دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳
۱۷:۳۲ - ۱۷ آذر ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۰۹۰۱۰۲۷
حوزه بهداشت و رفاه

یک هزار میلیارد تومان برای خرید واکسن کرونا اختصاص یافت/ نامه نظام پزشکی به جهانگیری درباره واکسن کرونا

واکسن کرونای ایرانی,واکسن کرونا
سخنگوی بودجه ۱۴۰۰ با اشاره به ویژگی های بخش سلامت در بودجه سال آینده، از رشد ۱۳۸ درصدی اعتبارات وزارت بهداشت و پیش بینی یک هزار میلیارد تومان اعتبار برای خرید واکسن کرونا خبر داد.

«مژگان خانلو» روز دوشنبه در گفتگو با ایرنا درباره ویژگی های بخش سلامت در لایحه بودجه سال آینده اظهارداشت: هدف اصلی نظام سلامت، تأمین، حفظ و ارتقای سلامت، ایجاد هماهنگی برای تأمین مالی ارائه خدمات و سرمایه گذاری در تولید منابع انسانی، فیزیکی، تجهیزات و دارو است.

سخنگوی بودجه ۱۴۰۰ ادامه داد: ایجاد این هماهنگی مستلزم وجود ساختاری منسجم، پویا، ارتباط گرا و مؤثر است که بتواند بر هر چهار نقش تسلط داشته و با تغییرات محیطی سازگار باشد. این نقش بر عهده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گذاشته شده تا ضمن تأمین سلامت برای جمعیت کشور، پاسخگوی آن ها باشد.

او با بیان این که وزارت بهداشت به نمایندگی از دولت، مسوولیت سلامت را بر عهده دارد و تأمین منابع مالی و اعتبارات موردنیاز جهت تحقق اهداف مورد نظر به خصوص در دوران شیوع ویروس کرونا (corona) از اهمیت مضاعفی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۰ کل کشور برخوردار است، گفت: برای جبران خدمات کادر درمان و اعمال افزایش های قانونی حقوق و مزایا، اعتبارات موردنیاز برای تولید یا واردات واکسن کرونا و تجهیز مراکز درمانی و افزایش تعداد تخت های بیمارستانی، اعتبارات و تمهیداتی در بودجه سال آینده پیش بینی شده است.

خانلو با مقایسه برنامه مالی یک ساله بخش سلامت در سال ۱۴۰۰ نسبت به بودجه امسال، اظهار‌کرد: دولت در بخش اعتبارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رشد ۱۳۸ درصدی را در بودجه سال آینده نسبت به امسال پیشنهاد کرده و براین اساس اعتبار این وزارت خانه از ۳۲ هزار میلیارد تومان به ۷۷ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.

او در مورد حقوق کادر بهداشت و درمان در سال آینده نیز اظهار‌کرد: با احتساب افزایش اعمال شده در اسفندماه سال گذشته (افزایش امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشور) و پیش بینی بار مالی استخدام های جدید موردنیاز و تقویت کادر درمان وزارتخانه، پیش بینی شده حقوق کادر درمان ۱۵۰ درصد رشد داشته باشد.

سخنگوی بودجه ۱۴۰۰ اظهارداشت:همچنین در لایحه پیشنهادی دولت سهم بخش سلامت از اعتبارات حاصل از مالیات بر ارزش افزوده نیز ۲۲ افزایش یافته و از هفت هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان به ۹ هزار میلیارد تومان رسیده است.

او با اشاره به اهمیت تامین دارو و واکسن در این دوران اظهار‌کرد: اعتبارات مورد نیاز برای تامین دارو، واکسن (vaccine) و شیرخشک از ۲ هزار و ۲۸۲ میلیارد تومان به سه هزار و ۶۸۵ میلیارد تومان افزایش یافته است (رشد ۶۱ درصدی). همچنین به علت اهمیت و ضرورت تامین واکسن کرونا، مبلغ یک هزار میلیارد تومان برای این موضوع پیش بینی شده است.

خانلو با اشاره به اهمیت و ضرورت تامین یارانه وزارت بهداشت گفت: دولت در لایحه بودجه سال آینده رشد ۴۶ درصدی برای تامین یارانه وزارت بهداشت پیش بینی کرده و رقم پیشنهادی از سه هزار و ۷۹۲ میلیارد تومان در قانون امسال به پنج هزار و ۵۴۰ میلیارد تومان افزایش یافته است.

به گفته سخنگوی بودجه ۱۴۰۰، اعتبارات طرح تحول سلامت در بودجه سال آینده نیز ادامه داشته و بدون تغییر نسبت به امسال معادل پنج هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان مانده است.

او با اشاره به این که رشد اعتبارات دانشگاه های علوم پزشکی ناشی از افزایش حقوق و مزایای کارکنان به میزان ۱۵۲ درصد اعمال شده است، توضیح داد: در سال های قبل، بخشی از کارکنان دانشگاه های علوم پزشکی از محل درآمد اختصاصی حقوق دریافت می کردند که با کاهش درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها با شرایط فعلی اعتبار موردنیاز پرداخت حقوق حدود ۴۵ هزار نفر از افراد مزبور به بودجه عمومی منتقل شد که به همراه اعتبارات موردنیاز جهت جبران کمبود کادر پرستاری در سال جاری  (حدود ۲۲ هزار نفر) و تکمیل مابقی کسری کادر درمان موردنیاز در سال ۱۴۰۰، در مجموع اعمال افزایش یادشده اجتناب ناپذیر بود.

خانلو مهمترین ویژگی بخش سلامت بودجه سال آینده را تقویت اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای بخش سلامت دانست و اظهار‌کرد: به دلیل ضرورت افزایش ۱۰ هزار تخت بیمارستانی و تکمیل واحدهای بیمارستانی جدید، اعتبارات این بخش از حدود چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به پنج هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان با ۲۰ درصد رشد منظور شده است.

واکسن کرونای ایرانی

آخرین سند دخل و خرج دولت دوازدهم توسط« حسینعلی امیری» معاون پارلمانی رییس جمهور ۱۲ آذرماه تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.

نظام سلامت مشتمل بر تمام سازمان ها و منابعی است که به ارائه اقدامات سلامت می پردازند که این اقدامات عبارتست از هرگونه تلاشی که خواه در مراقبت سلامت فردی، خدمات سلامت عمومی و یا از طریق برنامه های بین بخشی انجام می گیرد و هدف آن ارتقای سلامت جامعه است.

نظام سلامت با اعاده، حفظ و بهبود وضعیت سلامت افراد، خانواده ها و جوامع در جهت ارتقای سطح کیفیت زندگی آحاد جامعه ایفای نقش می کند.

***

نامه نظام پزشکی به "جهانگیری" درباره واکسن کرونا

رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی در نامه ای به معاون اول رئیس جمهور درخواست کرد که مسئله ثبت سفارش و خرید واکسن ضد کرونا با لحاظ شرایط کشورمان و درایت در انتخاب مبدأ خرید، در اولویت برنامه های بهداشتی کشور قرار گیرد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام روابط عمومی سازمان نظام پزشکی، در نامه عباس آقازاده به اسحاق جهانگیری آمده است: «احتراماً، با توجه به تحولات اخیر در جریان پاندمی ویروس کرونا، و نیز از روی احساس وظیفه در قبال سلامت مردم شریف کشورمان، اجازه می خواهم موارد مهمی را خدمتتان عرض نمایم:

۱- خبر تولید و عرضه واکسن کرونا، با مبادی مختلف و از شرکت ها و کشورهای گوناگون، طلیعه امیدی است برای امکان کنترل و محدود کردن دامنه سرایت ویروس کرونا و در نهایت خارج شدن از پاندمی موجود که تا این لحظه مسئول مرگ صدها هزار انسان در ممالک مختلف، از جمله در کشور عزیزمان ایران بوده است.

تدوین سیاست راهبردی صحیح و درایت در برنامه ریزی برای برخورداری ملت شریف ایران از واکسیناسیون ضد کرونا، در حال حاضر مهم ترین مسئله برای برون رفت از این بحران است. ضمن پذیرش این نکته که تلاش های دانشمندان و فن آوران ایرانی برای تولید واکسن ضد کرونا، از اهمیت ویژه و بالایی برخوردار است؛ لازم می داند یادآوری کند که به نتیجه رسیدن تلاش های شرکت ها و مؤسسات ایرانی برای تولید واکسن فوق، به مدت زمانی نیاز دارد که صرف این مدت، باز هم ما را در مقابله با اپیدمی و پاندمی ویروس کرونا بیشتر عقب نگاه خواهد داشت.

در زمینه استفاده از دستاوردهای علمی دانش بشری و نیز جایی که مسئله حیات و زندگی میلیون ها ایرانی مطرح است، طبیعتاً نمی توان بر مسائل رقابت های فرهنگی و سیاسی و ایدئولوژیک پای فشرد، همچنان که تاکنون نیز برای برخورداری از کمک های سازمان بهداشت جهانی (WHO) دولت ایران انعطاف داشته است. لذا، به طور روشن خواهشمند است دستور بفرمائید تا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر وزارتخانه ها و نهادهای ذیربط، مسئله ثبت سفارش و خرید واکسن ضد کرونا (با لحاظ شرایط کشورمان و درایت در انتخاب مبدأ خرید) را در اولویت برنامه های بهداشتی آینده نگر کشورمان قرار دهند. برای تحقق این امر مهم اولاً لازم است امروز، از تمامی منابع مالی ممکن در چارچوب این کشور استفاده شود؛ و ثانیاً در بودجه سال ۱۴۰۰ کشور، پیش بینی لازم و قاطع در این زمینه به عمل آید. اینک فرصت هنوز باقیست تا در بحث های مجلس شورای اسلامی در لایحه بودجه ۱۴۰۰، سهم سلامت در حدی افزایش یافته و پیش بینی شود که پاسخگوی چنین فرآیندهایی باشد. تخصیص بودجه برای سلامت مردم ایران و اولویت تأمین اعتبار برای خرید واکسن، از« سرمایه گذاری های» اساسی برای تقویت زیرساخت های توسعه کشور است.

واکسن کرونای ایرانی

در عین حال بنده طرفدار ادامه تلاش ها و به سرانجام رسیدن زحمات دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن (vaccine) هستم و اطمینان دارم که نتیجه زحمات ایشان نیز در آینده در ادامه واکسیناسیون ضد کرونا، به شدت به کار سلامت مردم کمک خواهد کرد. ولی مسئله مهم از دست ندادن زمان، و از اپیدمی عقب نماندن است.

۲- همانطوری که مدیر کل سازمان بهداشت جهانی، اظهار کرده اند :« نتایج مثبت آزمایش های واکسن کرونا در شرکت ها و کشورهای مختلف، نباید به این نتیجه منجر شود که حقوق فقیران و حاشیه نشینان توسط ثروتمندان و قدرتمندان در لشکرکشی واکسن ها لگدمال شود».

بنابراین، لازم است درایت و روشن بینی ویژه ای در مسئله ثبت سفارش و خرید واکسن از سوی مسئولین امر انجام پذیرد و ملاحظات صرفاً سیاسی، مبنای این اقدام اساسی نباشد. ضمن خرید واکسن، باید از حقوق یکایک مردم ایران، به درستی و قاطعانه دفاع کرد.

۳- از حضرتعالی اکیداً استدعا داریم که دستورات لازم را صادر بفرمائید تا لشکر دروغ پردازان و حیله گران و شیادان، از تریبون های رسمی مانند صداوسیما، محروم شوند و بیش از این با تبلیغ اراجیف ضد علمی بر روح و روان ملت ایران خدشه و ضربه وارد نکنند. تبلیغات شرم آور ضد واکسن، و اشاعه تئوری های ضد علمی و بی شرمانه متضاد با منافع واقعی مردم در امر سلامت و بهداشت، باید متوقف شود تا راه موفقیت برنامه های بهداشتی جامع نگر و آینده محور باز و هموار شود.

۴- ضمن تشکر از برنامه های« فاصله گذاری اجتماعی » که اخیراً با جدیت بیشتری در دستور قرار گرفته است، به عرض می رساند که بسیار حیاتی است که در مجموعه تصمیم گیرندگان اداره کشور، سیاست« ایمنی جمعی» یا« ایمنی گله ای» مورد نقد قرار گرفته و به طور کلی کنار گذاشته شود. این سیاست در هیچ کجای دنیا نتیجه مثبت در برنداشته و غلبه بر اپیدمي کرونا، تنها از راه سیاست های بهداشتی روشن و مبتنی بر فاصله گذاری اجتماعی و واکسیناسیون مقدور می باشد.»

  • 16
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش