به گزارش مهر، به گفته پژوهشگران، فعالیت فیزیکی نه تنها باعث ضمانت سلامتی کل بدن می شود بلکه ریسک شکستگی لگن یا هر نوع شکستگی ديگر در زنان را کاهش می دهد.
پژوهشگران این مطالعه به خاطر پی بردن به رابطه بین فعالیت فیزیکی و شکستگی استخوان در زنان بعد از سن یائسگی، وضعیت بالغ بر ۷۷ هزار زن را به مدت بیش از ۱۴ سال تحت نظر داشتند.
در طول این مدت، ۳۳ درصد شرکت کنندگان حداقل یک بار شکستگی استخوان را گزارش کردند.
زنان دارای بالاترین میزان تحرک فیزیکی، که تقریباً شامل ۳۵ دقیقه یا بیش تر فعالیت های روزانه تفریحی و خانگی بود، ۱۸ درصد کم تر با ریسک شکستگی لگن و ۶ درصد کم تر با ریسک هر نوع شکستگی استخوان مواجه بودند.
« جین واتاواسکی وندی»، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه بافالو آمریکا، در این باره می گوید: « این یافته ها نشان می دهد که چه قدر تحرک فیزیکی منظم در کاهش شکستگی ها در زنان مسن تأثير مثبت دارد. شکستگی در بین زنان یائسه بسیار شایع است و با از بین رفتن استقلال، محدودیت های حرکتی و افزایش احتمال مرگ مرتبط است.»
وی توصیه می کند: « فعالیت های باشدت متوسط مانند پیاده روی به صورت چشمگیری باعث کاهش خطر شکستگی و در مقابل کاهش ریسک مرگ می شود.»
فعالیت های فیزیکی غیرتفریحی نظیر کارهای خانه از جمله جارو کردن و شستشوی لباس نیز رابطه گسترده ای با کاهش انواع شکستگی ها دارند.
پژوهشگران پیام اصلی این مطالعه را اینگونه بیان می کنند: « کم تر بنشینید، بیش تر تحرک داشته باشید و هر حرکتی را مهم و ارزشمند بدانید.»
- 13
- 3