جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۰۸:۲۵ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۵۰۰۶۷۵
حوزه بهداشت و رفاه

واکنش وزارت بهداشت به ادعای بی بی سی درباره آمار فوتی‌های کرونا در ایران

تهران مستعد شرایط ناگوار کرونایی است/ شعار ندهید، پرچم افتخار بالا نبرید

وضعیت کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
علیرضا زالی، فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در تهران، ضمن انتقاد از «شعارهای هیجانی» می‌گوید برای مقابله با ویروس کرونا «باید روش‌های مدیریتی تاثیرگذار اعمال شود».

فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلان‌شهر تهران با اشاره به وضعیت ابتلا و فوتی‌های ناشی از کرونا در تهران، گفت: بالاترین گروه سنی که در تهران به دلیل کرونا فوت شده‌اند بین ۷۰ تا ۷۹ سال بوده است. در حالی که بیشترین گروه سنی که در تهران از نظر ابتلا داشته‌ایم، بین ۵۰ تا ۵۹ سالگی بوده است.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی درباره وضعیت کرونا در تهران، گفت: در بیماری‌های مزمن فرسایشی که نوپدید هستند، صحبت از شکست دادن بیماری، بیشتر یک واکنش هیجانی زودرس است. بنابراین من به این پارادایم اعتقادی ندارم و شکست کرونا به عنوان یک بیماری مزمن، نوپدید و فرسایشی بیشتر یک شعار هیجانی است. شاید بهتر باشد بگوییم که ما کرونا را ریشه‌کن می‌کنیم، برای ریشه‌کن کردن این ویروس هم طبیعتا باید روش‌های مدیریتی تاثیرگذار اعمال شود.

وی افزود: مطلقا نباید فریفته شویم و نباید در مقابل این بیماری، غرور ما را بگیرد. باید بدانیم که با یک بیماری مواجهیم که شواهد جهانی درباره آن اندک است و کم بودن اطلاعات علمی درباره این بیماری باعث می‌شود که ما سلاح کمتری در برابر آن داشته باشیم. زیرا شناخت‌مان از این بیماری کمتر است. بنابراین در چند ماه اخیر کمتر در ادبیات علمی جهان بحث شکست دادن بیماری کووید-۱۹ را دیده‌ام. مانیفست اکثر کشورها این بوده است که باید به نوعی به سمت شکستن زنجیره انتقال این بیماری حرکت کنیم.

زالی ادامه داد: این بیماری قطعا امواج چندین‌باره خواهد داشت. باید توجه کرد که در این زمینه کشورها به چند دسته تقسیم می‌شوند؛ کشورهایی که از روز اول با مدیریت منطقی و چابک در برابر این بیماری تدابیر جدی اتخاذ کردند و البته مولفه‌های اجتماعی، اقتصادی، سیاسی آن‌ها با کشور ما در انطباق نیست. مانند کشور تایوان، سنگاپور، کره جنوبی و بعضا در آلمان. برخی کشورها در دور اول کرونا را مدیریت کردند و البته آسیب‌هایی هم دیدند و حالا موج دوم بیماری به سراغ‌شان آمده است. مانند ایران. تقریبا اکثر کشورهای دنیا در همین مدل هستند. بررسی جهانی نشان می‌دهد که اروپایی‌ها به یک کفه رو به پایین و رو به افول رسیده‌اند. مجددا در بخش‌هایی از فرانسه و مناطقی از اسپانیا و انگلیس، خوشه‌های جدید بیماری در حال شکل‌گیری است، اما نه به شکلی که در موج اول بود. در عین حال در آمریکای جنوبی، بخش‌هایی از آمریکای شمالی و کشورهای آفریقا، به ویژه آفریقای جنوبی و آسیا کشورهایی هستند که برخلاف مدل اروپایی در حال افزایش موارد جدید ابتلا هستند. در کشوری مانند ترکیه با توجه به این‌که دیرتر از ما موج اول را تجربه کردند، طبیعتا امواج بعدی با تاخیر قابل توجهی انجام خواهد شد.

وی گفت: ما باید زرنگ باشیم و با استفاده از مبانی علمی و بدون این‌که دچار غرور کاذب شویم، با استفاده از توصیه‌ها و مدل‌های کشورهای موفق، پیش برویم. باید توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی را به صورت جدی مورد توجه قرار دهیم؛ چراکه نقشه راه را ترسیم می‌کند. نگاه هیجانی زودرس در این زمینه درست نیست.

وی درباره اقدامات ستاد مقابله با کرونا در تهران، گفت: باید توجه کرد که در استان تهران با پیچیدگی‌هایی مواجهیم، به گونه‌ای که بالاترین جمعیت را در تهران داریم و بالغ بر ۱۴ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در تهران سکونت دارند، تهران بالاترین چگالی یا تراکم جمعیت را در کشور دارد، منطقه‌ای مانند بهارستان در جنوب غربی استان تهران بالاترین میزان تراکم جمعیتی را در کشور دارد، ما بیشترین میزان سکونت غیررسمی را در تهران داریم که بین ۱۳ تا ۱۷ درصد پیش‌بینی می‌شود و بالغ بر یک میلیون نفر در طول روز به عنوان جمعیت شناور وارد تهران می‌شوند و این پیچیدگی‌ها در تهران وجود دارد.

زالی تاکید کرد: این‌که بخواهیم در برابر کرونا پرچم افتخار بالا ببریم، اصلا علمی نیست. باید با ادبیات علمی صحبت کنیم. به هر حال امواج بعدی کرونا خواهد آمد. این‌طور نیست که فکر کنید که کشورهایی که در دور اول کرونا توفیق داشتند، قطعا گارانتی می‌شوند و دیگر کرونا سراغ‌شان نمی‌آید. تا زمانی که یا ۶۶ درصد افراد در جامعه دچار این بیماری نشوند و یا داروی مطمئن و واکسن آن پیدا نشود، این سناریو در کشورهای دنیا قابل تکرار خواهد بود. البته ما به شدت از نظر علمی با ایمنی جمعی مخالفیم و این حرف بسیار خطرناک است. باید دارو و واکسن کارای این دارو پیدا شود و یا در بدترین و سخت‌ترین شرایط که از نظر علمی کاملا با آن مخالفیم و آن را منسوخ شده تلقی می‌کنیم، ۶۶ درصد جامعه مبتلا شوند که در این صورت با حجم بسیار زیاد بیماری و تلفات بسیار زیاد همراه خواهد بود. در عین حال راه دیگر این است که این بیماری الگوی بیماری‌های سارس و مرس را طی کند و دچار سقوط و زوال خود به خودی در طبیعت شود.

وی افزود: در عین حال باید زنجیره انتقال ویروس را در هم بشکنیم. تنها راه فائق آمدن بر این ویروس همین است. ادامه حیات کرونا در طبیعت تا زمانی که موجود زنده را به عنوان میزبان جدید شکار نکند، متوقف می‌شود. این ویروس در زمانی که می‌تواند به حیات بیولوژیک خود ادامه دهد که چرخه انتقال وجود داشته باشد. باید زنجیره انتقال شکسته شوند.

زالی ادامه داد: در تهران ۲۵ دستگاه اجرایی و ۳۶۵ خرده‌نهاد در حوزه مدیریت شهری با این بیماری درگیر هستند. در عین حال اکنون هم آماری که در تهران داریم، آمار نسبتا خوبی است. به طوری که در تهران در حال حاضر میزان کسانی که به دلیل کرونا فوت شده‌اند، نسبت به مجموع بستری و بیماری ۱.۷ است. بالاترین گروه سنی که در تهران به دلیل کرونا فوت شده‌اند، بین ۷۰ تا ۷۹ سال بوده است. در حالی که بالاترین گروه سنی که در تهران از نظر ابتلا داشته‌ایم، بین ۵۰ تا ۵۹ سالگی بوده است. از روز آغازین اپیدمی کرونا تاکنون در ۸۶.۷ درصد موارد در کلیه متوفیان ناشی از کرونا در تهران، فرد فوت‌شده حتما یک عامل زمینه‌ای هم داشته است. این موضوع در سایه تلاش جامعه پزشکی و بهداشتی و درمانی در تهران می‌دانیم. جامعه پزشکی خسته شده، بسیاری از معوقاتش را دریافت نکرده و دچار فرسودگی شده است، اما بازهم در حال تلاش هستند.

زالی گفت: برای اقدامات مدیریتی باید دستگاه‌های مختلفی را کنار هم قرار دهیم. ما معتقدیم که هم استانداران و هم روسای ستادی باید بیش از گذشته در مدیریت اپیدمی‌ها از جمله کرونا اختیارات مبسوط‌تری را داشته باشند. به عنوان مثال ما فی نفسه با طرح ترافیک مشکلی نداریم، بحث ما این بود که تولید سفر را در حمل و نقل عمومی تهران کاهش دهیم. استدلال شهرداری این بود که اجرای جدید طرح ترافیک در تهران بار جدیدی به حمل‌ونقل عمومی اضافه نمی‌کند، اما با توجه به اینکه تهران در شرایط قرمز است، ما استدلال کردیم که طبیعتا ما نیازمند این هستیم که به هر طریقی تولید سفر و فشار بر حمل و نقل عمومی را کاهش دهیم. در تهران بالغ بر ۱.۶ میلیون نفر از حمل و نقل عمومی استفاده می‌کنند که ۸۰۰ هزار نفر از مترو و ۸۰۰ هزار نفر از سایر سیستم‌ها استفاده می‌کنند. ما به ستاد ملی مقابله با کرونا در رابطه با تهران پیشنهاد دادیم که برای حل مساله، مترو و سیستم اتوبوس‌رانی تهران باید بتوانند با چابک‌سازی سیستم حمل و نقل خودشان، تولید سفر را به گونه ای ساماندهی کنند که اجرای فاصله‌گذاری اجتماعی با خدشه روبه‌رو نشود، مترو باید تا سه برابر ظرفیت فعلی خود افزایش ناوگان داشته باشد و تعداد زیادی اتوبوس وارد شهر تهران شود. در اپیدمی‌ها باید میان‌بر بزنیم.

وی که در یک برنامه تلویزیونی صحبت می‌کرد، درباره اخذ جریمه از افرادی که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کنند، گفت: در همه کشورهای دنیا عدم رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و عدم استفاده از وسایل پیشگیری مانند ماسک، حتما با جرایمی روبه‌رو است و ما تنها کشوری هستیم که برای این موضوع جریمه در نظر نگرفته‌ایم. البته من از مردم هم تشکر می‌کنم و مردم اصلا مقصر نیستند، نباید تمام کاسه و کوزه‌ها را بر سر مردم بشکنیم. خوشبختانه اجرای شیوه‌نامه‌های بهداشتی در تهران به ۶۸ درصد رسیده است درحالی که در هفته سوم خرداد به ۱۱ درصد رسیده بود. همچنین در تهران به طور میانگین ۷۲ درصد از ماسک استفاده می‌کنند.

تهران مستعد شرایط ناگوار کرونایی است/واکنش به وجود آمار محرمانه

رئیس کمیته اپیدمیولوژی در ستاد مقابله با کرونا، با عنوان این مطلب که ویروس کرونا همه شهرها و روستاها را فتح کرده است، گفت: تهران هم مانند همه کلانشهرهای دنیا مستعد شرایط ناگوار است.

وضعیت کرونا در تهران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

علی اکبر حق دوست، شب گذشته گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما، کرونا را یک شطرنج باز حرفه ای خواند و افزود: اگر لحظه ای حواسمان پرت شود به راحتی کیش و مات می شویم.

وی در عین حال گفت: اپیدمی کرونا در برخی از شهرهای کشور که طی ۶ هفته گذشته دستخوش آلودگی قرار گرفته بودند کم کم در مسیر پیر شدن است حتی در استان خوزستان هم که سه هفته گذشته آمار شدیدی به گوش می رسید شاهد کاهش شدت مبتلایان به کرونا هستیم.

حق دوست تصریح کرد: روی هم رفته در استان های جنوبی کشور به رغم آنکه هنوز تعداد نفرات بستری شده در ICU و همچنین آمار فوتی ها ادامه دارد اما حجم ابتلا به کرونا به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. کرونا در استان های غربی همچون کردستان و کرمانشاه و همدان هم تقریباً رو به کاهش است. در این میان استان های آذری زبان کشور، توجه خاص تری می طلبند.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی در ستاد مقابله با کرونا، گفت: استان تهران هم مانند همه کلانشهرهای دنیا مستعد شرایط ناگوار بوده و هست زیرا از روزهای اول کرونا تا کنون همیشه در شرایط زرد، قرمز و هشدار بوده است.

حق دوست استفاده از ماسک را یکی از دلایل کاهش حجم ابتلا به کرونا عنوان کرد و افزود: گرچه ماسک زدن راهکاری مناسب است اما کافی نیست.

