به گزارش باشگاه خبرنگاران، بادرنجبویه (ملیسا) یکی از گیاهان آرامبخش است که بر سیستم عصبی تأثیر میگذارد. در این مطلب چند خاصیت مهم این گیاه را بیان میکنیم.
بهبود تپش قلب با بادرنجبویه
بادرنجبویه تسکیندهنده و آرامبخش است بنابراین برای درمان اضطراب، تشویش و گرفتگیهای عضلانی استفاده میشود. این گیاه تپش قلب ناشی از استرس و فشارهای روانی را نیز رفع میکند. برای تهیه دمنوش بادرنجبویه باید چهار قاشق غذاخوری از این گیاه را در یک لیتر آب دَم و روزانه یک تا ۲ فنجان از آن را میل کنید.
از بادرنجبویه برای تسکین دردهای میگرنی و کاهش کرامپها یا گرفتگیهای عضلانی ناشی از سندروم پیش از قاعدگی نیز استفاده میشود.
خوابی آرام با بادرنجبویه
بادرنجبویه با ایجاد آرامش عضلانی و رفع گرفتگی آنها سبب خواب راحت میشود. برای رفع بیخوابیهای ناشی از استرس و فشارهای عصبی نیز باید روزانه یک تا ۲ فنجان دمنوش بادرنجبویه را میل کنید. بزرگسالان همچنین میتوانند پشت گردن خود را با روغن بادرنجبویه ماساژ دهند. برای این منظور باید یک تا ۲ قطره از روغن بادرنجبویه را با کمی روغن جوجوبا مخلوط کنند و پشت گردن خود را با آن ماساژ دهند.
رفع اسپاسمهای معده و روده با بادرنجبویه
زمانی که بدن تحت استرس و فشارهای عصبی قرار میگیرد عضلات معده و روده نیز دچار گرفتگی و اسپاسم میشوند. بادرنجبویه علاوه بر رفع این اسپاسمها سنگینی معده را نیز کاهش میدهد؛ مصرف این گیاه باعث میشود کبد صفرای بیشتری را تولید کند. برای رفع اسپاسم معده و روده باید روزانه یک تا دو فنجان از دمنوش بادرنجبویه را میل کنید.
طرز تهیه دمنوش بادرنجبویه
یک قاشق غذا خوری برگ بادرنجبویه را در یک قوری بریزید سپس به آن آب با دمای ۸۰ درجه سانتیگراد اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱۵ دقیقه دَم بکشد. برای شیرین کردن این دمنوش از کمی عسل یا نبات استفاده کنید.
موارد منع مصرف بادرنجبویه
مبتلایان به اختلالات تیروئیدی باید از مصرف بادرنجبویه خودداری کنند؛ استفاده از این گیاه برای افرادی که دچار گلوکوم (آب سیاه) هستند نیز ممنوع است؛ مبتلایان به ورم در پروستات نیز باید از مصرف بادرنجبویه پرهیز کنند؛ استفاده از روغن این گیاه نیز برای زنان باردار و شیرده و کودکان مجاز نیست.
- 13
- 5