یکشنبه ۰۷ مرداد ۱۴۰۳
۰۹:۲۲ - ۳۰ اسفند ۱۳۹۹ کد خبر: ۹۹۱۲۰۲۰۲۴
حوزه بهداشت و رفاه

موج سوم کرونا اروپا را فرا می‌گیرد

تزریق واکسن آسترازنکا در اروپا از سر گرفته شد | دفاع مرکل از واکسن پرخطر؛ آسترازنکا را می‌زنم

واکسن کرونای شرکت آسترازنکا,
کشورها در سراسر اروپا روز جمعه واکسیناسیون با واکسن کرونای شرکت آسترازنکا را از سر گرفتند و رهبران آنها به مردم‌شان اطمینان دادند که این واکسن بی‌خطر است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از آسوشیتدپرس این اقدام رهبران اروپایی پس از آن صورت می‌گیرد که تعلیق موقت استفاده از واکسن کرونای شرکت آسترازنکا به دنبال بروز مواردی از لخته شدن خون در رگ‌ها در دریافت‌کنندگان آن سایه تردید بر واکسنی افکند که برای پایان دادن به پاندمی کرونا ضروری شمرده می‌شود.

نخست‌وزیران بریتانیا و فرانسه و نیز شماری سیاستمداران ارشد دیگر در قاره اروپا آستین‌هایشان را بالا زدند و واکسن آسترازنکا را دریافت کردند تا به مردم اطمینان دهند و این در حالی است برنامه‌های واکسیناسیون‌ همگانی در  این قاره با تاخیرهای مکرر روبه‌رو شده است و چند کشور اروپایی با اوج‌گیری موارد عفونت دوباره قرنطینه برقرار کرده‌اند.

مشکلی جدید برای واکسیناسیون همگانی در اروپا

بریتانیا یک استثنا به شمار می‌رود: به نظر می‌رسد شیوع کرونا در این کشور در حال فروکش کردن است و به خاطر پیشرفت سریع کارزار واکسیناسیون همگانی‌اش ستوده شده است، اما حتی این کشور هم این هفته با کمبود عرضه واکسن مواجه شد. بریتانیا همچنین استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف نکرد. برعکس، کشورهای اتحادیه اروپا در عرضه واکسن با مشکل روبه‌رو شده‌اند، و وقفه واکسیناسیون در بسیاری از آنها در این هفته باعث افزایش مشکلات قبلی شده است.

تعلیق موقت واکسیناسیون با واکسن آسترازنکا پس از آن انجام شد که برخی دریافت‌کنندگان این واکسن دچار عوارض مربوط به لخته شدن خون در رگ‌ها شدند، گرچه سازمان‌های بین‌المللی بهداشتی دولت‌ها را ترغیب می‌کردند که به استفاده از این واکسن ادامه دهند و سودمندی‌های آن را بیشتر از خطرهای آن می‌دانستند.

«آژانس دارویی اروپا» روز پنج‌شنبه اعلام کرد واکسن آسترازنکا در مجموع میزان بروز لخته شدن خون در رگ‌ها را افزایش نمی‌دهد،‌ هرچند نمی‌تواند رابطه میان این واکسن و شمار اندکی از یک عارضه نادر و وخیم «لخته شدن خون در سینوس‌های وریدی مغز» (CVST) را رد کند.

این اعلام راه را برای شماری از کشورهای اروپایی از جمله ایتالیا، فرانسه و آلمان گشود تا استفاده از این واکسن را دوباره شروع کنند.

رهبران اروپایی آستین‌ها را بالا می‌زنند

بوریس جانسون، نخست‌وزیر بریتانیا، در میان این بحث‌ها روز جمعه در بیمارستان سنت‌ تامس در جنوب لندن که قبلا در ماه آوریل (اردیبهشت) برای درمان کووید-۱۹ بستری شده بود، واکسن آسترازنکا دریافت کرد.

ژان کاستکس (نخست‌وزیر فرانسه)، باروت پاهور (رئیس‌جمهوری اسلوونی) و جانز جانسا (نخست‌وزیر اسلوونی) و یک فرماندار ایالتی در آلمان از دیگر رهبران اروپایی بودند که روز جمعه واکسن کرونای آسترازنکا را دریافت کردند.

