جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
۱۲:۰۰ - ۰۷ خرداد ۱۳۹۸ کد خبر: ۹۸۰۳۰۱۸۰۹
مشاوره پزشکی

سیگار می تواند ریسک ابتلا به سرطان پانکراس را افزایش دهد/دود دخانیات، عامل بروز ۷۵ درصد بیماری‌های ریوی

سیگار,اخبار پزشکی,خبرهای پزشکی,مشاوره پزشکی
رئیس مرکز تحقیقات و بیماری‌های گوارش و کبد استان قم، نسبت به عوامل تاثیرگذار در ابتلا به سرطان‌های گوارش هشدار داد.

به گزارش مهر، محمدرضا قدیر، با اشاره به عوامل تأثیرگذار در ابتلاء به سرطان‌های گوارش، گفت: استفاده از مواد غذایی ارگانیک در کنار ورزش و تحرک عوامل مهمی در پیشگیری از سرطان‌های گوارش به شمار می‌رود.

 

وی اظهار داشت: تشخیص به موقع سرطان گوارش در درمان مؤثر آن بسیار حائز اهمیت است به صورتی که برخی مواقع این مسئله می‌تواند سبب بهبودی کامل بیمار شود.

 

قدیر افزود: توجه به علائم خطر در بیماری سرطان بسیار مهم است و افراد باید عواملی همچون دل درد کاهش وزن ناگهانی سیاه شدن مدفوع، کم خونی و…، را در اسرع وقت توجه داشته باشند و پزشک مراجعه کنند.

 

رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد استان قم در ادامه گفت: سرطان معده، روده، پانکراس و کبد از جمله سرطان‌های گوارش بوده که تشخیص به موقع آن می‌تواند کمک قابل توجهی به بیمار کرده و به طور کلی می‌تواند او را عاری از سرطان کند.

 

قدیر گفت: مهم‌ترین علل ابتلاء به سرطان‌های گوارش زندگی ناسالم و عدم تحرک و ورزش است به طوری که مصرف غذاهایی همچون فست‌فود، نوشابه‌های گازدار و غذاهای پرچرب ریسک ابتلاء به سرطان‌های گوارش را چندین برابر می‌کند.

 

وی بیان داشت: درمان کبد چرب نیز باید مورد توجه قرار گیرد چرا که گاهی مواقع این مسئله می‌تواند ریسک ابتلاء به سرطان کبد را افزایش دهد، همچنین استعمال دخانیات و عدم کنترل دیابت ریسک ابتلاء به سرطان پانکراس را بیشتر می‌کند.

 

استاد دانشگاه علوم پزشکی قم، خاطرنشان کرد: تغییر شیوه زندگی مصرف غذاهای سالم همچون انواع سبزی و میوه‌ها و استفاده از مواد غذایی ارگانیک در کنار ورزش و تحرک عوامل مهمی در پیشگیری از سرطان‌های گوارش به شمار می‌روند.

 

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات مطرح کرد: دود دخانیات، عامل بروز ۷۵ درصد بیماری‌های ریوی
رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به مصرف دخانیات به عنوان اولین علت قابل پیشگیری از مرگ و میر در دنیا، گفت: با مصرف دخانیات حدود ۴ هزار ماده سمی وارد بدن شده و تمامی ارگان‌های بدن دچار بیماری می‌شوند.

 

غلامرضا حیدری همزمان با هفته جهانی بدون دخانیات در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: امسال شعار روز جهانی بدون دخانیات از سوی سازمان بهداشت جهانی با عنوان "دخانیات و تأثیر آن بر بیماری‌های ریوی" نامگذاری شده، بنابراین باید برنامه‌ریزی‌ها، اطلاع رسانی و آگاه سازی عموم جامعه در مورد بیماری‌های ریوی و تأثیر دخانیات بر سلامت افراد اجرا شود.

 

وی با بیان اینکه عامل بروز ۷۵ درصد بیماری‌های ریوی استنشاق دود دخانیات است، تصریح کرد: متأسفانه علاوه بر خود مصرف کننده دخانیات، اطرافیان وی نیز در معرض آسیب‌های شدید ریوی قرار دارند. حتی تحقیقات جدید ثابت کرده، مصرف دخانیات خارج از محیط خانه نیز به واسطه باقی ماندن دود دخانیات بر روی پوست و لباس فرد مصرف کننده به اطرافیان وی به خصوص خردسالان آسیب وارد کرده و آنان را در معرض بیماری‌های ریوی قرار می‌دهد.

 

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با اشاره به آمار مصرف دخانیات در کشور، عنوان کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته حدود ۱۲ درصد کل جامعه مصرف سیگار دارند که اگر آمار مصرف قلیان را نیز اضافه کنیم، این عدد به حدود ۲۰ درصد افزایش پیدا می‌کند.

 

وی با بیان اینکه آمار مصرف سیگار در خانم‌ها و آقایان متفاوت است، ادامه داد: حدود ۲۰ درصد آقایان و حدود ۲ تا ۳ درصد خانم‌ها مصرف سیگار روزانه دارد که در کل عددی حدود ۱۲ یا ۱۱ درصد افراد بالای ۱۵ سال جامعه را تشکیل می‌دهد.

 

حیدری با اشاره به آمار بالای مصرف قلیان در خانم‌ها و آقایان، اظهار کرد: حدود ۳۰ درصد خانم‌ها و حدود ۳۵ درصد آقایان مصرف قلیان دارند که این عدد می‌تواند به واسطه بیماری زایی سنگین‌تر مصرف قلیان در زمینه مشکلات ریوی بسیار چشمگیر و مهم باشد و در نتیجه اجرای برنامه‌های کنترل دخانیات باید هر دو این پدیده‌ها یعنی سیگار و قلیان را تحت تأثیر قرار دهد تا بتوان شرایط بهتری در جامعه ایجاد کرد.

 

وی همچنین به آمار مصرف دخانیات در بین دانشجویان اشاره و تصریح کرد: آمار مصرف دخانیات در قشر تحصیل‌کرده تفاوتی با عموم جامعه ندارد، البته دانشجویان به واسطه جوانی، در پیک مصرف دخانیات قرار دارند و افزایش آمار مصرف دخانیات در این قشر ارتباطی با دانشجو بودن ندارد. با این حال آگاهی‌هایی که از طریق علم آموزی به این قشر داده می‌شود نیز نتوانسته باعث کاهش این آمار شود.

وی با اشاره به رسالت مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات، گفت: مرکز تحقیقات کنترل دخانیات دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اجرای برنامه‌های پژوهشی، تولید آمار و مستندات و ارسال آن به وزارت بهداشت یا ستاد کشوری کنترل دخانیات، اطلاعات لازم برای برنامه ریزی و تصمیم گیری را در اختیار مجریان برنامه‌های کنترل دخانیات یا متولیان اصلی آن در وزارت بهداشت قرار می‌دهد.

 

حیدری با اشاره به جمع‌آوری آمار و اطلاعات مرتبط با مصرف دخانیات در کشور توسط این مرکز تحقیقاتی، تصریح کرد: با جمع‌آوری و آنالیز اطلاعات مربوط به اجرای قانون کاهش مصرف دخانیات، شیوع مصرف دخانیات و خدمات ارائه شده در مورد ترک دخانیات، می‌توان برنامه‌های مناسب‌تری برای ترک دخانیات به صورت فردی، گروهی یا اینترنتی و تلفنی ارائه کرد.

 

وی همچنین در رابطه با سرانجام اجرای قانون جامع کاهش مصرف دخانیات در کشور، عنوان کرد: در حالی که بیش از یک دهه از تصویب قانون جامع کاهش دخانیات می‌گذرد، هنوز این قانون به صورت کامل در تمامی بندها اجرایی نشده و مجلس شورای اسلامی و ستاد کشوری کنترل دخانیات به عنوان ناظر و مجری باید در مورد نحوه اجرای بندهای مختلف این قانون دقت و اهتمام بیشتری به خرج دهند.

 

رئیس مرکز تحقیقات پیشگیری و کنترل دخانیات با اشاره به نقایص اجرای قانون جامع کاهش مصرف دخانیات، اظهار کرد: به عنوان نمونه انتشار هشدارهای بهداشتی بر روی پاکت‌های سیگار به صورت کامل اجرا نشده، به عبارت دیگر این تصاویر آنگونه که باید تأثیرگذار و هشدار دهنده نیست و باید هر شش ماه یک بار به روش مؤثری تغییر کند تا مصرف کننده به آن عادت نکند، که متأسفانه این اصول رعایت نمی‌شود.

 

حیدری در خاتمه با بیان اینکه مهم‌ترین راهکار کاهش مصرف دخانیات افزایش قیمت آن است، تصریح کرد: اینکه گفته می‌شود افزایش قیمت دخانیات باعث افزایش مصرف قاچاق می‌شود در دنیا ثابت شده نیست؛ در حالی که مطالعات تحقیقاتی در بسیاری از کشورها ثابت کرده که افزایش قیمت‌ها می‌تواند تا ۱۰ درصد باعث کاهش مصرف دخانیات در جامعه شود و این چیزی است که باید مورد توجه مسئولان قرار بگیرد.

 

  • 19
  • 6
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش