
به گزارش ایسنا، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در جلسه امروز ستاد ملی مقابله با کرونا که به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، با ابراز تأسف از وضعیت قرمز در استان خوزستان اظهار داشت: حجم ابتلائات در استان خوزستان بالا است و نزدیک به نیمی از فوتیها برای این استان است. درحالیکه اگر خوزستان کنترل میشد تعداد فوتیها به ۴۰ نفر کاهش پیدا میکرد.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا از وجود کرونای جهشیافته در داخل کشور با عنوان «کرونای ایرانی» خبر داد و گفت: علاوه بر موتاسیونهای (جهش ژنتیکی) آفریقایی و انگلیسی و کالیفرنیایی، باید کرونای جهش یافته ایرانی را هم اضافه کرد؛ البته هنوز کاملا تائید نشده ولی شواهدی از آن در قزوین و آن نواحی هست.
وی درباره تصمیمگیری در مورد نحوه سفرها در ایام تعطیلات نوروزی نیز اظهار داشت: در این جلسه، در خصوص موضوع مسافرتها و محدودیتها مباحثی مطرح شد که مسافرت چگونه باشد و کدام شهرها آزاد و کدام شهرها آزاد نباشند و کجاها تراکم وجود دارد و یا ندارد؟ که قرار شد قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا بر روی این موضوع کار کند.
قاضیزاده هاشمی بحث واکسیناسیون را از دیگر مباحث مطرحشده در این جلسه بیان کرد و گفت: پرستاران باید در اولویت واکسیناسیون باشند. بهخصوص بعضی از این پرستاران که باردار هستند بیشتر درخطرند و آنهایی که با بیماران کرونایی بهطور مستقیم در ارتباط هستند باید در اولویت باشند.
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا تأکید کرد: واکسنها قسمت به قسمت وارد میشود و به همین ترتیب طبق دستورالعملی که ذکرشده واکسیناسیون انجام خواهد شد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز:بیماران کرونا در خوزستان به ازای هر ۸ روز تقریبا ۲ برابر شدند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: انتشار ویروس جهش یافته کرونا در خوزستان باعث شد بیماران ما به ازای هر هشت روز، به طور تقریبی دو برابر شوند.

به گزارش مهر، فرهاد ابول نژادیان پیش از ظهر امروز در گفتگو با صدا و سیما در خصوص آخرین وضعیت کرونایی استان خوزستان گفت: از انتهای دیماه تا اواسط بهمنماه امسال پیک سوم ویروس کرونا در استان خوزستان شروع شد.
وی با بیان اینکه از نیمه دوم بهمنماه سال جاری سرعت انتشار این ویروس در استان بالا رفت و ما را نگران کرد، افزود: بیماران ما به ازای هر هشت روز، به طور تقریبی دو برابر میشدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز ادامه داد: ما در پیک اول و دوم این وضعیت را نداشتیم و نگران ویروس جهشیافته بودیم؛ بنابراین بررسیها را انجام دادیم و متوجه شدیم که اولین نمونههایی را که از اهواز و آبادان ارسال کرده بودیم، به طور تقریبی در همه نمونهها به جز یک مورد، ویروس جهشیافته بودند.
ابول نژادیان تصریح کرد: این سرعت انتشار در ویروس کرونای انگلیسی وجود دارد و جوانان را به خصوص مبتلا میکند؛ به طور مثال ما افراد با سنین پایینی را با درگیری شدید ریه داریم که در عرض ۷۲ ساعت ریه را سفید میکنند.
وی با اشاره به اینکه این موضوع اول در جنوب خوزستان شروع و بعد مرکز و غرب درگیر شد، تأکید کرد: در این راستا محدودیتها را تشدید کردیم و قرنطینه را افزایش دادیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی اهواز خبر داد: در یک هفته گذشته با رعایت پروتکلهای بهداشتی، بیماریابی و رهگیری و… سرعت انتشار این ویروس در خوزستان کاهش پیدا کرد و امید میرود با اقداماتی که در این هفته انجام میدهیم و همکاری مردم که انجام میدهند، بتوان وضعیت کنونی استان را به ثبات بیشتری برسانیم.
ابول نژادیان یادآور شد: در خوزستان ۱۱ شهر در وضعیت قرمز و ۸ شهر در وضعیت نارنجی و سایر شهرها در وضعیت زرد کرونایی هستند.
- 11
- 2