به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه خبری هیل، حمله روز سه شنبه به کشتی ایرانی در دریای سرخ در اولین روز مذاکرات از سر گرفته شده وین در راستای احیای توافق هسته ای انجام شد که انریکه مورا دیپلمات اروپایی و رئیس جلسه کمیسیون مشترک برجام، آن را مذاکراتی «سازنده» خواند.
یک مقام آمریکایی که می خواست نامش فاش نشود، در گفتوگو با نیویورک تایمز در این باره گفت که رژیم صهیونیستی آمریکا را در جریان حمله به این کشتی گذاشته بود.
این مقام آمریکایی گفت که رژیم صهیونیستی این حمله را حمله ای تلافی جویانه پس از آن چه حمله های اخیر نیروهای نظامی ایران به کشتی های این رژیم خوانده، نامیده است.
بر اساس این گزارش، اظهارات این مقام آمریکایی در پی این مطرح می شود که برخی منابع سه شنبه شب اعلام کردند که سانحهای برای کشتی ایرانی «ایران ساویز» ناشی از انفجار مینهای چسبان در بدنه کشتی رخ داده است. هنوز منابع رسمی در این خصوص اظهار نظر نکردهاند.
کشتی ایرانی ساویز در چند سال گذشته در دریای سرخ به منظور پشتیبانی از تکاورهای ایرانی که به ماموریت اسکورت شناورهای تجاری اعزام میشوند مستقر بوده است.
علاوه بر این، فرمانده جسیکا ال. مک نالتی سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیه ای به هیل درباره کشتی هدف قرار گرفته ایرانی در دریای سرخ گفت که آمریکا از از گزارش رسانه ها درباره اتفاقی که برای کشتی ساویز افتاده است آگاه است.
مک نالتی در این باره گفت: ما تصدیق می کنیم که هیچ نیروی آمریکایی در این حادثه دست نداشته است. ما هیچ اطلاعات بیشتری برای ارائه در این زمینه نداریم.
خطیبزاده: کشتی "ساویز" بر اثر انفجار دچار آسیب جزئی شده است
سخنگوی وزارت خارجه گفت: کشتی تجاری ایران با نام ساویز روز سه شنبه ١٧ فروردین حدود ساعت ۶ صبح به وقت محلی در دریای سرخ و در نزدیکی سواحل کشور جیبوتی بر اثر انفجاری که منشاء و شیوه شکل گیری آن در دست بررسی است دچار آسیب جزئی شده است.
به گزارش ایسنا، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاران در خصوص اخبار حمله به کشتی تجاری ایران در دریای سرخ اظهار داشت: بر اساس اعلام قبلی رسمی و هماهنگیهای انجام شده با سازمان بین المللی دریانوردی به عنوان نهاد مرجع، کشتی غیر نظامی ساویز برای برقراری امنیت دریانوردی در مسیر خطوط کشتیرانی و مقابله با دزدان دریایی در منطقه دریای سرخ و خلیج عدن مستقر شده بود. این کشتی عملا به عنوان ایستگاه لجستیکی (پشتیبانی فنی و تدارکات ) ایران در دریای سرخ عمل میکرد و لذا مشخصات و ماموریت این کشتی قبلا به صورت رسمی به آن سازمان اعلام شده بود.
خطیب زاده افزود: در اثر حادثه رخ داده خوشبختانه هیچگونه خسارت جانی به وجود نیامده است و بررسیهای فنی در مورد چگونگی این حادثه و منشاء آن در حال انجام است و کشورمان کلیه اقدامات لازم از طریق مراجع بین المللی را در این خصوص انجام خواهد داد.
- 18
- 5