دکتر حمیدرضا امیرذهنی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به این که هر بیمار مبتلا به کووید ۱۹ بسته به شرایط بیماری، نیازمند توصیه خاصی برای انجام فعالیت های ورزشی است، اظهار کرد :افراد مبتلا به نوع خفیف بیماری کرونا که درگیری ریوی زیادی ندارند، می توانند به فعالیت های روزمره خود طی دوران قرنطینه ادامه دهند و یا در محل قرنطینه پیاده روی کنند اما فعالیت های سنگین و شدید که با ایجاد خستگی در بیمار همراه است، توصیه نمی شود.
امیرذهنی ادامه داد :این بیماران پس از بهبودی می توانند میزان فعالیت های ورزشی خود را افزایش دهند؛ به عنوان نمونه دوچرخه سواری، دویدن و یا هر ورزش هوازی برای این افراد بعد از بهبودی منعی ندارد.
وی به بیماران مبتلا به کرونا با علائم شدیدتر اشاره و اعلام کرد :ترمیم بافت ریه در افرادی با علائم شدید بیماری، دست کم یک ماه و نیم تا سه ماه زمان می برد و در موارد شدیدتر، ممکن است بخشی از حجم ریه ای که تخریب شده، ترمیم نشود.
امیرذهنی با بیان اینکه ۶۰ درصد ریه برای تنفس طبیعی و بدون تنگی نفس کفایت می کند، گفت:هر چه سطح فعالیت بدن بالاتر برود، بسته به نیاز بدن و شدت فعالیت، بخش یا تمامی ۴۰ درصد باقیمانده ریه باید به کمک ۶۰ درصد دیگر بیاید پس هر چه شدت درگیری ریه در بیمار مبتلا به کووید ۱۹ شدیدتر باشد، احتمال بروز نفس تنگی یا اُفت سطح اکسیژن افزایش می یابد.
این متخصص بیماری های داخلی تأکید کرد:این اُفت اکسیژن و فشار وارد شده به بدن، عوارضی را ایجاد می کند براین اساس به بیماران مبتلا به کرونا با علائم شدید، توصیه می شود برای انجام فعالیت های ورزشی در طول بیماری یا پس از بهبودی حتماً با دکتر خود مشورت کنند.
وی به لزوم تلاش بیماران مبتلا به کرونا برای بازگشت به زندگی عادی و جلوگیری از بی تحرکی اشاره و تصریح کرد :این افراد باید هر چه سریع تر با افزایش فعالیت های بدنی به زندگی عادی برگردند اما میزان این فعالیت بسته به شدت بیماری در فرد باید توسط پزشک تعیین شود.
استفاده همزمان ۲ ماسک مقابل کرونای جهش یافته ضروری است
متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت:براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت در شرایط کنونی که ویروس کرنا جهش یافته استفاده همزمان از ۲ ماسک شامل یک ماسک معمولی جراحی در زیر و یک ماسک پارچه ای روی آن برای پیشگیری از انتقال ویروس ضروری است.
دکتر کتایون وحدت روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود:در این وضعیت حساس فرقی ندارد که ویروس جهش یافته از کجاست مهم این است که در مقابل ویروس های جهش یافته باید مراقب رفتارهای خود باشیم.
وی اضافه کرد:از آنجا که ویروس در کمتر از ۲۰ ثانیه انتقال میابد در این شرایط استفاده از ۲ ماسک، کمتر تجمع کردن، خودداری از سفرهای غیر ضروری و دورهمی های خانوادگی که براحتی امکان انتقال ویروس را به وجود می آورند در این شرایط بسیاری ضروری است.
این متخصص بیماری های عفونی و گرمسیری دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد :مردم نباید در این زمینه حتی به افراد خانواده خود اعتماد کنند چون همان طور که دیگران می توانند در خیابان کرونا بگیرند خانواده فرد نیز می توانند به ویروس مبتلا باشند، پس حتی اگر قرار است به دیدن خانواده بروید باید این دیدار خیلی کوتاه و با رعایت فاصله اجتماعی (Social distance) و بطورحتم با ماسک انجام شود.
- 11
- 1