به گزارش ایسنا، الکساندر گروشکو، معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفتوگو با خبرگزاری اسپوتنیک تاکید کرد: «مشخص است که از نظر امنیتی، ما بیتفاوت نخواهیم ماند. ارتش ما تمامی اقدامات لازم را در نظر خواهد گرفت تا منافع دفاعی خود را تضمین کنیم.»
وی افزود که این تصمیم (پیوستن فنلاند به ناتو) "امنیت این ائتلاف یا کشور فنلاند را تقویت نخواهد کرد."
به دنبال حمله روسیه به اوکراین در ۲۴ فوریه، زمزمهها در سوئد و فنلاند برای پیوستن به ناتو قوت گرفته است. به تازگی، آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل سابق ناتو هم گفت اکنون که سر روسیه به اوکراین گرم است، وقت آن است که فنلاند و سوئد به عضویت ناتو درآیند.
بعد از آغاز حمله روسیه، سوئد و فنلاند ایده کنار گذاشتن سیاست دیرینه بیطرفی خود را بررسی کرده و به فکر امکان عضویت در ناتو افتادهاند. ینس استولتنبرگ، دبیرکل کنونی ناتو هم در ماه مارس گفت که این اتحاد نظامی با آغوش باز پذیرای فنلاند و سوئد بوده و اگر آنها درخواست عضویت بدهند، میتواند روند عضویت آنها را تسریع کند.
آمریکا انتظار دارد که سوئد درخواست رسمی عضویت کامل در ناتو را تا اواخر ماه ژوئن (اوایل تیر) ارائه کند، در حالی که فنلاند ممکن است در همین ماه میلادی جاری در این مورد تصمیمگیری کند.
سفیر روسیه: مسکو اجازه نمیدهد بار دیگر نازیسم قدرت بگیرد
سفیر روسیه در ایالات متحده گفت: مسکو اجازه نخواهد داد که نازیسم دوباره ظهور کند و با تلاشها برای تمسخر میراث سربازانی که نازیسم را شکست دادند، مقابله خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، آناتولی آنتونوف، سفیر روسیه در آمریکا همچنین گفت: وظیفه مقدس ما حفظ حقیقت پیروزی در مقابل آلمان نازی است. ما اجازه عبور از صفحات پر غرور گذشته و همچنین ظهور مجدد نازیسم را نمیدهیم. هرگونه تلاش برای تمسخر این میراث تاریخی هم با مقاومتی قاطع همراه خواهد شد.
این اظهارات از سوی سفیر روسیه در آمریکا پس از آن مطرح شد که لیندا توماس-گرینفیلد، سفیر آمریکا در سازمان ملل درباره جشنهای مربوط به روز پیروزی در روسیه یک سری مطلب مطرح کرد و مدعی شد که روسها چیزی برای جشن گرفتن در روز ۹ مه ندارند.
این نخستین بار نیست که مقامهای ارشد آمریکایی به صورت زبانی روز پیروزی را که یکی از روزهای مهم ملی در روسیه است و روز غلبه شوروی بر آلمان نازی طی جنگ جهانی دوم را گرامی میدارد، مورد حمله قرار میدهند.
روز شنبه نیز آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا گفته بود که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه شاید تلاش کند تا برای توجیه حمله به اوکراین حافظه تاریخی را "دستکاری" کند.
- 15
- 5