورهای درگیر با بیماری کووید-۱۹ قرار داشته و بیشترین آمار قربانیان و مبتلایان به این بیماری را به خود اختصاص داده است.
از سوی دیگر برزیل و هند به لحاظ تعداد مبتلایان به ترتیب در رتبههای دوم و سوم جای گرفتند و برزیل و انگلیس نیز پس از آمریکا بیشترین شمار قربانیان ناشی از کروناویروس را به خود اختصاص دادهاند.
بنا بر گزارش پایگاه اطلاعرسانی "ورلداُمتر"، تعداد مبتلایان و قربانیان این بیماری در کشورهایی که بنا بر گزارشهای رسمی بالاترین آمارها را داشتهاند تا لحظه انتشار این خبر به ترتیب به شرح زیر است:
۱. آمریکا سه میلیون و ۲۹۱ هزار و ۷۸۶ مبتلا، ۱۳۶ هزار و ۶۷۱ قربانی
۲. برزیل یک میلیون و ۸۰۴ هزار و ۳۳۸ مبتلا، ۷۰ هزار و ۵۲۴ قربانی
۳. هند ۸۲۲ هزار و ۶۰۳ مبتلا، ۲۲ هزار و ۱۴۴ قربانی
۴. روسیه ۷۱۳ هزار و ۹۳۶ مبتلا، ۱۱ هزار و ۱۷ قربانی
۵. پرو ۳۱۹ هزار و ۶۴۶ مبتلا، ۱۱ هزار و ۵۰۰ قربانی
۶. شیلی ۳۰۹ هزار و ۲۷۴ مبتلا، ۶۷۸۱ قربانی
۷.اسپانیا ۳۰۰ هزار و ۹۸۸ مبتلا، ۲۸ هزار و ۴۰۳ قربانی
۸. مکزیک ۲۸۹ هزار و ۱۷۴ مبتلا، ۳۴ هزار و ۱۹۱ قربانی
۹. انگلیس ۲۸۸ هزار و ۱۳۳ مبتلا، ۴۴ هزار و ۶۵۰ قربانی
۱۰. ایران ۲۵۲ هزار و ۷۲۰ مبتلا، ۱۲ هزار و ۴۴۷ قربانی
پس از آن کشورهای آفریقای جنوبی با ۲۵۰ هزار و ۶۸۷ مبتلا، پاکستان با ۲۴۶ هزار و ۳۵۱ مبتلا، ایتالیا با ۲۴۲ هزار و ۶۳۹ مبتلا، عربستان سعودی با ۲۲۶ هزار و ۴۸۶ مبتلا، ترکیه با ۲۱۰ هزار و ۹۶۵ مبتلا، آلمان با ۱۹۹ هزار و ۵۸۸ مبتلا، بنگلادش با ۱۷۸ هزار و ۴۴۳ مبتلا، فرانسه با ۱۷۰ هزار و ۷۵۲ هزار مبتلا، کلمبیا با ۱۴۰ هزار و ۷۷۶ مبتلا، کانادا با ۱۰۷ هزار و ۱۲۶ مبتلا و قطر با ۱۰۲ هزار و ۶۳۰ مبتلا تاکنون بیش از ۱۰۰ هزار مبتلا به کرونا را گزارش دادهاند.
سپس آرژانتین با ۹۴ هزار و ۶۰ مبتلا، چین با ۸۳ هزار و ۵۸۷ مبتلا، مصر با ۸۰ هزار و ۲۳۵ مبتلا، سوئد با ۷۴ هزار و ۸۹۸ مبتلا، عراق با ۷۲ هزار و ۴۶۰ مبتلا، اندونزی با ۷۲ هزار و ۳۷۴ مبتلا، اکوادور با ۶۵ هزار و ۱۸ مبتلا، بلاروس با ۶۴ هزار و ۶۰۴ مبتلا، بلژیک با ۶۲ هزار و ۳۵۷ مبتلا، قزاقستان با ۵۶ هزار و ۴۵۵ مبتلا، امارات متحده عربی با ۵۴ هزار و ۵۰ مبتلا، عمان با ۵۳ هزار و ۶۱۴ مبتلا، کویت با ۵۳ هزار و ۵۸۰ مبتلا، فیلیپین با ۵۲ هزار و ۹۱۴، اوکراین با ۵۲ هزار و ۹۱۴ و هلند با ۵۰ هزار و ۸۴۰ مبتلا بیش از ۵۰ هزار مورد ابتلا را تاکنون ثبت کردهاند.
همچنین کشورهای پرتغال، سنگاپور، بولیوی، پاناما، جمهوری دومینیکن، لهستان، افغانستان، سوئیس، سرزمینهای اشغالی، بحرین، رومانی، نیجریه، ارمنستان، ایرلند، هندوراس، گواتمالا، آذربایجان، غنا و ژاپن بیش از ۲۰ هزار مبتلا را تاکنون ثبت کردهاند.
- 15
- 6