شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
۰۹:۲۹ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ کد خبر: ۱۴۰۰۱۲۰۹۹۷
امنیتی و دفاعی

بلینکن: بایدن و پوتین گفته اند حتی نباید به جنگ هسته ای فکر کرد

زلنسکی: همه بدانند ما تسلیم نخواهیم شد/ قربانیان روسیه به حدود ۹ هزار نفر رسیده است

ولادیمیر زلنسکی,رئیس جمهور اوکراین
رئیس‌جمهور اوکراین گفت که کشورش هرگز تسلیم نخواهد شد.

به گزارش تسنیم، «ولادیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین گفت که کشورش هرگز تسلیم نخواهد شد و اشغالگران با مقاومت شدیدی روبرو خواهند شد.

وی گفت: ملت اوکراین در طول یک هفته نقشه‌های دشمن را که چندین سال طراحی آن به طول انجامیده بود به شکست کشاند.

زلنسکی گفت که اوکراینی‌ها با دست خالی برای اخراج اشغالگران از شهرهایشان به خیابان‌ها آمدند.

قربانیان روسیه به حدود ۹۰۰۰ نفر رسیده است

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین بامداد پنج‌شنبه در یک پیام ویدیویی جدید خطاب به ملت اوکراین، ارزیابی مثبتی از جنگ ارائه کرد و از اوکراینی‌ها خواست که به مقاومت ادامه دهند.

او گفت: «ما مردمی هستیم که در این یک هفته، نقشه‌های دشمن را به هم ریختیم. آنها در اینجا نه آرامشی دارند و نه حتی غذایی. آنها حتی یک لحظۀ آرام را تجربه نخواهند کرد.»

او گفت که در این یک هفته نیروهای روسی در هیچ جا دوام نیاورده‌اند و به کرات مجبور به تغییر مکان شده‌اند. درگیری‌ها بر روحیه سربازان روسی تأثیر گذاشته، آنها گرسنه هستند و چیزی برای خوردن ندارند و همین موضوع باعث شده که برای پیدا کردن مواد غذایی به فروشگاه‌های ما بیایند.

زلنسکی گفت: «اینها جنگجویان یک ابرقدرت نیستند. اینها بچه‌های گیج و سردرگمی هستند که مورد سوء استفاده قرار گرفته‌اند.»

او افزود که تعداد قربانیان روسیه در این جنگ به حدود ۹۰۰۰ نفر رسیده است و خطاب به نیروهای روسیه نیز گفت: «اوکراین نمی‌خواهد سرزمنیشن پوشیده از اجساد سربازان شود. به خانه بروید.»

***

مشاور زلنسکی: نگذارید آینده،تکرار سیاه‌ترین زمان اروپا باشد

مشاور و رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین گفت: ما از غرب می‌خواهیم که منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین وضع کند و می‌دانیم که این یک تشدید جدی در جنگ خواهد بود و می‌تواند ناتو را وارد درگیری مستقیم با روسیه کند. همچنین جامعه بین‌المللی باید اخراج روسیه از سازمان ملل یا حداقل حذف آن از شورای امنیت را که در آن حق وتو دارد، بررسی کند. 

به گزارش ایسنا، آندری یرماک، مشاور و رئیس دفتر ریاست جمهوری اوکراین در مطلبی برای نیویورک تایمز نوشت: " ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه در آغاز جنگ علیه کشورمان مدعی شد که روسیه "نازی‌زدایی" و اوکراین را آزاد خواهد کرد. اما اوکراین - کشوری که در جنگ جهانی دوم هشت میلیون تن را از دست داد، کشوری که رئیس جمهوری یهودی دارد - نیازی به رهایی از مسیر آزاد شده‌ای که انتخاب کرده است، ندارد.

اروپا از زمان پایان جنگ جهانی دوم تاکنون، شاهد خشونت و جاه‌طلبی سرزمینی آشکار در چنین مقیاسی نبوده است.

من این درخواست را از پناهگاهی در پایتخت می‌نویسم و ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین در کنار من است. یک هفته است که بمب‌های روسی بالای سرمان فرو می‌ریزد. علی‌رغم رگبار مداوم آتش روسیه، ما در عزم خود برای شکست دادن مهاجمان محکم و متحد ایستاده‌ایم. ما تا آخرین نفس برای حفاظت از کشورمان خواهیم جنگید.

اما اشتباه نکنید؛ خودکامگان دیگر تماشا می‌کنند و درس می‌گیرند. آنها می‌توانند ائتلافی از نیت بد ایجاد کنند؛ فقط به این نگاه کنید که چگونه بلاروس که زمانی صلح‌جو بود اکنون به عنوان پایگاهی برای سربازان روسی عمل می‌کند.

به صحبت های آقای پوتین گوش کنید. سال‌ها، غرب به سخنان آقای پوتین گوش می‌داد، اما حرف او را نمی‌شنید. آنها اکنون در حال بیدار شدن و دیدن چالش وجودی است او برای نظم جهانی دارد. اوکراین هرگز نیات او و تمایل او برای دستیابی به تسلط به هر وسیله‌ای را دست‌کم نگرفت - نه از زمانی که تجاوز روسیه به کشور ما به طور جدی در سال ۲۰۱۴ آغاز شد.

این به این دلیل است که ما می‌دانیم این جنگ فقط در مورد اوکراین نیست. کرملین می‌خواهد یک امپراتوری جدید روسی ایجاد کند.

ما اوکراینی‌ها ثابت کرده‌ایم که می‌توانیم به تنهایی نیروی مهاجم را به طور مؤثر دفع کنیم. ما از تسلیحاتی که غرب تامین کرده، استفاده کرده‌ایم. ما از دوستان آمریکایی و اروپایی خود، از دموکراسی‌ها در سراسر جهان از جمله استرالیا و ژاپن، به خاطر تصمیمات سریعشان برای کمک به ما، برای تحریم‌هایشان علیه اقتصاد روسیه، برای تسلیحات و تجهیزات برای بازدارندگی متجاوز، سپاسگزاریم.

اما این کافی نیست. ما به چیزهای بیشتری نیاز داریم - و لطفاً به ما نگویید که کمک نظامی در راه است. چیزی کمتر از آزادی ما - و شما - در خطر نیست.

در تماس زلنسکی با جو بایدن، رئیس‌جمهوری آمریکا در روز سه‌شنبه، او بار دیگر خواستار کمک‌های امنیتی، نظامی و بشردوستانه بیشتر شد.

از سال ۲۰۱۴، کمک‌های امنیتی حیاتی غرب به تغییر یک ارتش اوکراینی کمک کرد که اکنون قادر به دفاع و تحمیل تلفات در مقیاس بزرگ علیه مهاجمان روسی است. اوکراین از متحدانش نمی‌خواهد که نیروی زمینی مستقر کنند. اما ما نیاز داریم که غرب از ما حمایت کند تا به دفاع از خانواده و سرزمین خود ادامه دهیم. ما باید به روسیه - به زبانی دردناک - اشتباهی را که مرتکب شده است، نشان دهیم.

روس‌ها عزم ما را دست‌کم گرفتند و ما فعلا آنها را متوقف کرده‌ایم. اما همین‌طور که صحبت می‌کنیم، یک کاروان ۴۰ مایلی متشکل از نیروها و تجهیزات روسی در حال نزدیک شدن به کی‌یف است.

ما در حال حاضر به سلاح‌های ضد تانک و ضد هوایی و سایر مهمات نیاز داریم که به سربازان شجاعمان تحویل داده شود.

ما از غرب می‌خواهیم که منطقه پرواز ممنوع بر فراز اوکراین وضع کند. ما می‌دانیم که این یک تشدید جدی در جنگ خواهد بود و می‌تواند ناتو را وارد درگیری مستقیم با روسیه کند. اما ما قاطعانه معتقدیم که روسیه تنها به اوکراین بسنده نخواهد کرد و به هر حال پای ناتو را به این درگیری خواهد کشاند. ایجاد منطقه پرواز ممنوع حداقل اندکی آقای پوتین را به مکث وادار می‌کند.

ما همچنین از غرب می‌خواهیم که هزینه‌های غیر نظامی روسیه را افزایش دهد. ما از اقدامات هماهنگ تا به امروز استقبال می‌کنیم، اما به اقدامات بیشتری نیاز داریم. دسترسی هر بانک روسی - نه فقط تعداد معدودی - باید از سیستم بانکی سوئیفت قطع شود و هر الیگارشی روسی باید تحریم شود. ما همچنین خواستار تحریم کامل نفت روسیه و تمام صادرات روسیه به ایالات متحده و اروپا هستیم. این اقدامات بدون هزینه برای اقتصاد جهانی نخواهد بود، اما جایگزین آن بسیار بدتر است.

جامعه بین‌المللی باید اخراج روسیه از سازمان ملل یا حداقل حذف آن از شورای امنیت را که در آن حق وتو دارد، بررسی کند.

