به گزارش ایسنا، این مسئله باعث شده تا سازمان جهانی بهداشت( WHO) درباره مقاومت بعضی گونه های این ویروس در بدن بیماران هشدار دهد.
این سازمان خاطرنشان کرد که« کووید مستمر» یا همان« کووید طولانی» باید از سوی کشورها و مقامات بهداشتی« در بالاترین درجه اهمیت» قرار بگیرد.
هانس کلوگه، مدیر بخش اروپایی سازمان جهانی بهداشت در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت:این موضوع یک اولویت روشن برای سازمان جهانی بهداشت است. اگر بخواهیم عواقب طولانی مدت و راه های درمان کووید ۱۹ را بشناسیم باید به افرادی که برای مدت طولانی علائم ابتلا به این بیماری را دارند، توجه جدی بکنیم.
دلیل این که چرا بعضی از بیماران برای ماه ها هم چنان درگیر بیماری کووید ۱۹ هستند، روشن نیست. این افراد پس از مثبت شدن آزمایش کرونا و با وجود آنکه تحت درمان قرار می گیرند برای ماه ها برخی از علائم این بیماری همچون خستگی مفرط، مشکلات تنفسی، اختلالات عصبی و معضلات قلبی را دارند.
هانس کلوگه می گوید:این مسئله واقعی و درخور توجه است. به طور متوسط از هر ۱۰ فرد مبتلا به کووید ۱۹ یک نفر کماکان پس از ۱۲ هفته علائم این بیماری را نشان می دهد و گاه این مدت بسیار بیشتر است.
سازمان جهانی بهداشت از مقامات بهداشت و موسسات تحقیقات پزشکی اروپایی خواسته است که« یک برنامه تحقیقاتی مشترک» را برای جمع آوری هماهنگ داده ها در این باره آغاز کنند و بر اساس یافته های خود و با همکاری دیگر اعضای این سازمان، یک برنامۀ استراتژیک جامع برای چگونگی درمان مبتلایان به« کووید مستمر» طراحی نمایند.
به گزارش یورونیوز، پیش از این در اوایل ماه فوریه سازمان جهانی بهداشت اولین سمینار مجازی را در موضوع« کووید مستمر» برای یافتن تعریفی از این بیماری، نامگذاری رسمی آن و روش های هماهنگ مطالعه و مقابله با آن برگزار کرده بود.
برای ضدعفونی غذا و سطوح دست نگهدارید، کرونا از این راه منتقل نمی شود
ایرنا نوشت:عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا با استناد به اعلام سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد :نقش انتقال بیماری کرونا از طریق سطوح و غذا تایید نشده است.
دکتر مسعود مردانی روز سه شنبه با بیان اینکه، اخیرا سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که انتقال بیماری کرونا از طریق سطوح و غذا امکان پذیر نیست، افزود:سال گذشته همین موقع تمام مردم جهان نگران انتقال این ویروس از طریق سطح ها و اشیاء بودند، بنابراین برای خرید دستکش های یکبار مصرف و همچنین مواد ضد عفونی کننده به داروخانه ها هجوم آوردند و به همین دلیل این اقلام برای مدتی نایاب شد.
وی افزود:حال پس از یک سال سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد که انتقال ویروس از طریق سطوح امکان پذیر نیست و احتمال آن بسیار کم است.
این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری گفت:باید توجه بیشتری به مساله انتقال ویروس از طریق هوا و دستگاه تنفسی کرد، یعنی باید به دستورالعمل استفاده از ماسک از خانه تا خانه توجه ویژه ای داشته باشیم و در واقع ضمن پرهیز از حضور در اماکن شلوغ و محیط های بسته، از برگزاری دورهمی ها نیز خودداری کنیم.
عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد :سازمان بهداشت جهانی به تدریج به شواهد بیشتری دست یافته است که ویروس کرونا توسط ذرات ریز معلق در هوا بیشتر قابل انتقال است.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از این پس باید در استفاده از محلول های ضدعفونی کننده و الکل تجدیدنظر کرد یا خیر نیز خاطرنشان کرد :البته شست و شوی دست ها هنوز هم جزو اصول اولیه پروتکل های بهداشتی محسوب می شود و در صورتی که جایی آب موجود نیست باید از محلول و الکل های ضدعفونی کننده استفاده کنیم.
مردانی ادامه داد :در واقع طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی استفاده بیش از حد و وسواسی از انواع و اقسام وسایل ضدعفونی کنند برای ضدعفونی کردن سطوح و وسایل همچون سال گذشته که مشکلاتی اعم از انواع مسمومیت ها را نیز ایجاد کرد به هیچ وجه مورد تایید نیست.
این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری عنوان کرد :حتی سازمان بهداشت جهانی به طور واضح اعلام نموده است که غذا راه انتقال برای ویروس کرونا نیست.
- 9
- 3