سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳
۱۲:۰۳ - ۲۴ مهر ۱۳۹۷ کد خبر: ۹۷۰۷۰۶۳۵۸
مشاوره پزشکی

سیگار، سلامت مثانه شما را نشانه گرفته است

سرطان مثانه,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
تومور مثانه یا سرطان مثانه یکی از شایع‌ترین سرطان‌های دستگاه ادراری – تناسلی است که با اختلال در عملکرد سلول‌های پوششی جان می‌گیرد. این بیماری که قربانیان خود را بیشتر از میان مردان انتخاب می‌کند یکی از کشنده‌ترین سرطان‌های دستگاه ادراری – تناسلی است. البته این بیماری هم مانند سایر سرطان‌ها با تشخیص بموقع در مراحل اولیه، مهار شدنی است.

دکتر مهری مهراد در گفت‌و‌گو با «ایران» می‌گوید: مثانه همچون بادکنکی با دیواره‌های ماهیچه‌ای است که از طریق انبساط و انقباض این ماهیچه‌ها وظیفه دفع یا نگه داشتن ادرار را انجام می‌دهد.

 

رئیس انجمن نورویورولوژی می‌افزاید: دستگاه دفع ادرار و مثانه به‌عنوان عضوی از این دستگاه با دفع مواد زائد و سمی وظیفه حفاظت از بدن در مقابل عفونت‌ها را بر عهده دارد اما خوب است بدانیم بیماری‌های بسیاری سلامت دستگاه دفع ادرار را تهدید می‌کنند. برخی از این بیماری‌ها آنقدر خطرناک هستند که جان انسان را به خطر می‌اندازند. یکی از این بیماری‌ها تومور مثانه است. این اورلوژیست در ادامه از تومور مثانه به‌عنوان یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های مثانه، نام برده و توضیح می‌دهد: تومور مثانه یکی از بیماری‌های کشنده است که در میان سرطان‌های دستگاه تناسلی _ ادراری بیشترین آمار مرگ و میر را به خود اختصاص داده است. تومورهای مثانه در اغلب اوقات فرم و وضعیتی توده‌ای شکل دارند.

 

در صورتی که وجود تومور بموقع تشخیص داده نشود یا درمان مناسبی برای آن درنظر گرفته نشود تومور رشد کرده و علاوه بر مثانه، عضو‌های مجاور را هم درگیر می‌کند. به گفته دکتر مهراد، تومور مثانه که در میان سایر سرطان‌ها، آمار ۷ درصدی را به خود اختصاص داده است، بیشتر افراد بالای ۶۰ سال را درگیر می‌کند. وی با اشاره به نشانه‌های ابتلا به تومور مثانه خاطرنشان می‌کند: یکی از نشانه‌های سرطان مثانه وجود خون در ادرار است که به آن هماچوری گفته می‌شود. البته همیشه وجود خون در ادرار نشانه سرطان مثانه نیست و گاهی به‌دلیل تروما، عفونت، مشکلات کلیوی یا حتی مصرف برخی از داروها است اما به هرحال این مشکل باید جدی گرفته شود.  درد یا سوزش هنگام دفع ادرار بدون وجود عفونت یا دلیل خاصی برای آن همچنین تغییر در عادات مثانه مانند احساس نیاز فوری به دفع ادرار بدون وجود ادرار یا حتی تکرر ادرار نشانه‌های دیگر ایجاد این تومور به شمار می‌آیند.

 

رئیس انجمن نورویورولوژی تأکید می‌کند: ردپای ژنتیک در بروز این بیماری دیده می‌شود اما تأثیر آن در مقایسه با تأثیر عوامل بیرونی آنقدر پررنگ نیست. در حقیقت ژن‌های مؤثر در بروز این بیماری تحت تأثیر عوامل بیرونی مانند مصرف دخانیات بخصوص سیگار فعال شده زمینه بروز سرطان را فراهم می‌کنند. این اورولوژیست با تأکید بر اینکه استعمال دخانیات یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد این بیماری است می‌گوید: بالابودن آمار ابتلای مردان به سرطان مثانه را می‌توان به مصرف بیشتر سیگار در میان مردان نسبت به زنان نسبت داد. استفاده از آب و مایعات حاوی آرسنیک، کار کردن یا قرار‌گیری در معرض مواد شیمیایی، مواد پتروشیمی و برخی از فلزات همچنین مصرف برخی دارو‌ها، یا ابتلا به بیماری‌هایی نظیر دیابت، انسداد مجاری ادراری، التهاب و ورم مثانه از عوامل خطری هستند که احتمال بروز این بیماری را بیشتر می‌کنند.

 

دکتر مهراد معتقد است، سبک زندگی سالم شاه کلید مهار این بیماری است. ترک استعمال دخانیات، استفاده از مواد غذایی سالم و تازه، مصرف کافی آب و مایعات و همچنین انجام تست‌های غربالگری و معاینات دوره‌ای منظم برای افراد در معرض خطر می‌تواند احتمال ابتلا به تومور یا سرطان مثانه را بشدت کاهش دهد.  وی در ادامه با اشاره به شیوه‌های درمانی تومور مثانه اظهار می‌دارد: پس از تشخیص بیماری با معاینات دقیق و انجام آزمایشات مناسب شدت بیماری مشخص می‌شود تا بهترین و مناسب‌ترین شیوه درمانی برای بیمار انتخاب شود.

 

خوشبختانه در میان حدود ۷۰درصد از مبتلایان به این بیماری مشاهده می‌شود که تنها لایه سطحی مثانه درگیر شده و عضلات مثانه سالم مانده‌اند. برای درمان این دسته از بیماران ابتدا تومور یا تومورها برداشته می‌شود. در واقع پزشک با استفاده از دستگاهی به‌نام سیستوسکوپ تومور را تخلیه می‌کند و لایه‌های سطحی را که درگیر شده‌اند می‌تراشد و از مثانه خارج می‌کند. پس از پاکسازی مثانه از تومور و سلول‌های سرطانی برای کامل کردن درمان و پیشگیری از عود بیماری از شیوه‌های دیگری مانند شیمی درمانی و پرتو درمانی استفاده می‌شود.

 

این اورولوژیست می‌افزاید: اما ۳۰ درصد دیگر، بیمارانی هستند که در مراحل پیشرفته بیماری قرار دارند. متأسفانه تومور مثانه این دسته از بیماران پیشرفت کرده و توانسته ماهیچه‌های مثانه را هم آلوده کند. از این‌رو برای درمان آنها دیگر نمی‌توان با خارج کردن تومور، مثانه را حفظ کرد بلکه باید برای حفظ جان این بیماران نه تنها مثانه را به‌طور کامل خارج کرد بلکه باید عضوهای مجاوری که آلوده شده‌اند را هم خارج کرد.

 

  • 13
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش