به گزارش سایت یورنیوز، تصاویر شرکت ماکسار تکنولوژی سکوی پرتابی را در پایگاه فضایی سمنان نشان میدهد. ایران در تلاشهای اخیر خود برای قرار دادن ماهواره در مدار زمین ناکام بوده است.
مجموعهای از تصاویر ماهوارهای این کشور، موشکی را بر روی یک حملکننده نشان میدهد. در تصاویر دیگر این موشک روی مکان مورد نظر برای پرتاب مستقر شده است.
ایران پرتاب این ماهواره را در پایگاه فضایی خود تایید نکرده است. با این حال ایرنا در ماه مه گفته بود که ایران احتمالا هفت ماهواره را تا پایان سال جاری خورشیدی (مارس ۲۰۲۳) به فضا پرتاب میکند.
طی دهه گذشته، ایران چندین ماهواره با عمر کوتاه را به مدار زمین فرستاد. با این حال برنامه فضایی ایران با مشکلاتی روبرو بوده است. برنامه سیمرغ که نوعی موشک حامل ماهواره است پنج پرتاب ناموفق متوالی داشته است. علاوه بر این مقامات ایرانی در سال ۲۰۱۹ اعلام کردند که آتشسوزی در پایگاه فضایی سمنان جان سه محقق را گرفت.
ایالات متحده آمریکا و بسیاری از همپیمانان اروپایی و خاورمیانهای واشنگتن، ایران را متهم میکنند که در پی توسعه برنامه موشکی خود در پوشش برنامههای فضایی است.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع : پرتابهای آتی ماهوارهبر «ذوالجناح» تحقیقاتی است
ایرنا نوشت: حسینی گفت: سه پرتاب تحقیقاتی برای ماهوارهبر ذوالجناح برنامهریزی شده که تاکنون یک پرتاب تحقیقاتی انجام شده و دو پرتاب تحقیقاتی دیگر در پیش است.
سیداحمد حسینی سخنگوی فضایی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح درباره پرتابهای تحقیقاتی ماهوارهبر ذوالجناح، اظهار داشت: سه پرتاب تحقیقاتی برای ماهواره بر ذوالجناح برنامه ریزی شده که تاکنون یک پرتاب تحقیقاتی انجام شده و دو پرتاب تحقیقاتی دیگر در پیش است.
وی افزود: ذوالجناح ماهوارهبر سه مرحلهای و سوخت ترکیبی است و در هر پرتاب تحقیقاتی عملکرد مراحل مختلف مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
حسینی تاکید کرد: با تثبیت فناوری و اطمینان از عملکرد صحیح ماهوارهبر، ذوالجناح قادر به تزریق محمولههایی تا وزن ۲۲۰ کیلوگرم درمدار ۵۰۰ کیلومتری خواهد بود.
ذوالجناح ماهوارهبر سوخت ترکیبی سه مرحلهای ایرانی با ۵۲ تن وزن و ۲۵.۵ متر طول است که توسط متخصصان وزارت دفاع وپشتیبانی نیروهای مسلح ساخته شده است و نخستین ماهوارهبر بومی کشورمان است که از موتور مرحله اول سوخت جامد برخورداراست.
مجموع نیروی رانشی که توسط موتورهای سوخت جامد ذوالجناح با قطر ۱.۵ متر ایجاد میشود ۷۴ تن است.
- 19
- 1