یکشنبه ۰۴ شهریور ۱۴۰۳
۱۶:۱۳ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۳۲۳۵۴
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

در مغز افراد مبتلا به سندرم قلب شکسته چه می گذرد؟

قلب شکسته,سندرم قلب شکسته
پژوهشگران اسکاتلندی در تازه ترین یافته های خود تغییرات مغزی مرتبط با احساسات را کشف کرده اند.

به گزارش ایسنا،  پژوهشگران دانشگاه آبردین اسکاتلند در مطالعه اخیر خود تغییرات رخ داده در نواحی از مغز که مسئول کنترل قلب و احساسات هستند را شناسایی کردند.

کاردیومیوپاتی تاکوتسوبو یا سندرم بالونی آپیکال گذرا که با نام کاردیوپاتی ناشی از استرس و گاهی در زبان عامیانه" سندرم قلب شکسته"( broken heart syndrome) نیز شناخته می شود، شکل ناگهانی نارسایی حاد قلبی است. علت سندرم قلب شکسته به درستی درک و شناخته نشده است ولی معمولاً با استرس عاطفی یا جسمی، مانند از دست دادن یک فرد مهم برای افراد در آنها رخ می دهد.

محققان دانشگاه آبردین در آخرین یافته های خود  تغییرات رخ داده در نواحی از مغز که با احساسات افراد مبتلا به سندرم قلب شکسته مرتبط است را شناسایی کردند. آن ها همچنین تفاوت هایی را در سطح فعالیت مغز در مناطقی که برای کنترل ضربان قلب شناخته شده است، کشف کردند.

دکتر" هلال خان"( Hilal Khan) محقق دانشگاه آبردین در این مورد بیان کرد:سال ها بود که از ارتباط میان مغز و قلب آگاه شده بودیم اما نقشی که آنها در سندرم قلب شکسته ایفا می کردند را درک نکرده بودیم. در این مطالعه ما برای اولین بار ، تغییراتی را در مناطقی از مغز که مسئول کنترل قلب و احساسات هستند، شناسایی کردیم. برای تعیین اینکه آیا این تغییرات باعث ایجاد سندرم قلب شکسته می شود یا خیر، بررسی های بیشتری لازم است.

وی در ادامه افزود:ما امیدواریم که با تحقیقات بیشتر، بتوانیم تعیین کنیم که کدام درمان ها موثرتر هستند. امیدواریم بعد از سندرم قلب شکسته تأثير توانبخشی قلبی و روان درمانی بر ساختار و عملکرد مغز بعد از ابتلا به سندرم قلب شکسته را بررسی کنیم تا در نهایت روند مراقبت از این بیماران را بهبود بخشیم.

در این مطالعه، دانشمندان به بررسی مغز ۲۵ بیمار مبتلا به این سندرم پرداختند و با اسکن ام آر آی ، حجم مغز، مساحت سطح و سیگنال های ارتباطی بین مناطق مختلف مغز را اندازه گیری کردند. آنها سپس این نتایج را با یافته های به دست آمده از بیماران کنترل شده که از نظر سن، جنسیت و سایر شرایط پزشکی با آن افراد همسان بودند، مقایسه کردند.

آنها دریافتند که اتصالات در تالاموس، آمیگدال، اینسولار و عقده های قاعده ای در بیماران مبتلا به نشانگان قلب شکسته نسبت به افراد سالم، کاهش یافته است. این بخش های مغز فعالیت های سطح بالاتری مانند احساسات، استدلال، زبان، پاسخ های استرس و کنترل قلب را کنترل می کنند.

عقده های قاعده ای( Basal ganglia) که هسته های قاعده ای نیز خوانده میشوند از پنج هسته زیرقشری مغز تشکیل شده اند. عقده های قاعده ای از این جهت دارای اهمیت هستند که نقش مهمی در عمل کنترل حرکتی ایفا می کنند. هسته های این ناحیه به علت ارتباطاتی که با هم و دیگر قسمت های مغز دارند، در کنترل حرکت شرکت می کنند، هرچند پیام مستقیم به طناب نخاعی جهت کنترل حرکتی نمی دهند. عقده های قاعده ای پیام های اولیه را از قشر مغز می گیرند و پیام های خود را از راه تالاموس به قسمت های مختلف قشر مغز می فرستند.

آن ها همچنین دریافتند که ناحیه تالاموس و اینسولار مغز این افراد بزرگ شده است. در در برابر، حجم کل مغز از جمله آمیگدال و ساقه مغز، کمتر از افراد سالم بود.

دانشمندان اکنون اسکن های ام آر آی مغزی را روی همان بیماران انجام خواهند داد تا پیشرفت طبیعی سندروم قلب شکسته در مغز را ردیابی کنند. آنها همچنین در حال اسکن مغز افراد دچار حمله قلبی هستند تا مشخص کنند که آیا سندرم قلب شکسته باعث تغییرات مغزی می شود یا این تغییرات باعث سندرم قلب شکسته می شود.

پروفسور" جیمز لیپر"( James Leiper) از محققان مطالعه بیان کرد:سندرم قلب شکسته یک بیماری قلبی ناگهانی و فاجعه بار است که تنها در سال های اخیر شناخته شده است. درک ما از این بیماری هنوز در مراحل ابتدایی است، بدین ترتیب باید در خصوص این سندرم نادیده گرفته شده قلب و عروق بیشتر بیاموزیم.

نتایج این تحقیق گامی مهم و رو به جلو در درک اینکه چگونه مغز و قلب در این شرایط به هم مرتبط هستند و چگونه یک رویداد عاطفی میتواند به نارسایی قلبی منجر شود، است.

سندرم قلب شکسته یکی از گونه های کاردیومیوپاتی ایسکمیک است که در آن یک ضعف ناگهانی در ماهیچه قلب اتفاق می افتد حتی طی سال های گذشته محققان ارتباط میان سندرم قلب شکسته با سرطان را نیز کشف کرده اند. مطالعات پیشین گروهی از دانشمندان بین المللی که در مجله" Journal of the American Heart Association" منتشر شده بود، نشان داده بود که از هر شش نفری که مبتلا به این سندرم هستند، یک نفر سرطان دارد.

از میان این سرطان ها هم سرطان پستان شایع تر از بقیه است.به دنبال این سندرم تومور ایجاد می شود که دستگاه گوارش و بعد پوست و دیگر نواحی بدن را تحت‌تأثیر قرار می دهد. پژوهشگران همچنین دریافتند هرچند گروه افرادی که مبتلا به این سندرم هستند و سرطان دارند و چه آن هایی که سرطان ندارند، با احتمال یکسان ۳۰ روز بعد از شروع ابتلا به سندروم زنده می مانند ولی احتمال مرگ آنهایی که سرطان دارند بیشتر است و یا به قلب و تنفس مصنوعی نیاز پیدا می کنند. این افراد نیز احتمالا ظرف پنج سال بعد از آغاز سندرم فوت می کنند.

  • 18
  • 5
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

چکیده بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید

نام کامل: هیثم بن طارق آل سعید

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش