عادت نادرستی در بعضی از افراد وجود دارد که هنگام مصرف قرص آن را مرتب تکرار میکنند و هیچگاه به اثرات و عوارض این رفتار اشتباهشان توجهی نمی کنند.
به گزارش ایلنا، معمولاً اکثر ما در دوره هایی از زندگی مجبور می شویم دارو استفاده کنیم. بعضی از ما که در کل زندگی باید بعضی از داروها را استفاده کنیم و نمی توانیم آن ها را کنار بگذاریم اما گاهی اوقات مصرف دارو باعث ایجاد مشکلاتی می شود و متخصصان در این باره هشدار می دهند که مراقب آسیب های دارو باشید. آنها اعلام کرده اند که انجام یک کار خاص هنگام استفاده از قرص، ممکن است به کبد آسیب وارد کند که شما بدون مشاوره با پزشک نباید این کار را انجام دهید.
نصف کردن قرص از وسط خطرناک است
طبق گزارشات اخیر، نیمی از مردم دنیا هنگامی که می خواهند قرص مصرف کنند، آنرا از وسط نصف می کنند. در واقع با انجام این کار می خواهند پول بیشتری ذخیره کنند و صرفه جویی داشته باشند، در چنین مواردی متخصصان هشدار می دهند که ممکن است اثرات مخربی روی کبد (Liver) داشته باشد و بهتر است که قرص را نصف نکنید؛ مگر این که خود پزشک تجویز کرده باشد.
نصف کردن قرص میتواند باعث مشکلات کبدی باشد
این که شما بخواهید دوز دارو را تغییر دهید، ممکن است باعث نارسایی حاد کبد شود. حتی در مورد دارو های بدون نسخه مانند استامینوفن هم چنین موضوعی صدق می کند و تاثیر منفی روی کبد دارد. پس حتما باید آن را دقیقاً طبق دستور پزشک استفاده کنید. نصف کردن قرص بدون تجویز پزشک، باعث می شود که میزان دوز دارو به هم بریزد.
هرگز قرص را به سه قسمت تقسیم نکنید
بعضی از قرص ها به گونه ای طراحی شده اند که دیر جذب بدن میشوند و خیلی آهسته اثر می گذارند. هنگامی که شما آنها را نصف می کنید یا به سه قسمت تقسیم می کنید، دوز دارو به هم می ریزد و ممکن است جذب آن سریعتر باشد که این کار خطرناک است، زیرا روند طبیعی اش را به هم خواهد ریخت.
البته گاهی اوقات نصف کردن قرص کار خطرناکی نیست
قرص هایی که خطی برای نصف شدن دارند و خودشان جایی را مشخص کرده اند؛ معمولاً برای نصف شدن خطرناک نیستند. یعنی تمام مواد بطور مساوی در دو طرف قرص پخش شده است و دوم این که شما می توانید با خط هایی که وجود دارد ، وسط قرص را مشخص کنید و آن را نصف کنید، و آسیب وارد نمی شود ولی اگر قرصی جایی برای نصف کردن ندارد، حتماً باید از پزشک مشورت بگیرید.
- 20
- 3