تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) رویکرد "ایمنی جمعی" (مصونیت گلهای) را برای مقابله با همهگیری کرونا مردود دانست.
به گزارش ایسنا، ایمنی جمعی زمانی اتفاق میافتد که بخش بزرگی از جمعیت پس از ابتلا به بیماری عفونی یا با زدن واکسن، به یک عامل عفونی مصونیت پیدا میکند.
بعضی کارشناسان این بحث را مطرح کردهاند که در نبود واکسن کرونا، باید اجازه داد ویروس در جمعیت شیوع طبیعی پیدا کند.
اما دبیرکل سازمان جهانی بهداشت چنین رویکردی را "هم از نظر علمی هم از نظر اخلاقی مشکلساز" دانست.
تاکنون ابتلای بیش از ۳۸ میلیون نفر در دنیا به کرونا تایید شده است و بیش از یک میلیون نفر هم جانشان را از دست دادهاند.
با اینکه ساخت صدها نوع واکسن در جریان است و چند واکسن هم در مراحل پیشرفته کارآزمایی هستند، هیچ یک در سطح بینالمللی تایید نشدهاند.
آدهانوم روز گذشته (دوشنبه) در یک کنفرانس خبری گفت تاثیر درازمدت کرونا بر سیستم ایمنی و همینطور قدرت و دوام پاسخ آن، هنوز نامعلوم است.
وی افزود: مصونیت گلهای با محافظت مردم از ویروس حاصل میشود نه از راه قرار دادن جمعیت در معرض ویروس. در تاریخ بهداشت عمومی، هیچگاه مصونیت گلهای بعنوان راهکار مقابله با شیوع یک بیماری عفونی استفاده نشده چه رسد برای یک همهگیری جهانی.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت اضافه کرد که بررسی شیوع کرونا بر اساس وجود پادتن در خون جمعیت نشان داده است که در بیشتر کشورها فقط ۱۰ درصد مردم در معرض ویروس کرونا قرار گرفتهاند.
به گزارش بیبیسی، او گفت: اینکه بگذاریم کرونا بدون هیچ کنترلی در جمعیت شیوع پیدا کند، در واقع اجازه دادهایم که ابتلا و رنج و مرگ غیرضروری بیشتر شود.
آزمایش بالینی واکسن کرونای آمریکایی متوقف شد
ظهور واکنش شدید نسبت به تزریق واکسن کووید۱۹ شرکت جانسون و جانسون در یکی از داوطلبان، منجر به توقف آزمایش بالینی آن شده است.
به گزارش مهر به نقل از فایننشال تایمز، شرکت داروسازی آمریکایی جانسون و جانسون آزمایش بالینی واکسن کووید۱۹ بالقوه خود را متوقف کرده است. دلیل این امر واکنش شدید یکی از بیماران نسبت به تزریق واکسن اعلام شده است.
این شرکت بدون توضیحات دقیق در بیانیه ای نوشت: هنوز مشخص نیست چه عاملی باعث واکنش بدن داوطلب مذکور شده یا اصلا واکنش بدن وی، به واکسن مربوط است یا خیر.
در ادامه این بیانیه جانسون و جانسون از تصمیم خود برای متوقف کردن آزمایش بالینی خبر داد و نوشت: قبل از به اشتراک گذاشتن اطلاعات بیشتر ، باید تمام وقایع و داده ها را به طور کامل بررسی کنیم.
همچنین در این بیانیه ذکر شده هنوز مشخص نیست داوطلب مذکور واکسن بالقوه را دریافت کرده یا داروی جایگزین (پلاسیبو) را. واکنش بدن داوطلبان نسبت به واکسن توسط یک هیات مستقل امنیت اطلاعات و پزشکان این شرکت بررسی می شود.
ماه گذشته جانسون و جانسون به نخستین شرکتی تبدیل شد که واکسن تک دوز کووید۱۹ را آزمایش می کند.
همچنین این شرکت مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن خود را آغاز کرده بود که حدود ۶۰ هزار نفر در ۳ قاره جهان در آن شرکت می کنند.
- 14
- 6