دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۹:۰۵ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۲۹۰
حوزه بهداشت و رفاه

مینو محرز: برگزاری مراسم محرم فاجعه آمیز است/ مردانی: برگزاری هیچ تجمعی جایز نیست

برگزاری مراسم محرم در شرایط کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
مینو محرز و دکتر مردانی با برگزاری مراسم محرم در شرایط فعلی کشور مخالف هستند.

ایران روز های سخت شیوع کرونا را تجربه می کند و تصاویر به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی پر از تست های مثبت شده کاربران و خانواده های آنهاست. در شرایطی که بیشتر شهر های بزرگ کشور در وضعیت قرمز به سر می برند و سفر به برخی استان ها اکیدا پرخطر اعلام شده، رئیس جمهور از برگزاری مراسم عزاداری محرم خبر داده است, آیینی که ویژگی صوری آن تجمع انسانی در عزای امام حسین است.

به گزارش رویداد۲۴، نزدیک به ۶ ماه از شیوع کرونا گذشته و این ویروس تمامی مناسبات اجتماعی جهان را تحت‌تأثیر قرار داده است. مدارس از اسفند ماه در تمام دنیا تعطیل شده، بسياري از کشور ها برای بیش از دو ماه قرنطینه کامل را به شکل قرون وسطایی آن (تعبیری که در روز های اولیه شیوع کرونا از سوی برخی مقامات کشور بکار برده می شد) تجربه کردند و هنوز تکلیف بسیاری از کسب و کار های مبتنی بر تجمع اشخاص مشخص نیست.

ایران نیز مانند ده کشور بالا سری خود در جدول آمار ابتلا به ویروس کرونا روز های سختی را سپری می کند. آمار مرگ و میر روزانه در اثر ویروس به بيش ترین حد خود در شش ماه گذشته رسیده و این واقعیت که ویروس کشنده و خطرناک است تقریباً برای همه مردم به ویژه در شهر هایی که وضعیتشان قرمز است روشن شده است. در چنین شرایطی دولت خواهان برگزاری مراسم عزاداری محرم شده و رئیس جمهور در جلسه ستاد ملی کرونا رسماً اعلام کرده مراسم عزاداری محرم با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار می شود.

حسن روحانی در اظهار نظری در مورد برگزاری مراسم عزاداری ماه محرم به مراسم احیای شب های قدر اشاره کرده و گفته: ماه رمضان تمام شد هیچ کس نبود که بگوید «ماه رمضان باعث شیوع بیماری شد»، شاید پس از ماه رمضان تعطیلات و برگزاری عروسی عامل شیوع شده باشد، ولی خود ماه رمضان و ایام عبادت و شب های احیا را هیچکس حتی معاندان هم نتوانستند بگویند باعث شیوع بیماری شده است.

هرچند روحانی خواهان اجرای پروتکل های بهداشتی در مراسم عزاداری شده، ولی به زعم کارشناسان علمی ستاد ملی کرونا چنین چیزی ممکن نیست. دکتر مسعود مردانی استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، متخصص بیماری های عفونی و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا با اشاره شرایط فعلی کشور نسبت به تصمیم دولت ابراز نگرانی کرد و به رویداد۲۴ گفت: برگزاری هرگونه تجمع جایز نیست زیرا با وضعی که کشور دارد و شاهد طغیان مجدد بیماری کروناست، برگزاری هر تجمعی جایز نیست و این ربطی به محرم و صفر هم ندارد.

مردانی در مورد اینکه آیا هدف رسیدن به آنچه« ایمنی گله ای» گفته می شود منجر به اتخاذ سیاست های این چنینی توسط دولت شده یا خیر اظهار‌کرد: هیچ شخصی در ستاد ملی کرونا اعتقادی به ایمنی گله ای ندارد و چنین پیشنهادی نمی دهد.

دکتر مینو محرز متخصص بیماری عفونی و عضو کمیته علمی مبارزه با کرونا نیز برگزاری تجمعات محرم را فاجعه آمیز خواند و می گوید: هنوز در شیب وحشتناک ابتلا به کرونا هستیم و خیلی از استان ها در وضعیت قرمز است. کم تر از یک ماه دیگر تا محرم مانده و مشخص نیست چه می شود.

محرز اظهار‌کرد: اگر شیب ابتلا به کرونا کم هم بشود کلا باید جلوی تجمع گرفته شود و فاصله گذاری فیزیکی و ماسک با شدت اعمال شود. حضور در یک محیط بسته حتی با ماسک هم نباید طولانی مدت باشد. جمعیتی که برای عزاداری در مسجد یا هیات حضور پیدا می کند انبوه است و حتی حضور کوتاه با ماسک هم در چنین فضا هایی خطرآفرین است.

او تأکید کرد این تجمعات خطرناک خواهد بود. کسانی که تا الان مبتلا نشده اند و با ممنوعیت تجمع ها، جلوی ابتلای آنها گرفته شده، با برگزاری این اجتماعات مبتلا خواهند شد.

برگزاری مراسم محرم در شرایط کرونا,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

محرز اعلام‌کرد اگر این اجتماعات در همه ایران برگزار شود، فاجعه خواهد شد. او درباره شرایط برگزاری مراسم عزاداری در صورت تصمیم دولت به اتخاذ این سیاست را شرح داد و گفت: اجتماعات محرم تنها در شرایطی باید برگزار شود که بتوانند مراسم را در جای سرباز با فاصله گذاری فیزیکی و ماسک و هوای آزاد، نه جای بسته، اجرایی کنند. یعنی رعایت این مسائل خطر را کم می کند به شرطی که همه ماسک بزنند و دو متر فاصله را رعایت کنند.

محرز در مورد این که آیا دولت سیاست «ایمنی گله ای» را دنبال می کند، اظهار‌کرد: ایمنی گله ای در شرایطی که می بینیم ممکن است فرد دوباره مبتلا شود بی معنی است. ما در ایران هم در موج جدید ابتلا دیدیم که افراد دوباره مبتلا شده اند. این یعنی ایمنی دائم نیست و ثابت نشده که بیماری بتواند ایمنی دائم بدهد. بعضی ها ایمنی پیدا کردند بعضی ها نکردند. شاید زمان کمی گذشته، ولی در نهایت ثبات شده ایمنی موقت است.

وی تأکید با این وصف حرکت به سمت سیاست ایمنی گله ای غلط است و مصونیت موقت است. با این سیاست تعداد زیادی می میرند تا یک عده مصون به صورت موقت مصونیت پیدا کنند. این تئوری رد شده است.

عضو ستاد ملی کرونا درباره سیاست ستاد اظهار‌کرد: ایمنی گله ای در ستاد مقابله با کرونا هم طرفداری ندارد. ستاد و وزارت بهداشت از اول با این تئوری مخالف بوده اند.

او ادامه داد: باید دوره قرنطینه در کشور طولانی‌تر می بود. مشکلات اجتماعی و اقتصادی منجر به آم شد که یک سری کسب و کار ها باز شوند، ولی با اجباری کردن ماسک و ممنوعیت اجتماعات در کشور های غربی وضعیت تا حدی کنترل شده است. در غرب می بینیم اگر هم یک جایی منطقه سفید اعلام می شود و می خواهند بازگشایی کنند همچنان برخی کسب و کار های تجمع محور باز نیستند و با وجود اجباری شدن ماسک، تجمعات افراد ممنوع است.

  • 24
  • 5
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۱۲
غیر قابل انتشار: ۱۱
جدیدترین
قدیمی ترین
بله درصورتی فاجعه امیزه که از جهت بهداشتی رعایت کردن مردم با سالهای قبل فرقی نکنه ،اما قطعا امسال مردم طوری رعایت میکنن که از داخل مترو و بازار وادارات خیلی کمتر ویروس انتقال پیدا کنه یا اصلا انتقال پیدا نکنه،
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش