دوشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۴۰ - ۱۲ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۰۷۹۸
حوزه بهداشت و رفاه

هشدار درباره 'کووید مستمر' | برای ضدعفونی غذا و سطوح دست نگهدارید!

بیماران کووید ۱۹, کووید طولانی
آخرین پژوهش ها درباره ویروس کرونا و اثرهای آن بر بدن مبتلایان نشان داده است که این ویروس در بدن شمار چشمگیری از بیماران کووید ۱۹ برای مدتی بسیار طولانی‌تر از دوره متعارف باقی می ماند و در برخی موارد حتی سبب ناتوانی بیماران می شود.

به گزارش ایسنا، این مسئله باعث شده تا سازمان جهانی بهداشت( WHO) درباره مقاومت بعضی گونه های این ویروس در بدن بیماران هشدار دهد.

این سازمان خاطرنشان کرد که« کووید مستمر» یا همان« کووید طولانی» باید از سوی کشورها و مقامات بهداشتی« در بالاترین درجه اهمیت» قرار بگیرد.

هانس کلوگه، مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:این موضوع یک اولویت روشن برای سازمان جهانی بهداشت است. اگر بخواهیم عواقب طولانی مدت و راه های درمان کووید ۱۹ را بشناسیم باید به افرادی که برای مدت طولانی علائم ابتلا به این بیماری را دارند، توجه جدی بکنیم.

دلیل این که چرا بعضی از بیماران برای ماه ها هم چنان درگیر بیماری کووید ۱۹ هستند، روشن نیست. این افراد پس از مثبت شدن آزمایش کرونا و با وجود آنکه تحت درمان قرار می گیرند برای ماه ها برخی از علائم این بیماری همچون خستگی مفرط، مشکلات تنفسی، اختلالات عصبی و معضلات قلبی را دارند.

هانس کلوگه می گوید:این مسئله واقعی و درخور توجه است. به طور متوسط از هر ۱۰ فرد مبتلا به کووید ۱۹ یک نفر کماکان پس از ۱۲ هفته علائم این بیماری را نشان می دهد و گاه این مدت بسیار بیشتر است.

سازمان جهانی بهداشت از مقامات بهداشت و موسسات تحقیقات پزشکی اروپایی خواسته است که« یک برنامه تحقیقاتی مشترک» را برای جمع آوری هماهنگ داده ها در این باره آغاز کنند و بر اساس یافته های خود و با همکاری دیگر اعضای این سازمان، یک برنامۀ استراتژیک جامع برای چگونگی درمان مبتلایان به« کووید مستمر» طراحی نمایند.

به گزارش یورونیوز، پیش از این در اوایل ماه فوریه سازمان جهانی بهداشت اولین سمینار مجازی را در موضوع« کووید مستمر» برای یافتن تعریفی از این بیماری، نامگذاری رسمی آن و روش های هماهنگ مطالعه و مقابله با آن برگزار کرده بود.

برای ضدعفونی غذا و سطوح دست نگهدارید، کرونا از این راه منتقل نمی شود

ایرنا نوشت:عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با استناد به اعلام سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد :نقش انتقال بیماری کرونا از طریق سطوح و غذا تایید نشده است.

بیماران کووید ۱۹, کووید طولانی

دکتر مسعود مردانی روز سه شنبه با بیان اینکه، اخیرا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که انتقال بیماری کرونا از طریق سطوح و غذا امکان پذیر نیست، افزود:سال گذشته همین موقع تمام مردم جهان نگران انتقال این ویروس از طریق سطح ها و اشیاء بودند، بنابراین برای خرید دستکش های یکبار مصرف و همچنین مواد ضد عفونی کننده به داروخانه ها هجوم آوردند و به همین دلیل این اقلام برای مدتی نایاب شد.

وی افزود:حال پس از یک سال سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که انتقال ویروس از طریق سطوح امکان پذیر نیست و احتمال آن بسیار کم است.

این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری گفت:باید توجه بیشتری به مساله انتقال ویروس از طریق هوا و دستگاه تنفسی کرد، یعنی باید به دستورالعمل استفاده از ماسک از خانه تا خانه توجه ویژه ای داشته باشیم و در واقع ضمن پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و محیط های بسته، از برگزاری دورهمی ها نیز خودداری کنیم.

عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد :سازمان بهداشت جهانی به تدریج به شواهد بیشتری دست یافته است که ویروس کرونا توسط ذرات ریز معلق در هوا بیشتر قابل انتقال است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا از این پس باید در استفاده از محلول های ضدعفونی کننده و الکل تجدیدنظر کرد یا خیر نیز خاطرنشان کرد :البته شست و شوی دست ها هنوز هم جزو اصول اولیه پروتکل های بهداشتی محسوب می شود و در صورتی که جایی آب موجود نیست باید از محلول و الکل های ضدعفونی کننده استفاده کنیم.

مردانی ادامه داد :در واقع طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی استفاده بیش از حد و وسواسی از انواع و اقسام وسایل ضدعفونی کنند برای ضدعفونی کردن سطوح و وسایل همچون سال گذشته که مشکلاتی اعم از انواع مسمومیت ها را نیز ایجاد کرد به هیچ وجه مورد تایید نیست.

این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری عنوان کرد :حتی سازمان بهداشت جهانی به طور واضح اعلام نموده است که غذا راه انتقال برای ویروس کرونا نیست.

  • 9
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش