چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳
۱۱:۳۳ - ۲۷ بهمن ۱۴۰۲ کد خبر: ۱۴۰۲۱۱۱۶۹۱
تحقیقات و پژوهش های پزشکی

ابداع رباتی با توانایی باز کردن رگ‌های خونی

ربات,ابداع رباتی با توانایی باز کردن رگ‌های خونی
این ربات می‌تواند با دقت بالا رگ‌ها را باز کند.

یک دستگاه پیشرفته با سطح مارپیچ و حرکت چرخشی می تواند در عروق بطور مؤثر حرکت کند و رگ های خونی بیمار را با دقت مورد هدف قرار دهد.

به گزارش ایسنا، پیشرفت های نوآورانه در فناوری پزشکی همچنان تحولی در رویکردهای درمانی برای شرایط بحرانی مانند سکته مغزی (stroke) ایسکمیک ایجاد می کند. سکته مغزی ایسکمیک زمانی رخ می دهد که با بسته شدن عروق مغز، اکسیژن رسانی به این بافت مختل می شود.

به نقل از آی ای، از جمله این پیشرفت ها، ساخت یک کاتتر رباتیک مغناطیسی توسط گروهی از محققان در موسسه فناوری فدرال زوریخ است. این دستگاه برای حرکت در شریان ها با دقت قابل توجهی طراحی شده است.

این دستگاه پیشرفته با استفاده از یک سطح پیچ مانند و حرکت چرخشی، خود را از به رگ های خونی بیمار می رساند و کارایی بی سابقه ای دارد.

با پیشرفت تحقیقات، کارشناسان پیش بینی می کنند که این فناوری می تواند استاندارد فعلی مراقبت از سکته های مغزی ایسکمیک را بازتعریف کند و امکان ورود از نقاط نزدیک تر برای دسترسی به مغز و انجام مداخلات نجات بخش را ارائه دهد.

پیشرفتی قابل توجه

مشکلات پزشکی جدی می تواند به اعماق مغز حمله کند و عروق خونی را به روش های مهمی تحت تأثیر قرار دهد.

یکی از این مشکلات سکته مغزی ایسکمیک حاد (AIS) است که در آن لخته خون جریان یافتن خون به مغز را مسدود می کند.

نگرانی دیگر آنوریسم یا رگ برآمدگی است که می تواند منجر به پاره شدن رگ شود و خونریزی خطرناک در داخل مغز را بهمراه داشته باشد. سکته مغزی ایسکمیک حاد به عنوان دومین عامل مرگ و میر و ناتوانی طولانی مدت رتبه بندی می شود و سالانه بیش از ۱۳ میلیون نفر را تحت تأثیر قرار می دهد.

به تازگی یک روش درمانی جدید رایج شده که از درمان های دارویی سنتی پیشی گرفته است. این روش نوآورانه شامل وارد کردن یک سیم باریک از طریق شریان فمورال بیمار توسط جراحان و هدایت ماهرانه آن به سمت مغز برای خروج لخته خون است.

با این حال، به گفته پژوهشگران، باتوجه به فاصله قابل توجه بین نقطه ورود سیم و ناحیه دچار مشکل در جمجمه، پزشکان وظیفه دارند یک مسابقه حساس به زمان شرکت کنند.

تلاش های قابل توجهی به سمت پیشرفت دستگاه های قابل هدایت برای افزایش قدرت مانور آن ها انجام شده است. رویکردهای فنی مختلفی برای بهبود کنترل دستگاه پیشنهاد شده است.

به گفته این گروه، این رویکردها طیف گسترده ای از فناوری های زیربنایی، از جمله هیدرولیک، آکوستیک، آلیاژ حافظه دار شکل و ربات های پیوسته تاندون محور را در بر می گیرد.

اگرچه این راه حل ها قابلیت هدایت فعال را ارائه می‌دهند اما اغلب باید از لوله و کابل طولانی برای اتصال محرک ها و پمپ ها به نوک دستگاه استفاده کنند. این تنظیمات میتواند منجر واکنش غیرخطی شود که به طور بالقوه عملکرد دستگاه را به خطر می اندازد.

در مقابل، ربات های مغناطیسی نشان دهنده دسته دیگری از دستگاه هایی هستند که به طور فعال هدایت میشوند و این کاستی ها را دور می زنند.

این ربات ها با استفاده از میدان های مغناطیسی برای کنترل، مانورپذیری پیشرفته تری را بدون نیاز به کابل کشی گسترده ارائه می کنند و مشکلات مربوط به مکانیسم های سنتی هدایت سیم را کاهش می دهند.

راه حلی امیدوارکننده

گروهی از محققان به رهبری رولند دریفوس (Roland Dreyfus) اکنون یک ربات ماهر ابداع کرده اند که میتواند در شریان ها با دقت، ایمنی و حداقل تهاجم حرکت کند.

ربات با سیستم مارپیچی منحصر به فرد خود با چرخش مانند یک پیچ حرکت می کند که به آن اجازه می دهد کاتتر را رو به جلو حرکت دهد. علاوه بر این ، نوک نرم آن تضمین می کند که هیچ آسیبی به شریان ها وارد نمی شود در حالی که سیگنال های الکترومغناطیسی عملکرد از راه دور را امکان پذیر می کنند.

یکی از مهمترین مزایای این ربات این است که می توان آن را در نزدیکی محل آسیب دیده در شریان ترانس رادیال بازو قرار داد و آنرا به ابزاری ایده آل برای جراحی های کم تهاجمی تبدیل کرد. در مدل های سیلیکونی از شبکه رگ های خونی انسان، این سیستم به راحتی چندین آزمایش ناوبری را پشت سر گذاشت و کارایی آن ثابت شد.

اما توانایی های ربات به همین جا ختم نمی شود. محققان ادعا می کنند که این ربات روی یک جفت جنین در خارج از بدن نیز آزمایش شده و قابلیت های کم تهاجمی آن مشخص شده است. در نهایت ، ایمنی این دستگاه ایمنی با آزمایش بر یک خوک زنده ثابت شد.

پتانسیل این ربات برای متحول کردن حوزه پزشکی بسیار زیاد است. به گفته محققان، توانایی آن در جهت یابی ایمن و موثر در شریان ها میتواند تا حد زيادي نتایج بیمار را بهبود بخشد، زمان بهبودی را کاهش دهد و خطر عوارض را به حداقل برساند.

با توسعه و اصلاح بیشتر، این فناوری همچنین میتواند راه را برای ایجاد ربات های جراحی پیشرفته تر و پیچیده تر هموار کند.

  • 9
  • 1
۵۰%
همه چیز درباره
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه
ویژه سرپوش