به گزارش ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، در مورد برخی از زنان نابارور تنها راه بارداری، پیوند رحم است. اما افراد بسیار اندکی حاضر به اهدای رحم خود هستند و تا کنون کمتر از ۴۰ مورد اهدای رحم انجام شده است. از این میان نیز از سال ۲۰۱۳ میلادی تا کنون تنها ۱۱ دریافت کننده رحم توانسته اند نوزادی را به دنیا آورند.
استفاده از رحم اهداکنندگانی که جان خود را از دست داده اند، موجب افزایش دسترسی به رحم اهدایی می شود. اما با وجود این که در سال های اخیر ۱۰ مورد پیوند رحم از افراد متوفی انجام شده است، تا کنون هیچ نوزاد زنده ای توسط دریافت کنندگان این عضو به دنیا نیامده است.
اکنون یک زن ۲۳ ساله که به طور مادرزادی فاقد رحم بوده، با دریافت رحم یک زن ۴۵ ساله که در اثر سکته جان خود را از دست داده است، توانست برای اولین بار یک نوزاد زنده را به دنیا آورد. دریافت کننده رحم ۴ ماه قبل از پیوند، تحت عمل IVF قرار گرفت و ۸ تخمک بارور او به صورت منجمد نگهداری شد.
عمل پیوند در ماه سپتامبر ۲۰۱۶ به مدت ۱۰.۵ ساعت انجام پذیرفت و همه چیز به خوبی پیش رفت. پنج ماه پس از پیوند، هیچ اثری از عوامل ناخواسته یا پس زدن پیوند وجود نداشت و بیمار دوره قائدگی طبیعی را تجربه کرد. هفت ماه پس از پیوند تخمک های بارور در رحم جدید او ایمپلنت شدند و بیمار باردار شد.
نوزاد این زن در هفته سی و پنجم با وزن ۲.۵ کیلوگرم به دنیا آمد. تولد نوزاد با استفاده از عمل جراحی سزارین انجام گرفت و به طور همزمان رحم پیوندی نیز برداشته شد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه The Lancet منتشر شده است.
- 12
- 4