یکشنبه ۰۲ دی ۱۴۰۳
۱۵:۵۳ - ۲۸ فروردین ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۱۲۷۸۷
امنیتی و دفاعی

تحلیل های آسوشیتد‌پرس و فارین پالیسی؛

استراتژی روسیه تضعیف قدرت دفاعی اوکراین برای حمله به شرق این کشور است/ پوتین مجبور است جنگ را تا ماه ژوئن پایان دهد

تحلیل های جنگ روسیه و اوکراین,شکست رسمی روسیه در اوکراین
آسوشیتدپرس با اشاره به حملات اخیر روسیه در اوکراین، از استراتژی آشکار مسکو برای تضعیف قدرت دفاعی اوکراین خبر داد که برای آماده‌سازی حمله احتمالی تمام عیار به شرق این کشور در پیش گرفته شده است.

این خبرگزاری روز یکشنبه ۲۸ فروردین در گزارشی نوشت که نیروهای روسیه در چارچوب این استراتژی، حملات موشکی به کی‌یف، پایتخت اوکراین و بمباران شدید خارکیف، دومین شهر بزرگ این کشور را ازسرگرفته‌اند.

به نوشته آسوشیتدپرس، این حملات و سایر حملات پراکنده در سراسر اوکراین، به اوکراینی‌ها و حامیان غربی‌شان یادآوری می‌کند که کل اوکراین در معرض خطر است.

در حالی که شهر بندری ماریوپل در جنوب شرقی اوکراین در محاصره نیروهای روسیه است، ولودیمیر زلنسکی رییس‌جمهوری اوکراین هشدار داده که روسیه عمدا در تلاش است تا همه کسانی را که در این شهر هستند، نابود کند.

او گفت اوکراین نیاز فوری دارد سلاح‌های سنگین بیشتری از غرب دریافت کند تا بتواند در فرصتی شهر را نجات دهد.

آسوشیتدپرس نوشت هر روز اجساد جدیدی از قربانیان غیرنظامی تهاجم روسیه به اوکراین کشف می‌شود؛ تهاجمی که امنیت اروپا را از بین برده است.

مقام‌های شهرها و روستاهای نزدیک کی‌یف اعلام کرده‌اند که اجساد بیش از ۹۰۰ غیرنظامی را پیدا کرده‌اند که بیشتر آنها هنگام عقب‌نشینی نیروهای روسیه در دو هفته گذشته کشته شده‌اند.

در مقابل، پس از نابودی تحقیرآمیز ناوجنگی مهم روسیه در دریای سیاه، فرماندهی نظامی این کشور قول داده که حملات موشکی به پایتخت اوکراین را افزایش دهد.

مقام‌های روسیه روز شنبه و یک روز پس از هدف قرار دادن یک کارخانه موشک، اعلام کردند به یک کارخانه خودروهای زرهی حمله کردند.

ویتالی کلیچکو، شهردار کیف، به آن دسته از ساکنان این شهر که از زمان آغاز تهاجم روسیه از پایتخت اوکراین گریخته‌اند توصیه کرد به خانه‌های خود بازنگردند.

او گفت: «ما حملات بیشتر در آینده به پایتخت را رد نمی‌کنیم. اگر امکان دارید کمی بیشتر در شهرهایی که امن‌تر هستند بمانید، این کار را انجام دهید.»

شهردار کی‌یف همچنین اعلام کرد در حمله روز شنبه یک نفر کشته و تعدادی زخمی شدند.

آسوشیتدپرس نوشت حمله موشکی روسیه به پایتخت اوکراین درست زمانی صورت گرفت که اولین نشانه‌های بازگشت زندگی عادی به کی‌یف، پس از عقب‌نشینی نیروهای روسیه از این منطقه ظاهر شده بود.

اما کی‌یف فقط یکی از چندین هدف روسیه در روز شنبه بود. دفتر ریاست جمهوری اوکراین از حملات موشکی و بمباران هشت منطقه در سراسر این کشور طی شبانه‌روز گذشته‌اش خبر داد.

همزمان سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز شنبه درباره محاصره ماریوپل گفت نیروهای اوکراینی از بیشتر شهر بیرون رانده شده‌اند و تنها در کارخانه بزرگ فولاد این شهر باقی مانده‌اند.

تصرف احتمالی ماریوپل از سوی نیروهای روسیه به این کشور اجازه می‌دهد شبه جزیره کریمه را به مناطق تحت کنترل جدایی‌طلبان در شرق اوکراین متصل کند.

فارین پالیسی: روسیه مجبور است جنگ را تا ماه ژوئن پایان دهد

 نشریه آمریکایی فارین پالیسی با اشاره به سیل ورود تسیلحات دفاعی و تهاجمی ناتو به اوکراین و ضعف عملکرد ارتش روسیه و کاهش توان آن، پیش بینی کرد کرملین، جنگ را تا پیش از ماه ژوئن پایان دهد.

تحلیل های جنگ روسیه و اوکراین,شکست رسمی روسیه در اوکراین

به گزارش ایرنا، نشریه آمریکایی «فارین پالیسی» در مطلبی تحت عنوان «غرب سرانجام از تسلیحات بزرگ خود برای اوکراین رونمایی کرد»، نوشت: باوجود این رونمایی، بعضی از مردم اوکراین معتقدند دیر شده و اقدامات انجام شده کم است.

