به گزارش ایسنا , دکتر معصومه گیتی با اشاره به برگزاری سی و پنجمین کنگره رادیولوژی کشورایران اظهار داشت : یکیاز مباحثی که دراین کنگره به وسیله اساتید و صاحبنظران برجسته مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت , رادیولوژی بیماریهای زنان علی الخصوص در حوزه پستان بود که مهمانان خارجی در قالب سخنرانی و کارگاه اطلاعات خویش را در این باره ارائه کردند .
او ادامه داد : ۳ نشست مربوطه دراین مورد برگزار شد که مشتمل بر ۸ سخنرانی و ۱۰ کارگاه بود و جدیدترین دستاوردهای علمی در حوزه تصویربرداری بیماریهای زنان ارائه شد .
سرپرست فلوشیپ رادیولوژی بیماریهای زنان افزود : کلیه زنان از سن ۲۰ سال به بالا در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند , ولی شیوع این بیماری در زنان بالای ۵۰ سال بیشتر بوده و این اشخاص می بایست نسبت به علائم هشداری باخبر باشند .
گیتی بیان کرد : طی سالهای اخیر شیوع سرطان سینه ارتقا یافته که یکیاز دلایل آن تشخیص بیشتر بوده , اما به صورت کلی این افزایش شیوع فقط مرتبط با ایران نبوده و برای بقیه کشورها هم به این شکل است .
بنابر اعلام روابط عمومی انجمن رادیولوژی کشورایران , او با اشاره به اینکه تشخیص به موقع این بیماری در معالجه موفقیت آمیز آن زیاد دارای اهمیت است , اذعان کرد : به کار گیری از روشهای خودآزمایی در زنان میتواند در شناخت به موقع اثر گذار واقع شود . ولی مراجعه به پزشکان و متخصصین زنان هم در این باره فراوان دارای اهمیت است .
او خاطر نشان نمود : ماموگرافی یکی روشهای تصویربرداری جهت تشخیص به موقع سرطان سینه در زنان است و کلیه اشخاص بالای ۵۰ سال حتمی است که دستکم دو سال یک بار نسبت بدین مورد اقدام نمایند .
او اعلام کرد : کسانی که سن ۴۰ سال به بالا داشته و ریسک ابتلا بهاین بیماری در آنان فراوان است یا همان سوابق خانوادگی ابتلا به سرطان سینه دارند، سالانه بایستی یکبار برای انجام ماموگرافی اقدام کنند. البته استفاده از این روش در کنار روشهای دیگر همچون سونوگرافی و ام آر آی بسته به نظر پزشک توصیه میشود.
- 17
- 4