روسیه در حال جنگ با اوکراین است تا دموکراسی، همسویی آن با غرب و روحیه مردم اوکراین را از بین ببرد. محفل کا.گ.ب که اکنون آن کشور را اداره می‌کنند، با سرکوب اکثر مخالفان سیاسی و اشکال بیان مدنی در داخل روسیه خشنود نیست و برای پیشبرد ایدئولوژی تجدیدنظرطلب خود استفاده می‌کنند – ایدئولوژی‌ای که تشنه کنترل مجدد مسکو بر کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق و بی‌اعتبار کردن جهان دموکراتیک به دلیل شکستش در متحد ماندن و پاسخ دادن است. باز هم اشتباه نکنید؛ آقای پوتین قصد دارد این ایدئولوژی را با خونریزی فراتر از اوکراین پیش ببرد. جلوی او باید گرفته شود.

گلوله‌باران در سراسر اوکراین فروکش نمی‌کند. اینجا در کی‌یف اوضاع بدتر شده است؛ زنان، کودکان و سایر غیرنظامیان به پناهگاه‌ها و ایستگاه‌های مترو پناه می‌برند، در حالی که نیروهای متجاوز روسیه به طور بی‌رویه به ساختمان‌های مسکونی و غیرنظامیان حمله می‌کنند. یک ساختمان مسکونی بلندمرتبه مورد اصابت قرار گرفته و حداقل یک بیمارستان آسیب دیده است. آنها به مرکز دومین شهر بزرگ اوکراین – خارکیف - موشک شلیک کرده و به نیروگاه چرنوبیل حمله کردند.

این روش جنگ مسکو است. نیروهای آقای پوتین به ترساندن کشور برای وادار به تسلیم ادامه خواهند داد. اگر موفق نشوند، همه چیز را خواهند سوزاند. حرف این است که یا تسلیم می‌شود یا همه چیز را محو می‌کنند؛ هیچ گزینه سومی مجاز نیست.

با این حال، این امر آنطور که برای روسیه برنامه‌ریزی شده است، پیش نمی‌رود. اوکراینی‌ها هر روز با سربازان روسی مقابله می‌کنند و جلوی تانک‌ها را با بدن خودشان می‌گیرند. نیروهای روسیه مقاومت شدیدی را از سوی نیروهای مسلح اوکراین و شهروندان اوکراینی در حال پرتاب کوکتل‌های مولوتف‌های دست‌ساز تجربه می‌کنند که دولت اوکراین آنها را تشویق به ساختن آنها می‌کند. اوکراینی‌ها از خیابان‌هایشان، جوامعشان، کشورشان و هویت خودشان دفاع می‌کنند. به گفته پنتاگون، سربازان روسی به صورت دسته‌جمعی تسلیم می‌شوند یا خودروهای خود را خراب می‌کنند تا از جنگ اجتناب کنند. آنها باید بدانند که این جنگ ناعادلانه است.

ما از متحدان و شرکای غربی خود خواهش می‌کنیم که اکنون هزینه‌ها را برای روسیه غیر قابل تحمل کنند.

ماده ۴ یادداشت تفاهم سال ۱۹۹۴ بوداپست در مورد تضمین‌های امنیتی، تضمین می‌کند که ایالات متحده، بریتانیا و روسیه در صورتی که اوکراین قربانی یک اقدام تجاوزکارانه یا تهدید به تجاوزی که در آن از تسلیحات هسته‌ای استفاده شود، باشد "فوری" از شورای امنیت سازمان ملل برای اقدام کمک خواهند خواست. تنها به این دلیل که متجاوز - روسیه - اقدام شورای امنیت سازمان ملل را وتو می‌کند، طرف‌های دیگر را از وعده‌هایی که به اوکراین داده‌اند خلاص نمی‌کند.

گرچه من و آقای زلنسکی نمی‌توانیم از نظر فیزیکی در کنار هر فرد شجاع اوکراینی که برای این کشور می‌جنگند باشیم، روح ما با آنهاست. هر روز این احتمال هست که ما آخرین کلماتمان را بگوییم. بنابراین اجازه دهید این کلمات درخواستی برای حمایت از اوکراین آزاد باشند. این جنگ می‌تواند مقدمه‌ای برای یک کشتار بزرگ اروپایی یا حتی جهانی باشد. ایستادن در کنار ما و کمک به ما تنها راه رسیدن به صلح برای همه و اطمینان از عدم تکرار تاریخ است - به طوری که آینده ما تکرار سیاه‌ترین زمان اروپا نباشد."

***

بلینکن: بایدن و پوتین گفته اند حتی نباید به جنگ هسته ای فکر کرد

وزیر خارجه آمریکا گفت: روسیه و آمریکا از دیرباز توافق داشته اند که کاربرد سلاح اتمی ویرانگر خواهد بود و تبعات ویرانگری برای کل جهان خواهد داشت.

ولادیمیر زلنسکی,رئیس جمهور اوکراین

به گزارش مهر به نقل از الجزیره، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا با اشاره به حمله روسیه به اوکراین مدعی شد: نیروهای روسیه اهداف غیرنظامی، بیمارستان‌ها و خدمه آمبولانس‌ها را در اوکراین بمباران می‌کنند. دادگاه بین المللی دادگستری جلساتی را در مورد حملات روسیه به اهداف غیرنظامی در اوکراین برگزار خواهد کرد.

وی افزود: شجاعت و جسارت اوکراینی‌ها برای ما الهام بخش است. پوتین در جنگ با اوکراین اشتباه محاسباتی کرد و مردم روسیه از تصمیمات پوتین آسیب خواهند دید.

بلینکن همچنین بیان داشت که در صورت توقف عملیات نظامی روسیه در اوکراین، مسیر دیپلماتیک برای حل بحران با روسیه وجود خواهد داشت.

وی گفت: به منظور حمایت از اوکراین و مجازات روسیه، در سفر به بروکسل با اعضای ناتو و رهبران اتحادیه اروپا دیدار خواهم کرد. من از کشورهای بالتیک و کشورهای همسایه اوکراین بازدید خواهم کرد تا بر حمایت خود از این کشورها تأکید کنم. پوتین بیش از هر زمان دیگری منزوی شده است.

وزیر امور خارجه آمریکا ادامه داد: هر کسی که بخواهد به اوکراین کمک کند می‌تواند از طریق مؤسسات بشردوستانه این کار را انجام دهد و ما به شهروندان خود توصیه می‌کنیم به آنجا سفر نکنند.

بلینکن وزیر خارجه آمریکا بیان داشت: پوتین گمان می‌کرد ما بلوف می‌زنیم اما قدرت‌های بزرگ بلوف نمی‌زنند… روسیه و آمریکا از دیرباز توافق داشته‌اند که کاربرد سلاح اتمی ویرانگر خواهد بود و تبعات ویرانگری برای کل جهان خواهد داشت.. جنگ هسته‌ای برنده‌ای ندارد و نباید رخ دهد…آمریکا و روسیه گفته‌اند که هرگز نباید به پیروزی در جنگ هسته‌ای فکر کنند و بایدن و پوتین نیز این موضوع را تأیید کرده‌اند.

***

لاوروف: فهرستی داریم از تسلیحاتی که نباید هرگز در خاک اوکراین مستقر شود

وزیر امور خارجه روسیه گفت که مسکو به غیرنظامی کردن اوکراین متعهد است و فهرستی داریم از تسلیحاتی که هرگز نباید در خاک وجود داشته باشد.

ولادیمیر زلنسکی,رئیس جمهور اوکراین

به گزارش ایسنا، سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه در مصاحبه با الجزیره گفت: انواع خاصی از تسلیحات ضربتی باید شناسایی شوند که نباید هرگز در اوکراین بوده و یا ساخته شوند».

لاوروف گفت: روسیه ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین را به عنوان رهبر اوکراین به رسمیت می شناسد و از این واقعیت که زلنسکی می‌خواست تضمین های امنیتی دریافت کند، به عنوان یک "گام مثبت" استقبال کرد.

او گفت: «مذاکره‌کنندگان ما برای دور دوم بحث درباره این تضمین‌ها با نمایندگان اوکراین آماده‌اند.

زلنسکی گفته بود روسیه باید قبل از انجام مذاکرات بیشتر، بمباران اوکراین را متوقف کند. او خواستار تضمین های امنیتی شد، اما از سوی ناتو و نه از روسیه.

لاوروف همچنین تاکید کرد که کشورهای غربی از بحث در مورد ایجاد ساختار امنیتی جدید اروپا با روسیه خودداری کردند.

لاوروف گفت: غرب از همکاری با ما برای ایجاد ساختار امنیتی جدید اروپایی خودداری کرد. با این حال "روسیه دوستان زیادی دارد و منزوی کردن آن غیرممکن است."

  • 11
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۷
غیر قابل انتشار: ۸
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش