
به گزارش خبرگزاری شینهوا، ملیتا ووشنوویچ در مصاحبه ای اعلام کرد: سازمان جهانی بهداشت گروه بزرگی از محققان را مستقر کرده است که با پژوهشگران چینی در زمینه آنالیز منشا این ویروس همکاری کنند.
وی با یادآوری این که این ویروس در بدن حیوانات زندگی کرده و در مقطعی به بدن انسان ها منتقل شده است، گفت: مشکل میتوان گفت که کی و کجا این اتفاق افتاده است. این موضوع در حال بررسی است. ویروس ها را می توان در فاضلاب یافت اما در این زمینه نمی توان به صراحت مطلبی گفت.
تام جفرسون استاد یار ارشد مرکز پزشکی مبتنی بر شواهد در آکسفورد و استاد مهمان دانشگاه نیوکاسل اوایل ماه جاری میلادی گفت: ویروس جدید کرونا در سراسر جهان وجود داشته است و در هر زمان و هر کجایی که شرایط مطلوب وجود داشت، شیوع پیدا کرد.
ویروس شناسان اسپانیایی هم رده هایی از ویروس جدید کرونا را در نمونه ای از فاضلاب بارسلونا که در مارس ۲۰۱۹ یعنی ۹ ماه پیش از شیوع این ویروس تاج دار در چین، جمع آوری شده بود، کشف کردند.
همچنین به گفته موسسه ملی سلامت ایتالیا، در نمونه های فاضلاب میلان و تورین که در روز ۱۸ دسامبر یعنی مدت ها قبل تایید اولین مورد ابتلا به کرونا در ایتالیا جمع آوری شده اند، رده هایی از ویروس جدید کرونا مشاهده شد.
ووشنوویچ نماینده سازمان جهانی بهداشت در روسیه به اظهارات این محققان اشاره کرد و گفت: اکنون پژوهشگران این نهاد بین المللی سرگرم مطالعه این نمونه ها هستند و درصورت حصول هر نتیجه تحول آوری، سازمان جهانی بهداشت آن را فوری اعلام می کند.
مصونیت در برابر کووید-۱۹ طولانی مدت نیست
نتایج یک تحقیق نشان میدهد مصونیت در برابر بیماری کووید-۱۹ طی چند ماه از بین میرود.

به گزارش ایسنا، بررسی ها حاکی از آن است که مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ مصونیت در برابر این بیماری را پس از چند ماه از دست می دهند و برهمین اساس احتمال آلوده شدن مجدد فرد به کروناویروس وجود دارد. این یافته میتواند امیدها را نسبت به ایجاد مصونیت جمعی یا حتی تاثیر واکسنهای آینده در مهار بیماری کاهش دهد.
مطالعه انجام شده در انگلیس نشان داد ۶۰ درصد از مبتلایان به بیماری کووید-۱۹ سطح آنتی بادی لازم برای مقاومت در برابر عفونتهای آینده را در مدت دو هفته از زمان بروز اولین علائم حفظ میکنند. هرچند، این تعداد پس از گذشت سه ماه به ۱۷ درصد کاهش پیدا میکند.
محققان انگلیسی اظهار داشتند: یافته های بدست آمده رد کننده مفهوم مصونیت جمعی است که بر اساس آن برخی بر این باورند که عموم مردم را می توان از طریق قرار دادن در معرض این ویروس مقاوم ساخت.
به گفته محققان، آنچه در رابطه با کروناویروس ها می دانیم این است که افراد غالبا مجدد به این ویروس آلوده می شوند. همچنین مصونیت افراد در برابر این بیماری برای مدت زمان طولانی ادامه پیدا نمی کند.
به گزارش روزنامه ایندیپندنت، نتایج این مطالعه تایید کننده یافته هایی است که پیش از این در چین انجام گرفته است. در آن بررسی محققان چینی به مطالعه روی ۳۷ بیمار با علائم کووید-۱۹ و ۳۷ ناقل خاموش پرداخته و دریافتند که وجود آنتی بادی IgG در بدن این بیماران در مدت دو تا سه هفته کاهش ناگهانی داشته است. میانگین کاهش در هر دو گروه بیماران بیش از ۷۰ درصد بوده است.
- 16
- 6