واکسن کرونای شرکت آسترازنکا,

ژان کاستکس ۵۵ ساله گرچه هنوز بر اساس مقررات در فرانسه نوبت واکسیناسیونش فرا نرسیده بود، اما برای اطمینان خاطر دادن به مردم واکسن آسترازنکا را دریافت کرد. پاتریک برش (رئیس سابق انستیتو پاستور فرانسه) در مصاحبه‌ای با BFMTV این اقدام را «ژستی بسیار زیبا» خواند.

فرانسه استفاده از واکسن آسترازنکا را با برخی محدودیت‌ها شروع کرده است که به نظر می‌رسد به هدف کاهش هر چه بیشتر خطر عوارض جانبی بالقوه مربوط به لخته شدن خون باشد.

کشورهای شمال اروپا به تعلیق واکسن ادامه می‌دهند

اما همه کشورهای اروپایی به سرعت فرانسه دوباره واکسن آسترازنکا را به کار نمی‌گیرند؛ سوئد، نروژ و دانمارک (نخستین کشوری که مصرف آسترازنکا را متوقف کرد) اعلام کردند یک هفته دیگر پیش از تصمیم‌گیری درباره استفاده دوباره از این واکسن منتظر خواهند ماند.

فنلاند نیز تازه روز جمعه برای نخستین بار تصمیم گرفت استفاده از واکسن آسترازنکا را متوقف کند و اعلام کرد در حالی که تحقیق درباره دو مورد لخته شدن خون مشکوک به ارتباط با واکسن در این کشور ادامه دارد، مصرف آن را معلق می‌کند.

موج سوم کرونا اروپا را فرا می‌گیرد

این تحولات در هنگامی که صورت می‌گیرد که شمار عفونت‌ها و بستری‌شدن‌های کووید-۱۹ در بسیاری از کشورهای اروپا به شدت در حال افزایش است و بسیاری از مقامات کشورها می‌گویند در حال ورود به «موج سوم» شیوع کرونا هستند یا از قبل وارد آن شده‌اند.

مقامات «انستیتو رابرت کخ» در آلمان اعلام کردند موارد عفونت کرونا «اکنون آشکارا به طور تصاعدی در حال افزایش است» و هشدار دادند که ممکن است لازم باشد این کشور در اوایل بهار محدودیت‌های سخت‌تری درباره مشاغل و تجمع مردم وضع کند.

دولت فرانسه با وجود وضعیت هشداردهنده در بیمارستان‌ها که با افزایش شمار بیماران کووید-۱۹ روبه‌رو هستند، از تصمیم اولیه‌اش برای قرنطینه عمومی سخت‌گیرانه پاریس و چند منطقه دیگر منصرف شد و به جای آن مجموعه‌ای از محدودیت‌های جدید را اعلام کرد.

دفاع مرکل از واکسن پرخطر؛ آسترازنکا را می‌زنم

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، روز جمعه گفت واکسن آسترازنکا را تزریق خواهد کرد.

واکسن کرونای شرکت آسترازنکا,

به گزارش همشهری‌آنلاین، صدراعظم آلمان در دفاع از واکسن آسترازنکا بعد از آن صورت گرفت که این هفته کشورهای مهم اروپایی از جمله آلمان به خاطر عوارض منفی ناشی از واکسن کرونا آسترازنکا آن را متوقف کردند.

آنگلا مرکل گفت: بله من واکسن AstraZeneca را می‌زنم. وی افزود: مایلم صبر کنم تا نوبت من باشد اما در هر صورت من این کار را می‌کنم.  

قبلا چند کشور اروپایی دیگر  از جمله ایرلند، دانمارک و نروژ نیز در واکنش به گزارش‌های عوارض مربوط به بروز لخته شدن خون در رگ‌ها در برخی دریافت‌کنندگان واکسن کرونای آسترازنکا شامل آمبولی ریوی، لخته شدن خون در وریدهای عمقی و کاهش تعداد پلاکت‌های خون استفاده از این واکسن را متوقف کرده‌اند.

  • 12
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش