دوشنبه ۰۳ دی ۱۴۰۳
۱۲:۱۲ - ۰۴ شهریور ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۶۰۰۲۲۹
حوزه بهداشت و رفاه

رمدیسیور مرگ و میر را کاهش نمی دهد/ بار سفر نبندید

وزیر بهداشت: دقیقه ۹۰ از کرونا گل خوردیم/ نتیجه آخرین تحقیقات ایرانی ها روی ۷ داروی کرونایی

داروهای کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت
وزیر بهداشت با اشاره به وضعیت کرونا در کشور گفت: خواهشم از مردم این است که عادی انگاری نکنند، باروبندیل سفر نبندند و در ایام محرم به گونه ای عزاداری کنند که هم محرمی باشکوه داشته باشیم و هم هیچ عزادار امام حسین تب دار از مجلسی خارج نشود.

به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی در حاشیه مراسم افتتاح ۱۶۴ پروژه آموزشی، بهداشتی و درمانی در جمع خبرنگاران، گفت: امروز آغاز پویش ره سلامت را داشتیم. فکر می‌کنم امروز یکی از بزرگ‌ترین روزهای نظام سلامت در جمهوری اسلامی ایران است. زیرا در این روز پیامی را به مردم و جهان اعلام می‌کنیم که گرچه در اوج تحریم‌ها و گرفتاری‌های اقتصادی بودیم و در شرایطی که بسیاری در بیرون نشسته بودند تا فروپاشی نظام سلامت ما را با هجمه کووید-۱۹ مشاهده کنند، امروز می‌بینیم که با همت همکارانم، لطف پروردگار و همدلی و وفاق مردم، توانستیم در مدیریت بیماری در دنیا در جایگاه خوبی قرار بگیریم. در کنار آن از توسعه زیرساخت‌ها هم غافل نشویم.

وی افزود: امروز که در هفته دولت قرار داریم، ۱۶۴ پروژه را به نام ۱۶۴ شهید مدافع سلامت به صورت نمادین در استان‌های مختلف از طریق ویدیوکنفرانس افتتاح کردیم. همچنین ۱۴۰۰ پروژه را هم آماده کردیم که با اولویت نقاط محروم افتتاح شوند. امسال اولین سالی است که حدود ۱۱ هزار تخت را به تخت‌های بیمارستانی و ۲۰۰۰ تخت آی سی یو به ظرفیت تخت‌های کشور اضافه خواهیم کرد. این رکورد در سخت‌ترین سال اقتصادی دولت از یک سو و در سالی که همکارانم در مبارزه‌ای نفس‌گیر برای مدیریت کرونا بودند، رکوردی تاریخی و چشمگیر است.

نمکی در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بیماری، گفت: از مردم تقاضا می‌کنم که فراموش نکنند که در اوج جدید بیماری همکاران من روز و شب‌های بسیار سختی را گذراندند و خانواده‌هایی در میان هموطنان‌مان داغ‌دار شدند. خوشبختانه با تلاش شبانه‌روزی توانستیم پیک دوم را به گونه‌ای مهار کنیم و مرگ و میرها و ابتلا را به حداقل برسانیم.

وی افزود: خواهشم این است که مردم به همکاران در کاهش این بار سنگین کمک کنند. در زمانی که در اردیبهشت ماه پیک اول را مهار کردیم، بارها گفتم مراقب باشیم و به دلیل این کاهش ابتلا مغرور نشوید. این ویروس پیچیده،  خطرناک و غیرقابل پیش‌بینی است. کرونا می‌تواند در دقیقه ۹۰ از گوشه‌های زمین به ما گل بزند و زد. آنچه که به ما گل زد، حاصل بی توجهی و عادی انگاری بیماری بود.

نمکی تاکید کرد: در این ایام هم همکارانم برای مهار بیماری تلاش فراوانی کردند و روز و شب‌های سخت و عرق‌ریزی را گذراندند. در این دوره شهدای عزیزی را نثار کردیم و تعداد قابل توجهی از هموطنان بیمار و بستری شدند و تعداد قابل توجهی از همکارانم به دلیل ابتلا از دور خدمت خارج شدند و دیگران مجبور شدند دو تا سه شیفت جایشان را پر کنند تا بیماران بدون پزشک و پرستار نمانند. خواهشم از مردم این است که عادی انگاری نکنند. با تمام شدن کنکور فرزندان‌شان دوباره بار و بندیل نبندند و به این جاده و آن جاده بروند. ما بیشترین گرفتاری را هنوز در استان مازندران داریم. هنوز هم خیر استان مازندران را شاهدیم. بیشترین عارضه را در استان مازندران به دلیل سفرها داریم. اگر سفر در اشاعه بیماری نقش نداشت، ویروس ووهان چین چگونه منتشر شد؟. خواهشم این است که سفرها را واقعا انجام ندهند.

وزیر بهداشت گفت: در عین حال بنده به عنوان شیعه عاشق امام حسین (ع) می‌گویم که در ماه عزیز محرم، دل‌مان می‌خواهد که شیعیان امام حسین (ع) هم عزت این ماه را حفظ کنند اما با تکیه بر پروتکل‌های بهداشتی. از وعاظ و مداحانی که با شیوه‌های نو و با مکانیزم‌هایی که کمترین عارضه را برای مردم دارد، به صورت نمادین کار را شروع کردند که محرمی با شکوه و بی خطر برای شیعیان امام حسین (ع)   بسازند، قدردانی می کنم. خواهشم از هموطنان و عشاق امام حسین (ع) این است که به گونه ای عمل کنید که هم محرمی با شکوه ایجاد کنید و هم یک عزادار امام حسین (ع) از هیچ مجلسی تب‌دار بیرون نرود، تا اگر خدایی نکرده آنطور که پیش بینی کردیم در پاییز کرونا و آنفلوآنزا همزمان شود، نفسی برای همکارانم برای خدمت به مردم بماند.

نتیجه آخرین تحقیقات ایرانی ها روی ۷ داروی کرونایی

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با تشریح نتیجه آخرین تحقیقات روی ۷ داروی درمان کرونا گفت: به زودی سه گزارش دارویی به کمیته علمی ارائه می شود.

داروهای کرونا در ایران,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,بهداشت

دکتر مصطفی قانعی با تاکید بر اینکه در حال حاضر یک دارو در پروتکل درمانی کرونا در سطح بین‌الملل وجود دارد، به خبرنگار مهر گفت: بر اساس آخرین جمع بندی ۲۳ مطالعه روی چندین هزار بیمار در سطح بین‌المللی، تنها اتفاق دارویی که مرگ و میر و مدت بستری را کاهش می‌دهد «کورتون» است؛ تمام تحقیقاتی که روی زیر ۱۰۰ نفر بودند کنار گذاشته شدند.

وی افزود: قبل از اعلام نتیجه این دارو، ما در ایران تاثیر این دارو در کاهش مرگ و میر و مدت بستری بیماران کرونایی را اعلام کرده بودیم که بعد از مدتی سازمان بهداشت جهانی نیز آن را تایید کرد و اکنون هم در ایران مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاهش مدت بستری ۳ و نیم روزه با داروی «رمدیسیور»

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا تاکید کرد: هیچ دارویی مرگ بیماران را کاهش نداده است. آخرین نتایج در خصوص داروی «رمدیسیور» نشان داد ۳ و نیم روز مدت بستری را کاهش می‌دهد ولی تاثیری در مرگ و میر ندارد.

قانعی افزود: البته از طرفی نتایج بین‌المللی داروی رمدیسیور مشخص شده ولی در کشور هنوز نتایج آن مشخص نشده است. این دارو در فاز اولیه طول بستری را کم می‌کند ولی باعث کاهش مرگ و میر بیماران کرونایی در فاز نهایی بخش آی سی یو نمی‌شود.

وی با بیان اینکه همه داروها به غیر از کورتون تا کنون نشان داده‌اند که مرگ و میر را کاهش نمی‌دهد گفت: بقیه داروها در کاهش بستری تاثیر دارند، نتایج در خصوص «هیدروکسی کلروکین» نشان داد که شکایت بیمار را کمتر می‌کند.

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا افزود: اکنون جایگاه داروها در پروتکل درمانی مشخص است و در مرحله‌ای هستیم که می‌دانیم کدام دارو در درمان، کاهش بستری و کاهش مرگ و میر کرونا موثر است.

وی گفت: «هیدروکسی کلروکین» هنوز در پروتکل درمانی کشور ما وجود دارد.

قانعی با بیان اینکه در ایران داروهای زیادی مورد بررسی قرار گرفتند، بیان کرد: بررسی‌های داروی «فاواپیراویر» به پایان رسیده و گزارش پایانی آن ارائه شده که نشان داد هیچ اثری در بهبودی و مرگ و میر افراد کرونایی ندارد.

درمان سرپایی بیماران با «برم هگزین»

قانعی خاطر نشان کرد: داروهای دیگری همچون «برم هگزین» نیز مورد بررسی قرار گرفت که نشان داد استفاده از آن برای بیماران کرونایی تاحدی موثر است؛ از این رو این دارو در پروتکل سرپایی گذاشته شد. در واقع کسانی که در مرحله اول بیماری کرونا هستند از این دارو می‌توانند استفاده کنند چون تاثیر آن روی ویروس است.

رئیس کمیته علمی مقابله با کرونا با اشاره به نتایج تحقیقات دارویی که به کمیته ارسال شده گفت: برخی تحقیقات که روی «هموپرفیوژن» انجام شده قرار است گزارش نتایج آن به کمیته ارائه شده اما هنوز «هموپرفیوژن» در پروتکل وارد نشده است.

وی تاکید کرد: به زودی سه گزارش دارویی به کمیته علمی ارائه می‌شود.

وی در خصوص «اربیدول» گفت: نتایج تحقیقات اولیه نشان داد که این دارو تاثیری در درمان کرونا نداشته است.

  • 17
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش