دانشمندان داروی جدیدی را با موفقیت روی موش ها آزمایش کرده اند که موجب شبیه سازی ورزش در بدن و کاهش وزن می شود.
به گزارش مدیکال اکسپرس، در عصری که همه به دنبال ساده ترین راه برای لاغرشدن هستند، دانشمندان هم سعی دارند دارویی برای شبیه سازی ورزش در سلول های بدن بسازند. در جدیدترین اقدام، گروهی از محققان در آمریکا دارویی ساخته اند که موفق شده است این کار را در بدن موش ها انجام دهد و به کاهش وزن (Weight Loss) منجر شود.
پژوهشگرانی در میسوری و فلوریدای آمریکا دارویی تزریقی را توسعه داده اند که می تواند حس ورزش را به بافت های بدن القا کند و متابولیسم را افزایش دهد. این دارو که با نام SLU- PP- 332 شناخته می شود، پروتئین های درون دی ان ای (DNA) را هدف قرار می دهد. این پروتئین ها ژن هایی را فعال می کنند که کنترل شیوه مصرف انرژی در بدن را بر عهده دارند.
داروی SLU- PP- 332 درحال حاضر فقط روی موش ها آزمایش شده است، اما موش هایی که به مدت یک ماه این دارو را دریافت کردند، در مقایسه با گروه کنترل، با وجود مصرف غذای مشابه، کمتر وزن گرفتند، چربی بیشتری سوزانده و سطح کلسترول کمتری داشتند.
دانشمندان در این آزمایش ابتدا گروهی از موش ها را تحت یک رژیم غذایی پرچربی قرار دادند تا چاق شوند. سپس به تعدادی از آنها به مدت ۲۸ روز SLU- PP- 332 داده شد. در پایان کار موش هایی که این دارو را مصرف کرده بودند، ۱۲ درصد سبک تر از موش های گروه دارونما بودند.
به علاوه، این موش ها تنها حدود نیم گرم چربی به بدن خود اضافه کرده بودند، درحالی که گروه دارونما حدود پنج گرم چربی ذخیره کرده بودند. محققان می گویند داروی آنها همچنین به کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید خون منتهی می شود.
پژوهشگران داروی شبیه سازی ورزش خود را روی موش هایی که نه با رژیم غذایی خاص، بلکه به طور طبیعی چاق بودند نیز آزمایش کردند. در این آزمایش موش های چاقِ سه ماهه تحت یک رژیم معمولی قرار گرفتند و به مدت ۱۲ روز داروی SLU- PP- 332 یا دارونما دریافت کردند.
در پایان موش هایی که داروی واقعی مصرف کرده بودند، با وجود خوردن غذای یکسان، با کاهش چربی بدن روبه رو شدند. محققان می گویند وزن کبد آن ها نیز کاهش پیدا کرده بود.
دکتر« توماس بوریس»، استاد داروسازی دانشگاه فلوریدا می گوید:« زمانی که از این دارو روی موش ها استفاده می کنید، میتوانید ببینید که کل متابولیسم بدن آنها به استفاده از اسیدهای چرب روی می آورد که این اتفاق شباهت زیادی به روزه گرفتن یا ورزش کردن دارد. درنتیجه حیوان وزن کم می کند.»
این نخستین داروی شبیه ساز ورزش در بدن نیست، ولی آینده روشنی را ترسیم می کند. البته ابتدا باید منتظر آزمایش این دارو روی انسان باشیم تا بتوانیم از نتایج عملکرد آن مطمئن شویم.
نتایج این پژوهش در مجله Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics منتشر شده است.
- 10
- 5