پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۱۶:۱۲ - ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ کد خبر: ۹۶۰۳۰۵۴۶۶
مشاوره پزشکی

به خودتان اعتماد داشته باشید

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,اعتماد به نفس
اعتماد به نفس یکی از ارکان اصلی پیشرفت انسان در موقعیت‌های مختلف زندگی است و هر فردی می‌تواند با داشتن روشی مناسب و تلاشی مضاعف، اعتماد به نفس خود را بالا ببرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، اعتماد به نفس و اطمینان به ‌این که "من آدم توانمندی هستم"، کلید بسیاری از موفقیت‌ها در برخورد‌های اجتماعی هرکسی است و همه افراد دوست دارند این صفت را داشته باشند زیرا جذابیت بسیاری در شخصیت افراد ایجاد می‌کند و بدون آن موفقیت غیر ممکن است.

 

ناگفته نماند که اعتماد به نفس، در فیلد معین تعریف می‌شود. مثلا ممکن است شما در رانندگی کردن یا کنفرانس دادن اعتماد به نفس نداشته باشید، اما در نقاشی کشیدن و حل مساله ریاضی اعتماد به نفس بسیار بالایی داشته باشید.

 

اگر اعتماد به نفس شما پایین باشد، قطعا در انجام بسیاری از کار‌ها یا گفتن خیلی حرف‌ها، با سختی مواجهید و علت این است که طی سالهای عمرتان شواهد، حرفها، وقایع و رخدادهایی وجود داشته یا تمرکزتان بیشتر روی چیزهایی بوده است و بیشتر چیزهایی را دیده اید که ضمیر ناخودآگاه شما را قانع کرده که اعتماد به نفس ندارید.

 

لیلا رازقیان جهرمی متخصص اعصاب و روان با اشاره به این که نقطه شروع اعتماد به نفس باورهای مثبت یک فرد است؛ بیان کرد: طرز فکر مثبت خود باعث رفتار مثبت و به دنبال آن ایجاد احساس مثبت می‌شود و این چرخه ادامه پیدا می‌کند. وی افزود: افرادی که به خود احساس خوبی دارند راحت‌تر با محیط اطراف ارتباط برقرار می‌کنند و روش‌های حل مساله بهتری دارند.

 

رزاقیان ادامه داد: افرادی که اعتماد به نفس بالایی دارند از برقراری ارتباط با دیگران لذت می‌برند و در عین حال که استقلال دارند، می‌توانند در کنار دیگران در فعالیت‌های گروهی شرکت کنند و در مقابل افراد با اعتماد به نفس پایین کار‌ها را به آسانی ر‌ها می‌کنند و منتظرند دیگران کارهای آن‌ها را انجام دهند.

 

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,اعتماد به نفس

چرا برخی از افراد اعتماد به نفس پایینی دارند؟

اعتماد به نفس یک تعریف خیلی ساده دارد؛ اینکه کاری را که می‌خواهید انجام دهید. درواقع اعتماد به نفس یکی از شرایط روانی انسان است که به باورهای او درباره توانائی‌ها و استعداد‌های خود درموارد مختلف با توجه به تجارب قبلی بستگی دارد.

 

این متخصص روانپزشکی با اشاره به این که کودکی که برای اولین بار قدم بر می‌دارد و احساس موفقیت می‌کند، اگر مورد توجه والدین قرار نگیرد در توانایی خود تردید می‌کند؛ بیان کرد: عدم تایید کودک توسط والدین باعث اختلال درشکل گیری اعتماد به نفس می‌شود و افرادی که در کودکی احساس امنیت نداشتند و مدام شاهد مشاجره والدین خود بودند و یا در مدرسه نتوانستند با دیگران ارتباط برقرار کنند دچار کاهش اعتماد به نفس می‌شوند.

 

رازقیان جهرمی با تاکید بر این که اعتماد به نفس نقش مهمی در پیشرفت انسان در زمینه‌های مختلف دارد؛ اظهار کرد: بخش اصلی اعتماد به نفس تا پنج سالگی شکل می‌گیرد که در این زمان اعتماد به نفس دختران و پسران به یک اندازه است، اما در اوایل نوجوانی اعتماد به نفس دختر‌ها تا حدی کاهش می‌یابد و پس از طی دوران نوجوانی میزان اعتماد به نفس دختر‌ها و پسر‌ها بستگی به دستاوردهای آن‌ها دارد.

 

این متخصص اعصاب و روان افزود: دوران نوجوانی هم به علت ویژگی‌های منحصر به فردی که دارد نقش مهمی در شکل گیری اعتماد به نفس دارد، زیرا در این دوران نوجوان استقلال طلب می‌شود و اگر والدین با این موضوع برخورد نامناسبی داشته باشند اعتماد به نفس نوجوان دچار مشکل می‌شود.