آمریکا و متحدانش در ناتو، تحویل تانک، هلی کوپتر و سلاح های سنگین به اوکراین را در شرایطی که نیروهای این کشور آماده مبارزه با نیروهای روسیه در شرق این کشور می شوند، تسریع کرده اند.

تحویل سلاح های جدید، حاکی از یک تغییر جدی در نحوه حمایت غرب از اوکراین است زیرا دولت های غربی در ابتدای شروع عملیات ویژه روسیه، مطمئن نبودند که کی یف بتواند در مقابل تهاجم روس ها داوم بیاورد و نگران بودند که این سلاح ها به تصاحب مسکو در بیاید.

همچنین نوع سلاح ها نیز از سلاح های دفاعی مثل سلاح های ضدتانک به سلاح های تهاجمی تبدیل شده است. جمهوری چک با ارسال تانک، سیستم های توپخانه و خودروهای زرهی در اوایل این ماه، اولین کشور عضو ناتو بود که درها را برای ورود سیلی از تسلیحات به اوکراین باز کرد.

اسلواکی سیستم دفاع موشکی اس-۳۰۰ را در اختیار اوکراین قرار داد و آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که یک بسته تسلیحاتی جدید به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار در اختیار اوکراین قرار می دهد.

آنچه دولت های غربی را درباره ارسال تسلیحات به کی یف تشویق کرد مقاومت مردم اوکراین و ضعف نیروهای روسیه برای مقابله با آنان بود.

فرماندهان نظامی ناتو معتقدند که ارسال سلاح های سنگین به اوکراین به تنهایی کافی نیست و استفاده از این سلاح ها نیازمند آموزش، پشتیبانی فنی و مهمات است و به همین خاطر، ارسال سلاح ها توسط برخی از این کشورها فعلا متوقف شده است.

برخی دیگر، مثل اعضای دولت ائتلافی آلمان نگران هستند که ارسال تسلیحات به اوکراین، روسیه را درباره هدف قرار دادن دولت های غربی تحریک کند.

پیروزی در منطقه مسطح شرق اوکراین نیازمند تسلیحاتی مثل تانک و نفربر است و به همین خاطر، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، حیات اوکراین را وابسته به ورود تسلیحات سنگین اعلام کرده است.

یک مقام مطلع در پنتاگون در گفت و گو با فاریس پالیسی از طرح پنتاگون برای آموزش نحوه استفاده از سیستم های رادارای و توپخانه ای به نیروهای اوکراینی در کشورهای اروپای شرقی عضو ناتو خبر داد.

واشنگتن همچنین از دادن سلاح جایگزین به کشورهای اروپای شرقی در مقابل تحویل تسلیحات به اوکراین خبر داده است و در مقابل ارائه اس-۳۰۰ به اوکراین، سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اسلواکی مستقر کرد. همچنین قرارداد ارسال ۲۵۰ تانک آبرامز به لهستان را امضا کرد تا این کشور بتواند در عوض، تانک هایش را به اوکراین بفرستد.

بعضی کارشناسان پا را از این فراتر گذاشته و خواستار ارسال جنگنده های میگ از سوی لهستان و اسلواکی به اوکراین شده اند تا در مقابل، آمریکا جنگنده های اف-۱۶ در اختیار آنها قرار دهد.

ژنرال بن هاجز فرمانده پیشین نیروهای نظامی آمریکا در اروپا معتقد است: درباره خطر جنگ مستقیم بین ناتو و روسیه اغراق شده و لازم است زرادخانه ناتو به خدمت دفاع از دموکراسی در اوکراین درآید.

افزایش جریان ورود تسیلحات غربی به اوکراین می تواند ادامه جنگ در شرق اوکراین را برای روسیه سخت کند.

مقامات غربی معتقدند که کرملین اکنون دنبال ارائه دستاوردی به نظامیان خود تا ۹ ماه می، روز پیروزی روسیه بر آلمان نازی است و به خاطر تلفات و کمبود تجهیزات، برای ارائه این دستاورد با مشکل مواجه است.

فرانز استفن گدی یک محقق در «مؤسسه بین‌المللی مطالعات استراتژیک» لندن معتقد است: مطمئنا هیچ جنگی برای همیشه ادامه نخواهد یافت و احتمال می دهم که روسیه نتواند جنگ را به ماه ژوئن بکشاند بنابراین مجبور است برای پایان دادن به جنگ امتیاز دهد.  

  • 16
  • 4
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
هیثم بن طارق آل سعید بیوگرافی هیثم بن طارق آل سعید؛ حاکم عمان

تاریخ تولد: ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵ 

محل تولد: مسقط، مسقط و عمان

محل زندگی: مسقط

حرفه: سلطان و نخست وزیر کشور عمان

سلطنت: ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰

پیشین: قابوس بن سعید

ادامه
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

وبگاه: yasharsoltani.com

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

خویشاوندان : فرزند موسی کاظم و برادر علی بن موسی الرضا و برادر فاطمه معصومه

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

تحصیلات: فوق لیسانس مدیریت ورزشی

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

همسر: ساناز بیان

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش