به گزارش سیناپرس، یافته های جدید محققان بریتانیایی در پی آزمایش روی موش ها به گروهی از پروتئین های مهم در حفظ عملکرد قلب پس از حمله قلبی اشاره می کند.
ریچارد فرانسیس، از پژوهشگران این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق، این گونه توضیح می دهد: نارسایی قلبی (Heart failure) تأثیر مخربی بر سلامت عمومی دارد و با وجود تلاش های قابل توجه در مدیریت بیماری، پیش آگهی درازمدت در این رابطه ضعیف است.
این بیماری یکی از علل اصلی مرگ و میر و ناتوانی در سراسر جهان است که نزدیک به ۶۴ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار داده است. نارسایی قلبی پس از حمله قلبی به دلیل از دست دادن غیرقابل برگشت سلول های قلب ایجاد می شود. برخلاف اکثر سلول های بدن، سلول های قلب تقسیم نشده و به همین دلیل متأسفانه هیچ درمان یا روشی برای نارسایی قلبی وجود ندارد.
پروفسور مائورو جیاکا، استاد علوم قلب و عروق در کالج کینگ لندن و یکی از پژوهشگران ارشد این مطالعه، در رابطه با موضوع فوق می گوید: این اولین بار است که عوامل بالقوه درمانی برای قلب به طور مستقیم برای پتانسیل درمانی آنها شناسایی می شوند.
اقدام پیشگیرانه ابداع شده در این مطالعات شامل جستجوی پروتئین هایی است که می تواند از سلول های قلب در برابر مرگ ناگهانی که اغلب با حمله قلبی همراه است محافظت کند. این فناوری FunSel نام دارد که به عنوان یک موتور جست و جو برای کتابخانه ای از پروتئینهای انسانی کار می کن. این فناوری قادر به اسکن هزار پروتئین بوده و آن هایی را که پتانسیل درمانی دارند شناسایی می کند.
در نتیجه این مطالعات هزار پروتئین موجود به سه گزینه کلیدی کاهش یافتند که Chrdl1، Fam3c و Fam3b. نام دارند. در این مطالعات مشخص شد هر سه پروتئین شواهدی مبنی بر جلوگیری از آسیب قلبی در موش ها پس از حمله قلبی و حفظ عملکرد قلب در آینده نشان داده اند.
پروفسور مائورو جیاکا، در این رابطه می گوید: هر یک از سه پروتئینی که ما شناسایی کرده ایم را می توان بلافاصله پس از حمله قلبی برای به حداقل رساندن آسیب قلبی و در نتیجه جلوگیری از نارسایی قلبی ناشی از این حملات تجویز کرد.
پروفسور آجی شاه، از دیگر محققان این تیم مطالعاتی نیز در رابطه با موضوع فوق می گوید: این تنها داده های مراحل اولیه است، ولی اگر نتایجی که در موش ها دیده ایم در آزمایش های انسانی اثبات شود، پتانسیل این روش درمانی بسیار قابل توجه است و میتواند درمانهای بیماران در معرض خطر نارسایی قلبی را متحول کند.
شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Science Translational Medicine منتشر شده است.
- 17
- 5