عمل جراحی لیزیک بر روی چشمها انجام میشود تا دید آنها را بهبود بخشد و اغلب نیاز به استفاده از عینک یا لنز تماسی را برطرف میکند.
عمل لیزیک یک شکل از جراحی لیزر است که قادر است طیف وسیعی از نزدیک بینی و آستیگماتیسم و دوربینی را اصلاح کند. در این فرم، عمل بهبود دید سریع بوده و ناراحتیهای پس از عمل کمتر است.
در عمل ليزيك دو عمل با هم تركيب ميشوند تا عيب انكساري اصلاح شود. نخست با استفاده از يك وسيله اتوماتيك بنام ميكروكراتوم لايه نازكي از قرنيه برداشته ميشود. وجود اين لايه نازك اجازه بهبود سريع ديد و كاهش ناراحتيهاي پس از عمل را ميدهد. امروزه از انواعي از ليزر جهت برداشتن اين لايه هم استفاده مي شود. سپس با استفاده از ليزر اكسايمر كه با كنترل كامپيوتر صورت ميگيرد قرنيه تراش داده ميشود و به اين ترتيب عيب انكساري اصلاح ميگردد.
فردی که می خواهد لیزیک کند، نباید بیماری های چشمی مثل آب سیاه، خشکی چشم،بیماری های شبکیه، تبخال چشم، آب مروارید، کدورت و قوز قرنیه داشته باشد
عوارض انجام عمل ليزيک:
- ليزيك ايجاد انحرافات اپتيكي مي كند كه چشم پزشكان اطلاعات كاملي درباره آن ندارند
- ليزيك باعث كاهش ثبات ساختماني قرنيه مي شود
- ليزيك باعث ايجاد فتوفوپي يا ترس از نور مي گردد
- ليزيك باعث ايجاد خشكي چشم مي گردد
- ليزيك باعث افزايش خطر بروز كاتاراكت مي گردد
بعد از عمل لیزیک چه باید کرد؟
- خارش و مالیدن چشمها به خصوص در چند روز اول ممنوع است.
- از شستشوی سر و صورت و استحمام تا ۲۴ ساعت بعد از عمل باید خودداری کرد.
- تا سه هفته استخر و سونا نرفت.
- از آرایش کردن چشم ها تا یک هفته پس از عمل خودداری کرد.
- از شنا در استخر و دریا تا یک ماه پس از عمل باید خودداری کرد.
نکته: از جمله عوارضی كه می تواند به دنبال عمل ليزيک در فرد ایجاد شود ایجاد عفونت و یا عدم دستیابی به نتیجه قابل قبول در اصلاح دید فرد می باشد .
- 13
- 1