
به گزارش ایسنا، ایرج حریرچی ظهر امروز (۶ آذرماه) در حاشیه جلسه ستاد مقابله و پيشگيري از کرونای استان زنجان، در جمع خبرنگاران، در رابطه با مراحل ساخت واکسن ایرانی کووید- ۱۹، اظهارکرد: اقدام به ساخت واکسن کرونا (corona) در ایران تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی صورت ميگیرد که اخیرا چهار واکسن ساخته شده به این سازمان ارائه شده است که از پیشرفت ایران در این زمینه شگفت زده شده اند.
وی با بیان اینکه با چند کشور دنیا اقدامات اولیه تولید واکسن (vaccine) به صورت مشترک انجام شده است که به محض نهایی شدن، اطلاع رسانی خواهد شد، گفت: با تائید سازمان بهداشت جهانی تا دو هفته آینده واکسن کرونای ایرانی وارد فاز انسانی شده و در صورت موفقیت، شاهد ورود آن به بازار خواهیم بود.
این مسوول با تاکید بر اینکه در شرایط کرونایی موجود، حفظ سلامت مردم مهم ترین اولویت است که نیازمند همکاري و همراهی مردم برای کنترل بیماری کرونا با رعایت پروتکل های بهداشتی و کاهش دورهمی ها هستیم، اظهار کرد: با اقدامات صورت گرفته در درون دادها و برون دادها به نتایج خوبی دست یافته ایم و در درون دادها تغییرات قابل توجهی به لحاظ تردد مردم و میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و درمانی مشاهده می کنیم.
معاون کل وزیر بهداشت با اشاره به کاهش ۳۵ درصدی ترددها در سطح کشور، اظهارکرد: میزان رعایت پروتکل های بهداشتی و درمانی در مراکز خصوصی حدود ۸۹ درصد و در مراکز دولتی به حدود ۹۴ درصد رسیده است، گفتنی است اثرات محدودیت ها و ممنوعیت های کرونا در کاهش ابتلا، بستری و سرپایی کرونا نیاز به زمان دارد.
حریرچی از خارج شدن ۶۹ شهرستان از وضعیت قرمز کرونایی با توجه به اعمال محدودیت مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴ خبر داد و یادآور شد: با همکاري و همراهی مردم و اقدامات دستگاه های دولتی در شهرستان ها، می توان از وضعیت قرمز خارج شد و معیشت مردم را به حالت عادی برگرداند.
او با بیان این که اقدامات لازم برای بهبود عملکرد کادر درمانی از سوی وزارت بهداشت انجام شده است، گفت: افزایش حقوق کادر درمان نسبت به سال پیش و نیز افزایش نیرو در این حوزه جزو این اقدامات بوده اما هنوز به مرحله رضایت بخش نرسیده ایم.

به ازای فوت هر نفر ۲۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر کرونا میگیرد
معاون وزیر بهداشت گفت: به ازای یک فوتی در کشور ۲۰۰ تا یک هزار نفر با میانگین حدود ۶۰ درصد به بیماری کرونا مبتلا میشوند.
ایرج حریرچی در جلسه ستاد کرونای استان زنجان با بیان اینکه کرونا و تحریمهای اقتصادی معیشت مردم را دچار مشکل کرده است، اظهار کرد: ۲۰ درصد مبتلایان به کرونا در سطح کشور در خانه مراقبت نشدند و در بیرون از منزل مشغول به کار شدند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد: برنامه وزارت بهداشت براین است که در سه ماه آخر سال قطع زنجیره کرونا به ۹۰ درصد برسد، بستریها به ۵۰ درصد کاهش یافته و فوتیها هم ۴۰ درصد کاهش پیدا کند.
وی با بیان اینکه کشور ما در دو جبهه کرونا و تحریمها میجنگد، گفت: برای حفظ سلامت مردم از هیچ تلاشی کوتاهی نمیآییم، گفت: با توجه به تاثیر تعطیلی دو هفتهای بر معیشت مردم، ممکن است طرح سراسری محدودیتهای کرونایی ادامهدار نباشد، بنابراین مهمترین اقدام افزایش محورهای هفتگانه با افزایش آموزش و آگاهی مردم برای پرهیز از دورهمیها، تجمعات و اعمال نظارت در محور کارها قرار خواهد گرفت.
حریرچی با اشاره به اینکه به ازای یک فوتی در کشور ۲۰۰ تا یک هزار نفر با میانگین حدود ۶۰ درصد به بیماری کرونا مبتلا میشوند، افزود: در استان زنجان باید به ازای هر یک فوتی حدود ۲۰۰ تا یک هزار کرونایی مورد آزمایش قرار گرفته و افراد مبتلا شناسایی شوند.
وی ادامه داد: مسؤولان استانی نباید معطل نقصهای مسؤولان کشوری باشند، زیرا استانهایی که منتظر ماندهاند، باختند و خود استانها باید اقدامات لازم را انجام دهند؛ بنابراین باید تستهای کرونا هدفمند انجام شود.
این مسؤول در رابطه با طرح حاج قاسم سلیمانیها، گفت: با توجه به اینکه نام شهید سلیمانی بر طرح مقابله با ویروس منحوس کرونا گذاشته شده است، همه افراد باید وظایف خود را در راستای کاهش ابتلا، بستری و فوت ناشی از کرونا به خوبی انجام دهند تا بتوانیم طبق هدفگذاریهای انجام شده، در مدت سه ماه، ۹۰ درصد زنجیره انتقال این بیماری، ۵۰ درصد بستری کرونایی و ۴۰ درصد موارد فوت کرونا را در کشور کاهش داده و به حداقل برسانیم.
معاون کل وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه کسی که بیش از ۲۰ دقیقه با یک فرد تست مثبت کرونا تماس داشته باشد در صورتی که تست کرونا وی منفی شود نیز باید خود را قرنطینه کند.
حریرچی به طرح شهید سلیمانیها در استان زنجان برای مقابله با کرونا اشاره کرد و گفت: این طرح ویژگی بزرگی دارد و آن قرار گرفتن نام شهید سلیمانی است.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه در روزهای آینده تستها بیشتر خواهد شد، تصریح کرد: با افزایش تعداد تست، تعداد موارد شناسایی هم بالا خواهد رفت.
معاون وزیر بهداشت افزود: از لحاظ رعایت پروتکلهای بهداشتی استانهای قزوین و زنجان جزو استانهای خوب بوده و ۹۰ درصد رعایت کردند و در مراکز خصوصی هم این رعایت۹۰ درصد است و دستاورد بسیار مهمی است.
وی تصریح کرد: درصدد این هستیم که فوتیهای کرونا دو رقمی و تک رقمی شود و تحقق این مهم هم نیازمند همکاری مردم است.
معاون وزیر بهداشت، ابراز داشت: تاکنون خیرین زنجانی ۳۳ میلیارد تومان در راستای مقابله با کرونا کمک کردند ولی بیماران کرونایی نیازمند حمایت بیشتری هستند.
زنجان ۴ شهید کرونایی دارد
استاندار زنجان نیز در این جلسه با بیان اینکه زنجانیها در رعایت بهداشت فردی و اجتماعی عملکرد خوبی دارند، اظهار کرد: در محدودیتهای کرونایی اصناف زنجان همکاری خوبی دارند.
فتحالله حقیقی با بیان اینکه کادر درمانی در ۹ ماه گذشته با جان و دل کار کردند، گفت: این استان چهار شهید کرونایی دارد.
وی با بیان اینکه استان زنجان در تامین اقلام بهداشتی و ماسک به خودکفایی رسیده است، گفت: این استان به استانهای دیگر هم ماسک و مواد ضدعفونی کننده ارسال میکند.
استاندار زنجان ضمن ابراز رضایت از تولید روزانه ماسک در زنجان گفت: روزانه ۶۰۰ هزار عدد ماسک هزار تومانی و بیش از ۳ هزار ماسک هزار و ۳۰۰ تومانی در استان تولید میشود.
وی افزود: دراستان زنجان ۱۲ واحد تولیدی در تولید مواد ضدعفونی کننده و شوینده فعالیت میکنند.
حقیقی با بیان اینکه به هر اندازه که تقاضا باشد ماسک وجود دارد، تاکید کرد: ماسک یک هزار و ۳۰۰ تومانی در ۱۴۰ داروخانه استان به وفور عرضه میشود.
معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: برای اینکه اثرات این اقدام در کاهش موارد ابتلاء، سرپایی و بستری را مشاهده کنیم، نیاز به زمان داریم.
حریرچی با اشاره به اینکه در مورد دو دسته شهرستانی که طی آبانماه امسال مشاغل گروه ۲، ۳ و ۴ در آنها تعطیل شده بود، امروز شاهد این هستیم که تا دو روز گذشته ۶۹ شهرستان از وضعیت قرمز خارج شده است، گفت: امیدواریم در آینده نزدیک تعداد شهرستانهای بیشتری از وضعیت قرمز خارج شوند.
معاون وزیر بهداشت تصریح کرد: این نشاندهنده آن است که اگر همکاری مردم صورت گیرد و دستگاههای دولتی نیز اقدامات لازم را در شهرستانها انجام دهند، میتوان از وضعیت قرمز خارج شد و معیشت مردم را به حالت عادی برگرداند.
وی تصریح کرد: درصدد این هستیم که فوتیهای کرونا دو رقمی و تک رقمی شود و تحقق این مهم هم نیازمند همکاری مردم است.
حریرچی درباره ساخت مراحل واکسن ایرانی کرونا با اشاره به اینکه در حال حاضر در حال ساخت واکسنهایی با نظارت سازمان جهانی بهداشت هستیم، گفت: در همین راستا اخیراً چهار مورد از این واکسنها را به سازمان جهانی بهداشتی ارائه کردهایم، به طوری که از پیشرفتهای ایران در این حوزه ابراز شگفتی کردهاند.
وی افزود: علاوه بر این با چند کشور نیز اقدامات اولیه را برای تولید واکسن مشترک انجام دادهایم که به محض نهایی شدن، آن را اطلاعرسانی خواهیم کرد.
معاون وزیر بهداشت اضافه کرد: اقدامات برای تولید واکسن ایرانی کرونا در حال انجام بوده و تا دو هفته آینده وارد فاز انسانی شده و سپس شاهد ورود آن به بازار خواهیم بود.
وی با بیان اینکه با بهبود عملکرد کادر درمان، اقدامات خوبی از سوی وزارت بهداشت صورت گرفته است، گفت: اقدامات لازم در این زمینه انجام شده است که افزایش حقوق نسبت به سال گذشته یکی از این موارد بوده و در خصوص افزایش نیرو نیز کارهای خوبی صورت گرفته اما هنوز به مرحله رضایتبخش نرسیدهایم.
- 15
- 2