 

به گفته وی نوجوانانی که ترس از عدم موفقیت دارند یا مدام توسط والدین سرزنش می‌شوند و یا والدین از آن‌ها انتظارات غیرواقعی دارند، اعتماد به نفس کمتری نسبت به دیگران دارند و مدام احساس سرخوردگی می‌کنند.

 

این روانپزشک اضافه کرد: این نوجوانان از شکست هراس داشته و می‌خواهند مدام دیگران را از خود راضی نگه دارند و احساس پوچی می‌کنند لذا در برابر انتقاد آسیب پذیرند و نمی‌توانند نیازهای خود را ابراز کنند.

 

 اساس شکل گیری اعتماد به نفس بر پایه واقعیت‌ها

افراد با هر شواهدی که اعتماد بنفس ضعیف آن‌ها را تایید کند، با خود میگویند: "دیدی گفتم، من نمی‌توانم " و به این ترتیب باور آن‌ها محکم‌تر می‌شود که عرضه انجام کاری را ندارند و عملشان نیز آن را تضمین می‌کند و دوباره نتیجه بدی دریافت می‌کنند.

 

این متخصص اعصاب و روان با بیان این که موفقیت افراد باعث اعتماد به نفس آن‌ها نشده، بلکه خود باوری آن‌ها را به سمت موفقیت سوق داده است، گفت: برای افزایش اعتماد به نفس باید از خود، ارزیابی منصفانه داشته باشیم چرا که شالوده اعتماد به نفس بر پایه واقعیت هاست و افراد باید در ابتدا صادقانه توانایی‌های خود را ارزیابی کنند.

 

وی عنوان کرد: پنج سال اول کودکی برای شکل گیری اعتماد به نفس دوران بسیار حساسی است و والدینی که روشهای سخت گیرانه دارند یا مدام قدرت تصمیم گیری کودک را زیر سوال می‌برند باعث کاهش اعتماد به نفس در او می‌شوند.

 

رازقیان جهرمی تصریح کرد: برای شکل گیری اعتماد به نفس در کودک به والدین توصیه می‌شود که علاقه بی قید و شرط خود را به او ابراز کنند و یاد آور شوند که در هر شرایطی او را دوست دارند و به کودک اجازه دهند کارهای تازه را تجربه کرده و اشتباه کند و تعادل را در این زمینه حفظ کنند.

 

به گفته این متخصص روانپزشکی والدین باید با توجه، به صحبت‌های کودک خودگوش فرا داده و به احساسات او اعتبار بخشند و هرگز او را با دیگران مقایسه نکنند بلکه تلاش او را به رسمیت شناخته و مشوق کودک خود باشند.

 

اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی,اعتماد به نفس

راههای مقابله با اعتماد به نفس پایین

اعتماد به نفس عامل اکتسابی است که از بدو تولد پایه‌های آن در ذهن هر یک از انسان‌ها گذاشته و با مرور زمان این امر گسترده‌تر و عمیق‌تر می‌شود. متأسفانه در بسیاری از خانواده‌های سنتی، چون مهمترین مسئله برای والدین حرف‌شنوی و تسلیم بودن فرزندان در برابر خواسته‌های والدین است، اغلب با ایجاد محدودیتهای غیر ضروری و مشکل آفرین، مانع رشد اعتماد به نفس در کودکانشان شده که همین امر در بزرگسالی باعث عدم خودباوری و اتکای به نفس در ایشان می‌شود.

 

گاهی افراد در این زمینه دچار مشکل شده و احساس ناتوانی می‌کنند که در چنین شرایطی مراجعه به روانپزشک می‌تواند با بررسی تحریف‌های شناختی آن‌ها در زمینه توانایی هایشان به آن‌ها کمک می‌کند.

 

این متخصص اعصاب و روان در خصوص راهکارهای مقابله با اعتماد به نفس پایین در افراد بیان کرد: روان درمانی‌های مثبت می‌تواند اعتماد به نفس را در آن‌ها تقویت کند در واقع روان درمانی بالغانه (یعنی پزشک وبیمار با قسمت بالغ وجود خود وارد فاز درمانی شوند) و توام با احترام بین مراجعه کننده و درمانگر خود به شکل گیری اعتماد به نفس کمک می‌کند و گاهی با آموزش قاطعیت به مراجعه کننده می‌توان توانایی نه گفتن را به او آموزش داد و این چنین او را از خطرات احتمالی دور کرد.

 

باید بدانیم که آدم‌ها با هم فرق دارند، اما مسئله مهم‌تر این است که نحوه کارکرد ذهن آن‌ها شباهت‌های زیادی با هم دارد و آنچه که برای بقیه خوب عمل کرده ممکن است برای شما هم موثر باشد. وقتی با عملکرد ذهنتان بیشتر آشنا شوید، می‌فهمید که در موقعیت‌های مختلف چه واکنشی خواهد داشت. بنابر این وقتی خودتان را بهتر بشناسید اعتمادبه نفستان بالاتر خواهد رفت.

 

 

  • 14
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش