به گزارش مهر، نشریه پزشکی بریتانیا (BMJ) در یک خبر به برخی سوالات در خصوص گونه جدید SARS- CoV- ۲ پاسخ داده است.
گونه جدید کروناویروس VUI- ۲۰۲۰۱۲/۰۱( the first “Variant Under Investigation” in December ۲۰۲۰) نامگذاری شده است. ۱۷ موتاسیون دارد که مهم ترین آن N۵۰۱Y در پروتئین spike است.
ویروس از پروتئین spike برای ارتباط با گیرنده ACE۲ بدن انسان و ورود به سلول ها استفاده می کند. موتاسیون در این پروتئین میتواند باعث افزایش قابلیت عفونت زایی و پخش ویروس شود.
اما اینگونه چگونه شناسایی شد. کنسرسیوم Covid- ۱۹ Genomics UK ( COG- UK) که به صورت تصادفی ماده ژنتیکی نمونه های COVID- ۱۹ را توالی یابی می کند، اینگونه را شناسایی کرده است. شناسایی اولین مورد در اواخر سپتامبر بوده است.
درباره میزان شیوع آن گفته شده است که تا ۱۳ دسامبر، ۱۱۰۸ مورد در بریتانیا آلوده به اینگونه جدید شناسایی شده اند. این موارد اکثراً در جنوب شرقی انگلستان بوده اند.
در مورد این که آیا این گونه جدید سریعتر پخش می شود، وزیر بهداشت انگلیس ابراز داشته که آنالیزهای اولیه نشان می دهد ایجاد اینگونه جدید امکان دارد با افزایش تعداد موارد COVID- ۱۹ در جنوب شرقی انگلستان ارتباط داشته باشد.
در این نشریه پزشکی در پاسخ به این سؤال که آیا موتاسیون ها مورد انتظار هستند، یادآور شده است ویروس SARS- CoV- ۲ یک نوع RNA ویروس است که موتاسیون ها به صورت طبیعی هنگام تکثیر آن در سلول رخ می دهد. همه موتاسیون ها مهم نیستند. بر اساس اعلام COG- UK، تاکنون حدود ۴۰۰۰ موتاسیون در پروتئین spike این ویروس شناسایی شده است.
در مورد این که آیا گونه جدید خطرناک تر است، پژوهشگران تأکید کرده اند که هنوز نمی دانند. موتاسیون هایی که ویروس را عفونی تر می کنند، لزوماً باعث خطرناک ترشدن آن نمی شوند. به عنوان مثال ، گونه D۶۱۴G که در بریتانیا اکنون شایع ترین گونه در حال پخش است، احتمالاً باعث افزایش قابلیت پخش آن شده، ولی ظاهراً باعث افزایش شدت بیماری نشده است.
آیا واکسن ها هنوز به درد می خورند؟ سوالی که پس از شناسایی گونه جدید اذهان را بخود مشغول کرده است. نشریه پزشکی بریتانیا (BMJ) در پاسخ به این سؤال یادآور شده است سه واکسن (vaccine) اصلی کرونا بر اساس پروتئین spike ویروس ساخته شده اند که در گونه جدید دچار تغییر شده است. اما واکسن ها موجب ساخت آنتی بادی علیه بخش های بسياري از این پروتئین (Protein) میشوند و در نتیجه بعید است که یک تغییر موجب کاهش اثر واکسن شود.
اما در طول زمان که موتاسیون ها بیش تر شوند، احتمالاً نیاز به واکسن های تغییریافته ای داریم. ویروس SARS- CoV- ۲ برخلاف ویروس آنفلوآنزا موتاسیون های زيادي ندارد و در نتیجه احتمالاً به تولید واکسن های تغییریافته تا مدتی نیاز نداریم.
***
سازمان بهداشت جهانی: واکسن کرونا (corona) علیه ویروس جهش یافته کارآمد است
مقامات سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که هنوز واکسن های کرونا روی ویروس جهش یافته، موثر و کارآمد هستند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از نیوزنو، نسخه جدید و جهش یافته ویروس کرونا در جهان در حال گسترش است؛ این موضوع همه را بسیار نگران کرده است اما مقامات سازمان بهداشت جهانی اعلام کردند که هنوز واکسن ها موثر و کارآمد هستند.
سازمان بهداشت جهانی در بیانیه ای اعلامکرد که نوع جدید ویروس کرونای انگلیسی نسبت به نسخه های قبلی خود، بیماری زا تر است.
ماریا ون کرکووه، مدیر فنی سازمان بهداشت جهانی در زمینه کرونا گفت: در سویه جدید ویروس کرونا، هیچ افزایش قدرت انتقالی مشاهده نشده است.
او ادامه داد :افرادی که به نوع جدید ویروس مبتلا شده اند می توانند ۱.۵ انسان را آلوده کنند. نسبت آلوده کردن افراد توسط بیماران اکنون مطابق با ۱.۱ است.
مدیر فنی سازمان بهداشت جهانی افزود: دانشمندان اکنون در تلاش هستند تا میزان تشابه و تفاوت های ویروس جدید را کشف کنند و تأثير آن بر روی افراد مختلف را شناسایی کنند.
پاتریک والاس، مشاور ارشد علمی دولت انگلیس نیز اعلام کرد که هیچ شواهدی وجود ندارد که نشان دهد واکسن کرونا با توجه به نوع جدید این ویروس تاثیرگذار نیست.
- 11
- 1