عضو کمیته مشورتی علمی مبارزه با بیماری های عفونی، در ارتباط با برگزاری مراسم عزاداری محرم و صفر، گفت: مراسم عزاداری ما شیعیان آمیخته‌ای از شعائر و شعور است و اگر حفظ شعائر مهم باشد، حفظ سلامت جان و روان از واجبات است.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی که جهان دستخوش شیطنت‌های ویروس شده که مدام برای درگیر کردن ما راه جدیدی می‌یابد شاید بهتر باشد مراسم عزاداری با حفظ فواصل زیاد یا حتی مجازی برگزار گردد.

حق دوست گفت: در خصوص برگزاری مجازی مراسم عزاداری در ایام محرم شیوه نامه‌هایی تنظیم و همکاری جامعه روحانیت هم کسب شده است.

وی با بیان اینکه دین ما دین تفکر و تعقل است، افزود: وقتی در شرایط فعلی بتوانیم مراسم عزاداری را از راه دور و به وسیله تلویزیون و رادیو برگزار و مفاهیم عزاداری را با همان کیفیت به فرزندان و عزیزانمان منتقل کنیم، شاید دیگر ضرورتی نباشد که مانند سال‌های قبل دسته‌های عزاداری در خیابان به راه بیافتد.

حق دوست در خصوص انتشار فهرست محرمانه‌ای از آمار تلفات و جانباختگان بر اثر کرونا در ایران، توسط یکی از رسانه‌ای بیگانه، گفت: من هم این اخبار را شنیده ام، اما از منبع اطلاعات آنها بی خبرم این دسته اطلاعات نیازمند راستی آزمایی است.

وی افزود: اطلاعاتی که توسط ما به سازمان بهداشت جهانی ارائه می‌شود مربوط به تست‌های PCR است. معمولا این تست هم احتمال خطا دارد مثلاً تست یک فرد منفی می‌شود، اما احتمال دارد فرد مبتلا بدون علامت باشد پس طبیعی است که تست‌های منفی و کم احتمال به سازمان بهداشت جهانی ارائه نشود.

حق دوست ادامه داد: گزارش‌های اعلامی ایران به سازمان بهداشت جهانی کاملاً شفاف و به دور از هر گونه تحریفی است این در حالی است که بسیاری از کشورهای منطقه هیچ گزارشی به سازمان بهداشت جهانی ارائه نمی‌کنند.

رئیس کمیته اپیدمیولوژی در ستاد مقابله با کرونا، با بیان اینکه ایران از حیث مرگ و میر کرونایی در میان کشورها میان رده و رو به پایین قرار دارد، افزود: در ماه‌های گذشته پرستاران و پزشکان ایرانی تجارب خوبی در خصوص مقابله با کرونا کسب کرده اند و این مهم سبب کاهش مرگ و تلفات جانی درجامعه خواهد شد.

حق دوست گفت: با اینکه آمار مرگ و میر در میان جوانان هم به چشم می‌خورد، اما بیشترین تلفات کرونا شامل سنین بالای ۶۵ سال و افرادی است که بیماری زمینه‌ای دارند.

عضو کمیته مشورتی علمی مبارزه با بیماری های عفونی، تصریح کرد: در دوران اولیه پیدایش کرونا نسبت مبتلایان مرد به زن، حدوداً ۱۰ درصد بیشتر بود، اما رفته رفته این نسبت به یک درصد نزدیک شده است. همچنین در ابتدا فکر می‌شد که در کودکان مقاومتی برای ابتلا به بیماری کرونا وجود دارد، اما بعدها معلوم شد این گفته صحیح نیست و ما در شناسایی مبتلایان کودک مشکل داشته ایم. روی هم رفته آمار مبتلایان جوان نسبت به افراد مُسن بسیار نادر است با این حال باز هم نباید رعایت نکات بهداشتی را فراموش کرد.

حق دوست در خصوص احتمال ابتلا و انتقال ویروس کووید ۱۹ از افراد نزدیک در خانواده و ادارات، گفت: اگر حدوداً ۵ یا ۶ روز از علامت دار بودن یکی از افراد در خانه یا اداره گذشت و اطرافیان علامتدار نشدن احتمال ابتلا به کرونا کم است، ولی چنانچه پس از ۲ روز علائمی رویت شد بهتر است در خانه مانده و با فاصله از نزدیکان ایام قرنطینه را شروع نمایند.

  • 13
  • 2
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش