مطالعه جدیدی که در آلمان انجام شده، به پاسخ های مهمی درباره عوامل اصلی پیری دست پیدا کرده است. پژوهشگران می گویند بالاخره متوجه شده اند که چه چیزی مشکلات دوران کهنسالی را بوجود می آورد و با آزمایش هایی دریافته اند که چگونه میتوان جلوی بروز این مشکلات را گرفت.
به گزارش یورونیوز، گروهی از پژوهشگران دانشگاه کلن آلمان نه تنها فهمیده اند که فرایند رونویسی از ژن ها با افزایش سن سریع تر می شود، بلکه می گویند این افزایش سرعت سبب می شود تا این فرایند بیشتر مستعد خطا باشد و دقت کمتری پیدا کند. علاوه براین ، آن ها سازوکارهایی را پیدا کرده اند که به معکوس سازی این روند کمک می کند.
دکتر« اندریاس بِیر»، محقق ارشد این مطالعه، می گوید دستاورد آن ها اتفاقی نیست که هر روز رخ دهد و از این یافته میتوان بعنوان یک اکتشاف بزرگ یاد کرد. پژوهش حاضر برای پیداکردن عامل پیری به سراغ فرایند رونویسی ژن ها رفته است که طی آن یک سلول از تکه ای از یک DNA یک نسخه RNA می سازد.
دکتر بیر می گوید انسان ها در حالت عادی باید برای هر ژن مقدار مناسبی رونوشت بسازند و کپی دقیقی از دنباله ژنتیکی آنها را داشته باشند و چون هر سلول در بدن عملکرد متفاوتی دارد، در هر نوع سلول مجموعه متفاوتی از ژن ها فعال( یا رونویسی) می شود. سیستم یا« ماشینی» که مسئول تولید رونوشت دنباله ژن هاست، Pol II نام دارد.
با افزایش سن، سرعت ثبت رونوشت ها بیشتر می شود و Pol II بیشتر اشتباه می کند. درنتیجه کپی های بدی از سلول ها بوجود می آیند که گویی جهش پیدا کرده اند و به همین خاطر می توانند بیماری زا باشند.
فرایند پیری چگونه می تواند به تعویق بیفتد؟
مطالعات قبلی نشان داده بود که رژیم های کم کالری و مهار انسولین – مسدودسازی سیگنال میان انسولین و سلول ها – میتوانند فرایند پیری را به تأخیر بیندازند و طول عمر را افزایش دهند. محققان در این مطالعه سعی کردند ببینند این روش ها می توانند سرعت عملکرد Pol II و اشتباهات آنرا کاهش دهند یا خیر.
آن ها تعدادی کرم، موش و مگس سرکه را به صورت ژنتیکی دستکاری کردند تا انسولین را مهار کنند. دانشمندان همچنین موش ها را در یک رژیم کم کالری قرار دادند تا عملکرد رونویسی ژن ها در کهنسالی را بررسی کنند. در هر دو مورد Pol II کُندتر شد و اشتباهات کمتری می کرد. بر اثر این اتفاق، نرخ بقای مگس های سرکه و کرم ها نسبت به گروهی که این تغییر را تجربه نکرده بود، ۱۰ تا ۲۰ درصد بیشتر شد.
محققان برای آزمایش این روش در انسان ها از نمونه خون افراد پیر و جوان در آزمایشگاه استفاده کردند. نتیجه مقایسه سلول های پیر و جوان نیز دقیقاً به همین صورت بود. دانشمندان مدعی هستند:« مطالعه ما می گوید برای مثال داشتن یک رژیم سالم یا مداخله برای محدودسازی دریافت کالری میتواند کیفیت رونویسی تولید RNA در سلول ها را افزایش دهد و این اتفاق در طولانی مدت برای سلول ها اثرات سودمندی خواهد داشت.»
- 12
- 6