به گزارش ایسنا، آموس هوچ استاین، مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا در امور امنیت انرژی به تلویزیون بلومبرگ گفت: تحریمها جریان نفت روسیه را هدف نمیگیرند.
این اظهارات نشان دهنده رویکرد دولت بایدن در قبال تحریمهایی است که هدف آن وارد کردن فشار حداکثری بر رئیس جمهور روسیه و حداقل کردن آسیب برای مصرف کنندگان آمریکایی و اروپایی است.
هوچ استاین گفت: اگر بخش نفت و گاز روسیه را هدف بگیریم، قیمتها افزایش پیدا خواهند کرد. شاید پوتین نیمی از محصول خود را بفروشد اما با قیمت دو برابر خواهد فروخت. این به معنای آن است که وی از تبعات تحریمها آسیبی نمیبیند در حالی که آمریکا و متحدانش از این پیامدها متاثر خواهند شد. وی ادامه داد: قیمتهای نفت در واکنش به این رویکرد کاهش پیدا کرده و دولت انتظار دارد این روند ادامه پیدا کند.
قیمت نفت پس از حمله روسیه به اوکراین، برای نخستین بار از سال ۲۰۱۴ تحت تاثیر نگرانیها از تحریمهای شدیدتر غرب پس از این اقدام، به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه صعود کرد اما این افزایش قیمت پس از بسته اولیه تحریمهای اعلام شده از سوی دولت بایدن که بخش انرژی را نادیده گرفته بود، تقریبا از میان رفت. روز جمعه قیمت وست تگزاس اینترمدیت در بازار نیویورک یک دلار و ۱۰ سنت کاهش یافت و به ۹۱ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه رسید در حالی که قیمت نفت برنت با یک دلار و ۶۹ سنت کاهش، ۹۷ دلار و ۳۹ سنت در هر بشکه بود.
بایدن و حزب دموکرات وی با ریسکهای سیاسی ناشی از نرخ بالای تورم روبرو هستند که قیمت کالاهای مصرفی از مواد غذایی گرفته تا سوخت را افزایش داده است. بایدن سال گذشته با برداشت ۵۰ میلیون بشکه نفت از ذخایر استراتژیک موافقت کرد و روز پنج شنبه وعده داد در صورت نیاز، نفت بیشتری آزاد خواهد کرد.
بر اساس گزارش بلومبرگ، هوچ استاین گفت: تحریمها به میزان قابل توجهی از آنچه پیش از این برای پوتین هدف گرفته شده بود، سخت تر و سخت تر می شوند و از حمایت بینالمللی بیشتری برخوردارند. وی به تلاشهای دولت آمریکا برای متقاعد کردن صادرکنندگان گاز طبیعی و متحدان آسیایی برای ارسال محمولههای گاز به اروپا اشاره کرد و گفت: این اقدام مانع از آن شد که پوتین زمان حمله نظامی را با خاموشی ها یا اضطرار اقتصادی در اروپا تنظیم کند و عرضه کافی گاز طبیعی برای عبور اروپا از زمستان فراهم کرد.
تاثیر جنگ اوکراین بر همکاری تولیدکنندگان اوپک پلاس
منابع آگاه اعلام کردند توافق میان تولیدکنندگان نفت اوپک پلاس شامل روسیه پس از حمله نظامی مسکو به اوکراین تاکنون هیچ شکافی نشان نداده است و این گروه احتمالا در نشست آتی خود با وجود صعود قیمت نفت به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه، به افزایش برنامهریزی شده تولید پایبند میماند.
به گزارش ایسنا، اوپک و متحدانش دوم مارس برای تصمیم گیری درباره افزایش تولید به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز در آوریل، دیدار میکنند.
اوپک پلاس در سال ۲۰۱۶ برای هماهنگ کردن کاهش تولید تشکیل شد و اکنون سرگرم تسهیل تدریجی محدودیت عرضهای است که از ماه مه سال ۲۰۲۰ در واکنش به فروپاشی تقاضا در اوج پاندمی کووید ۱۹ به اجرا گذاشت.
اما حمله نظامی روسیه به اوکراین با وجود هشدارهای آمریکا صورت گرفت و اعضای منطقه خلیج فارس اوپک از متحدان نزدیک آمریکا به شمار می روند و به این ترتیب کشورهای تولیدکننده این گروه در حالی گرد هم میآیند که گسستهای ژئوپلیتیکی در میان آنها ایجاد شده است.
با این حال یک منبع نفتی روسی به رویترز گفت: اوپک پلاس مذاکرات غیررسمی داشته که در جریان آن مسکو موضعش در قبال اوکراین را توضیح داده است و به نظر میرسد سایر کشورهای اوپک پلاس موضع بی طرفی را نشان میدهند.
یک منبع عالی رتبه اوپک پلاس این ایده که این آخر کار اوپک پلاس است را رد کرد.
منبع آگاه روسی گفت: روسیه همکاری نزدیکی با سعودیها دارد و بنابراین این همکاری ادامه پیدا میکند. در خصوص دیدار آینده، فعلا هیچ تغییری پیش بینی نمی شود.
چهار منبع آگاه در اوپک پلاس اظهار کردند انتظار دارند هیچ تغییری در توافق صورت نگیرد. آنها به دلایلی اشاره کردند که شامل ضرورت حفظ همبستگی اوپک پلاس و ثابت نگه داشتن روند فعلی و عدم سیاسی سازی تصمیمات بود زیرا اوپک پلاس یک سازمان سیاسی نیست.
روسیه و عربستان سعودی مشترکا ریاست اوپک پلاس را برعهده دارند و بزرگترین تولیدکنندگان نفت این گروه هستند.
یکی از این منابع آگاه گفت: روابط بر سر قیمتهای بالا تغییر نخواهد کرد. اوپک پلاس توافقی دارد و آن را حفظ میکند.
اوپک پلاس از سال میلادی گذشته با فشار آمریکا و کشورهای دیگر برای افزایش بیشتر تولید نفت مخالفت کرد.
بر اساس گزارش رویترز، هیچ یک از این منابع نگفتند احتمال تصویب افزایش تولید بیشتر از ۴۰۰ هزار بشکه در روز در نشست آتی اوپک پلاس وجود دارد.
- 12
- 5