به گزارش روز یکشنبه ایرنا به نقل از تارنمای نشریه نیوزوویک، یک قانونگذار روس که پیش از این اظهاراتش در مورد جنگ با اوکراین و افتخار به توانایی های موشکی مسکو خبرساز شده بود، گفته است در صورت پیوستن فنلاند به ائتلاف نظامی ناتو موجودیت این کشور کوچک شمال اروپا به خطر می افتد.
«الکسی ژوراولیوف» معاون دوما و رئیس "حزب سیاسی ملی گرای رودینا"، به خبرگزاری روسی اورا (Ura) گفت که دو کشور فنلاند و روسیه دیر زمانی پس از جنگ جهانی دوم از روابط خوبی برخوردار بودند اما اکنون هلسینکی قرار است اقدامی در پیش گیرد که مشکلات بیشتری برای مسکو داشته باشد.
وی همچنین در مقاله ای ضمن تهدید فنلاند به نابودی در صورت پیوستن به ناتو نوشت: وقتی برای کسی مشکل ایجاد می کنید، باید بدانید آن مشکل در نهایت گریبان خودتان را می گیرد.
ماه گذشته، ژوراولیوف در برنامه ۶۰ دقیقه که از تلویزیون دولتی روسیه پخش می شد، گفت ایکاش هنگام بازدید «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا از کییف، موشک ها به محل اقامت وی اصابت می کرد.
وی در بخش دیگری از این گفت و گوی تلویزیونی، پیشنهاد حمله اتمی به انگلیس را به دلیل حمایت لندن از تلاش های جنگی اوکراین ارائه داد.
ژوراولیوف روز گذشته در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرگزاری "اورا" با اشاره به اینکه آمریکا، فنلاندی ها را علیه روسیه تحریک خواهد کرد، افزود: اگر فنلاند بخواهد به ناتو بپیوندد، هدف کاملا مشروع ما زیر سؤال بردن موجودیت این کشور است و این منطقی است.
وی در ادامه تاکید کرد: دو کشور سوئد و فنلاند به دنبال پیوستن به ائتلافی هستند که هدف آن نابودی روسیه است. بنابراین ما میخواهیم در مقام پاسخ آنها را نابود کنیم.
ژوراولیوف پیش از این هم به خاطر دیدگاه های جنگ طلبانه اش شهرت بسیاری پیدا کرده بود، هرچند رسانه ها موضع او را لزوما منعکس کننده موضع کرملین نمی دانند.
با این وجود، «الکساندر گروشکو» معاون وزیر امور خارجه روسیه دیروز شنبه هشدار داد که تلاش فنلاند و سوئد برای پیوستن به ائتلاف ناتو بی پاسخ نمی ماند.
خبرگزاری روسی "اینترفاکس" هم گزارش داد که پیوستن این دو کشور به ناتو یک تغییر راهبردی است که "بدون پیامد سیاسی" نخواهد بود.
فنلاند در واکنش به مخالفت ترکیه، مبارزه با "تروریسم" را مهم خواند
همزمان با خبرساز شدن برنامههای فنلاند برای پیوستن به ناتو، وزیر امور خارجه این کشور از اظهارنظر در مورد درخواست ترکیه، یک عضو این ائتلاف، از فنلاند برای موضعگیری فعال علیه "گروه تروریستی پکک" اجتناب کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، پکا هاویستو، وزیر امور خارجه فنلاند اظهار کرد: من در حال حاضر نمیخواهم وارد جزئیات مربوط به گروههای مختلف یا افراد مختلف شوم، اما فقط میخواهم بگویم که مبارزه با تروریسم یک اصل بسیار مهم در سیاست ما و همچنین یک اصل بسیار مهم در ناتو است.
اظهارات وی یک روز پس از آن بیان شد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نسبت به درخواست عضویت فنلاند و سوئد در ناتو ابراز مخالفت و از هر دو کشور به اتهام مسامحه با افراطگرایان و گروههای "تروریستی" چپ افراطی، از جمله پکک که در فهرست گروههای "تروریستی" اتحادیه اروپا قرار دارد، به شدت انتقاد کرد.
هاویستو در پاسخ به سوالی در مورد نظرات اردوغان در مورد عضویت کشورش در ناتو، ابراز امیدواری کرد که آنها بتوانند بر اختلافات خود با ترکیه در این زمینه غلبه کنند.
وزیر امور خارجه فنلاند با تاکید بر اینکه "هر کشور عضو ناتو حق دارد نظر خود را در مورد کشورهای متقاضی عضویت در این ائتلاف داشته باشد"، خاطر نشان کرد که در بهار امسال دو بار به ترکیه سفر کرده و با مولود چاووشاوغلو، همتای ترکیهای خود گفتوگو کرده است.
هاویستو خاطر نشان کرد که روز جمعه با چاووشاوغلو این موضوع را در میان گذاشته است و به نشست غیررسمی هر دو وزیر خارجه طی روز شنبه در برلین اشاره کرد. وی با اضافه کردن این که آنها به گفتوگوی نزدیک ادامه خواهند داد گفت، فنلاند از اهمیت مبارزه با تروریسم برای امنیت اروپا و جهان آگاه است.
فنلاند و سوئد هر دو از این صحبت کردهاند که ممکن است در روزهای آینده همزمان کاندیداتوری خود برای عضویت در ناتو را ارسال کنند.
روسیه هشدار داد: حمایت تسلیحاتی آمریکا از اوکراین تبعات خطرناک دارد
سفیر روسیه در واشنگتن به آمریکا درباره افزایش کمک تسلیحاتی به اوکراین هشدار داد و گفت: تداوم حمایت تسلیحاتی از کی یف، می تواند برای دو ابرقدرت و رقیب هسته ای جهان تبعات غیرقابل پیش بینی به دنبال داشته باشد.
به گزارش ایرنا به نقل از اسپوتنیک، آناتولی آنتونوف در گفت و گو با تلویزیون روسیه خاطرنشان کرد: آمریکا با ارائه تسلیحات بیشتر و قوی تر به اوکراین، وضعیت را به «مرحله هشدار» رسانده است.
وی افزود: هر روز پای آمریکا بیشتر در جنگ اوکراین فرو می رود که این وضعیت، تبعات غیرقابل پیش بینی برای دو قدرت هسته ای جهان دارد.
این دیپلمات روس با بیان اینکه مسکو و واشنگتن دو قدرتی هستند که برای تامین امنیت جهان مسئول هستند، گفت: وضعیت اوکراین در مرحله هشدار است زیرا حمایت تسلیحاتی کاخ سفید از کی یف می تواند اقدام تلافی جویانه کرملین را در پی داشته باشد.
آنتونوف تصریح کرد: سیاست آمریکا به ویژه بعد از توقف پروژه گازی «نورد استریم ۲» موجب وابستگی بیشتر اروپا به واشنگتن شده است.
وی افزود: آمریکایی ها تلاش زیادی برای توقف «نورداستریم یک» انجام دادند و در نهایت امروز موفق شدند و «نورد استریم۲» هم متوقف شده است. برنده این وضعیت آمریکاست تا گاز مایع خود را به بالاترین قیمت به دنیا تحمیل کند.
- 19
- 2