سه شنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۳:۰۳ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۵۲۶۱۶
امنیتی و دفاعی

اعتراف کارشناس نظامی روس به ضعف ارتش روسیه در جنگ اوکراین

آخرین اخبار از حمله وحشیانه روسیه به خاک اوکراین,نسل کشی پوتین در اوکراین
یک تحلیلگر نظامی روس با وجود وفاداری به مسکو به شکل غیرمتعارفی از عملکرد ارتش روسیه در اوکراین انتقاد می‌کند. روسلان پوخوف با اشاره به قدیمی بودن تسلیحات روسی به احتمال شکست کامل ارتش روسیه می‌پردازد.

به گزارش دویچه وله، تجاوز نظامیان روسی به خاک اوکراین ۲۴ فوریه امسال به فرمان ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه آغاز شد و همچنان ادامه دارد.

روسیه امیدوار بود این حمله طی چند روز به سقوط کی‌یف و سرنگونی دولت اوکراین منجر شود و با ناکامی در رسیدن به این هدف نیروهای خود را در مناطق شرقی و جنوبی این کشور متمرکز کرد.

کاخ کرملین در حدود شش ماهی که از آغاز جنگ می‌گذرد به ناکامی‌های ارتش روسیه در جنگ اوکراین کمتر اشاره کرده است.

روسلان پوخوف، مدیر مرکز تحلیل استراتژی و فناوری (Prisp) در گفت‌وگو با یکی از کارشناسان این مرکز به شکلی کم‌سابقه و با صراحت موفقیت ارتش روسیه در اوکراین را زیر سوال می‌برد.

"اشپیگل آنلاین" روز سه‌شنبه ۱۶ اوت در گزارشی به نقل از تحلیلگر نظامی روس نوشت ارتش روسیه با "مشکلات عظیمی" روبروست.

تسلیحات کهنه، نیروی هوایی نادقیق

بنابر این گزارش روسلان پوخوف استفاده از تسلیحات بسیار قدیمی و کمبود سرباز را نمونه‌ای از کاستی‌های ارتش روسیه در جنگ اوکراین عنوان کرده و می‌گوید نیروی هوایی این کشور هم بسیار نادقیق عمل می‌کند.

او تاکید کرد که به خصوص با توجه به جنگ‌افزارهای پیشرفته‌ای که کشورهای غربی در اختیار اوکراین قرار داده‌اند ارتش روسیه به سختی قادر است از پیروزی‌های چشمگیر سخن بگوید.

از اواخر ماه ژوئن برخی کشورهای عضو ناتو و در راس آنها آمریکا، بریتانیا و فرانسه سامانه‌های موشکی پیشرفته و توانمندی در اختیار اوکراین گذاشتند که گفته می‌شود در آزادسازی جزیره اشغال شده مار در دریای سیاه نقش مهمی داشته‌اند.

جنگ گلادیاتورها با سلاح‌های متفاوت

روسلان پوخوف نبرد در اوکراین را با جنگ گلادیاتورها مقایسه می‌کند و می‌گوید، "یکی با شمشیر کوتاه و یک سپر و یکی دیگر با نیزه بلند سه سر و تور مقابل هم قرار گرفته‌اند و دو طرف به شکل متفاوتی مسلح هستند".

تحلیلگر نظامی روس با اشاره به این که جنگ میان روسیه و اوکراین نیز شبیه همین نبردها است می‌افزاید، "بخش بزرگی از نیروهای مسلح اوکراین ارتشی است شامل پیاده‌نظام و توپخانه مدرن و نیروهای روسی از خودروهای زرهی استفاده می‌کنند که از امکانات حفاظتی پیشرفته و کارآمد برخوردار نیستند".

نیروهای روسی در بسیاری از جبهه‌های نبرد از تانک‌های بسیار قدیمی مدل T-90 استفاده می‌کنند که به گفته پوخوف بازمانده دوران اتحاد جماهیر شوروی سابق هستند.

آسیب‌پذیری تانک‌های قدیمی ارتش روسیه در هفته‌های نخست تهاجم نیروهای روسی نیز آشکار شده بود و تجهیز نیروهای مسلح اوکراین به سامانه‌های بسیار پیشرفته دفاعی کشورهای غربی این موازنه را بیشتر بر هم زده است.

امیدواری اوکراین به تغییر موازنه قدرت در پائیز

ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین به تازگی ابراز امیدواری کرده با دریافت تسلیحات پیشرفته مورد نیاز از کشورهای غربی صحنه نبرد تا پائیز تغییر کند.

مدیر مرکز تحلیل استراتژی و فناوری می‌گوید، نیروی هوایی ارتش روسیه نیز به‌روز نیست و به اندازه ‌کافی مهمات دقیق و نقطه‌زن و ابزار شناسایی هدف در اختیار ندارد که از سامانه‌های دفاع ضدهوایی قدرتمند اوکراین عبور کند.

او خاطر نشان کرد سامانه‌های دفاع ضدهوایی متحرک و چندگانه‌ای که اوکراین از کشورهای غربی دریافت کرده، باعث شده که ارتش روسیه "از کارآمدی لازم" برخوردار نباشد.

این کارشناس مسائل نظامی گستردگی جبهه‌های نبرد در اوکراین را یکی دیگر از علت‌های ناکامی ارتش روسیه عنوان کرده و می‌گوید نیروهای روسی با اندازه کافی سرباز در اختیار ندارند.

بسیاری از کارشناسان پس از ناکامی نیروهای روسی در تصرف سریع کی‌یف در روزهای ابتدایی تهاجم، بر این باور بودند که مسکو خود را برای یک نبرد طولانی آماده نکرده و کمبود سوخت، مهمات و حتی آذوقه مورد نیاز سربازان از علت‌های عقب‌نشینی از اطراف پایتخت اوکراین به سمت مناطق شرقی بوده است.

کرملین تجاوز نظامی به اوکراین را "عملیات ویژه نظامی" می‌خواند و تا کنون به ناکامی‌های متعدد نیروهای مسلح روسیه به صراحت اعتراف نکرده است.

روسلان پوخوف پیش‌بینی می‌کند در صورتی که حمایت تسلیحاتی کشورهای عضو ناتو از اوکراین افزایش یابد، وضعیت ارتش روسیه تا پایان تابستان می‌تواند به شکل مخاطره‌آمیزی بدتر شود.

چنین تحلیلی از یک مقام نزدیک به کرملین تاکنون به این صراحت ارائه نشده بود. پوخوف از سال ۲۰۱۲ عضو شورای کارشناسان فدراسیون روسیه است و با وزارت دفاع ارتباط تنگاتنگی دارد.

dw.com
  • 19
  • 3
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش