ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه پس از سقوط لوهانسک به فرماندهان ارتش خود فرمان داد به سمت دونتسک واقع در شرق اوکراین حرکت کنند.
به گزارش ایرنا، تارنمای نشریه انگلیسی « فایننشال تایمز» با انتشار این خبر نوشت: پس از تصرف منطقه لوهانسک توسط قوای روسیه واقع در شرق اوکراین طی روزهای اخیر، ولادیمیر پوتین اکنون به ژنرال های ارتش خود در غرب روسیه فرمان پیش روی به سمت استان دونتسک را صادر کرد.
با عقبنشینی نیروهای اوکراینی در مورخ ۱۲ تیرماه ۱۴۰۱ از شهر «لیسیچانسک»، منطقه لوهانسک واقع در شرق اوکراین به کنترل نیروهای روسیه درآمد، ستاد نیروهای مسلح اوکراین اعلام کرد که نظامیان این کشور از شهر «لیسیچانسک»، آخرین مقر خود در منطقه لوهانسک عقب نشینی کردهاند؛ پیش تر «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور این کشور را در جریان کنترل کامل بر منطقه لوهانسک در شرق اوکراین قرار داده بود.
فایننشال تایمز گزارش داد: پوتین در بیانیه کرملین اعلام کرد؛ «یگانهایی که در نبردهای فعال شرکت کردند و با موفقیت در مسیر لوهانسک به پیروزی رسیدند، البته باید استراحت کنند و تواناییهای رزمی خود را بازیافته و افزایش دهند؛ دیگر تشکیلات نظامی باید وظایف خود را بنابر یک برنامه مصوب قبلی، طبق یک برنامه واحد انجام و به پیش برند.
رویترز: اوکراین خود را برای دفاع از دونتسک آماده می کند
درهمین حال خبرگزاری رویترز نیز ضمن پوشش این خبر،گزارش داد: قوای روسیه پس از اعلام پیروزی توسط ولادیمیر پوتین در استان لوهانسک، توجه خود را به سمت هدف بعدی در شرق اوکراین و استان دونتسک معطوف کردهاند.
رویترز با اشاره به این مطلب که جنگ اوکراین مدت پنج ماه است ادامه دارد نوشت: این جنگ اکنون وارد مرحله جدیدی شده است، تصرف شهر « لیسیچانسک» ، فتح منطقه لوهانسک یکی از دو منطقه مهم در «دونباس» در شرق اوکراین را کامل کرد.
این رسانه انگلیسی افزود: نیروهای نظامی اوکراین امروز خود را برای دفاع از دونتسک آماده می کنند و در منطقه ای که بیشترین شهرها را در آن تحت کنترل دارند، خط دفاعی تشکیل می دهند؛ این درحالی است که پوتین به سربازان خود در نبرد لوهانسک دستور استراحت و بازیابی قوانی نظامی داده و دیگر واحدهای نظامی روسیه در سایر نقاط به جنگ (در شرق) اوکراین ادامه می دهند.
به گزارش ایرنا، وزارت دفاع روسیه ۱۳ تیرماه اعلام کرد که آزادسازی لوهانسک با سقوط شهر لیسیچانسک و همچنین چند شهر مجاور تکمیل شد که اکنون تحت کنترل روسیه و نیروهای مسلح جمهوری لوهانسک هستند.
در همین رابطه ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین در واکنش به سقوط شهر لیسیچانسک گفت: ما سرزمینهای خود از جمله لیسیچانسک را پس خواهیم گرفت، اما قبل از هر چیز باید از مردم محافظت شود.
وی افزود، سیستمهای HIMARS و سلاحهای مدرنی که دریافت میکنیم کمک میکنند تا خسارت های سنگینی به نیروهای روسیه وارد کنیم.
با این وجود مقامهای اوکراینی با اشاره به اعلام کمک یک میلیارد دلاری از سوی دولت بایدن، این اقدام را برای عقب راندن قوای روسیه از خاک اوکراین کافی نمیدانند.
لاوروف: غرب آزادی بیان را به خاک سپرده است
سرگئی لاوروف وزیر امورخارجه روسیه با بیان اینکه آزار و اذیت روزنامهنگاران روسی در کشورهای غربی غیرقابل تحمل شده، تاکید کرد که غرب آزادی بیان را با دستان خو دفن کردهاست.
به گزارش ایرنا به نقل از تارنمای شبکه خبری "راشاتودی"، «سرگئی لاوروف» وزیر امورخارجه روسیه در واکنش به آزار و اذیت خبرنگاران روسی در آمریکا، اروپا و اوکراین گفت این وضعیت به طرز غیرقابل قبولی افزایش یافته است.
وزیر امورخارجه روسیه در یک نشست خبری با «کارلوس رافائل فاریا» همتای ونزوئلایی خود، افزود: مسکو هرگز تمایل نداشت اقدامی انجامدهد که بر آزادی روزنامهنگاری تاثیر بگذارد، اما واشنگتن و متحدانش برای ما چارهای جز مقابله به مثل باقی نگذاشتهاند.
لاوروف با بیان اینکه روسیه علاقهمند به پایان "جنگ علیه خبرنگاران" است، افزود: به نظر میرسد کشورهای غربی نمیتوانند بدون آبروریزی دست از این اقدامات بردارند. مسکو با توجه به فشاری که روزنامهنگارانش با آن روبهرو هستند، نمیتواند دست روی دست بگذارد، بهویژه که آزار و شکنجه این قشر به جایی رسیده که تحمل آن غیرممکن است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد که ما ابتدا نمیخواستیم پاسخ تلافیجویانه بدهیم که بر حقوق روزنامهنگاران تاثیر بگذارد، اما غرب آزادی بیان را با دستان خود دفن کرده است.
لاوروف در ادامه درمورد جزئیات اقدامات انجام شده علیه رسانههای خارجی حاضر در روسیه چیزی نگفت.
وزیر امور خارجه روسیه با بیان اینکه غرب از حد خود فراتر رفته است، تصریح کرد: این ما نبودیم که این جنگ را آغاز کردیم . وی در ادامه غرب را متهم کرد که از هنجارهای حقوق بین الملل منحرف شده و سعی دارد قوانین خود را پایهگذاری کنند؛ موضوعی که به گفته لاوروف به آنها اجازه می دهد به صورت یکجانبه در مورد تعاریف آزادی اطلاعات و تبلیغات تصمیمگیری کنند.
لاوروف همچنین پس از گفتوگو با «باتس تسگ باتمونخه» همتای مغولستانی خود گفت: روسیه به دنبال این است که حقایق مربوط به جنایات رژیم کییف به اطلاع عموم برسد اما غرب تمام تلاش خود را میکند تا مانع انتشار گزارشهای بی طرفانه رسانههای روسی شود.
وزیر امورخارجه روسیه مقابله با آزادی بیان را یکی از خطرناکترین سیاستهایی توصیف کرد که غرب از دیرباز با هدف ایجاد پایگاه نظامی در اوکراین و تهدید مسکو، برای تبدیل آن به کشوری روس هراس و نئونازی در پیش گرفته است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه به ویژه به تصمیم «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه مبنی بر ممنوعیت "راشاتودی" و خبرگزاری "اسپوتنیک" از پخش کارزار انتخاباتیش در سال ۲۰۱۷ و پس از آن عدم ورود به کاخ الیزه در سال ۲۰۱۸ اشاره کرد و تاکید کرد از این دست اقدامات غرب علیه خبرنگاران روسی زیاد است.
- 12
- 4