به گزارش ایرنا، یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا به خبرگزاری فرانسه گفت: با همکاری های فشرده بین المللی، اوکراین در مسیر صادرات چهار میلیون تن محصولات کشاورزی در ماه آگوست قرار گرفته است.
این مقام دولت آمریکا افزود: طی تلاش های صورت گرفته در چند هفته گذشته بیش از ۷۲۰ هزار تن غلات از طریق ۳۳ کشتی از بنادر اوکراین خارج شده است.
اوکراین و روسیه در ماه ژوئیه با میانجیگری ترکیه و دبیرکل سازمان ملل متحد، با ضمانتهایی برای خروج کشتیها از بنادر دریای سیاه اوکراین، به اولین توافق در زمان جنگ دست یافتند.
اوکراین یکی از بزرگترین صادرکنندگان گندم، ذرت، جو و روغن آفتابگردان در جهان است و حدود پنج میلیون تن غلات در هر ماه قبل از جنگ روسیه صادر میکرد.
صادرات غلات اوکراین پس از جنگ ۲۴ فوریه کاهش یافت و این ام به افزایش قیمت جهانی مواد غذایی بویژه کشورهای فقیر منجر شد.
بزرگترین بسته کمک نظامی ایالات متحده به اوکراین امروز اعلام میشود
یک مقام آمریکایی اعلام کرد که ایالات متحده امروز چهارشنبه بسته کمک نظامی جدید به اوکراین به ارزش ۳ میلیارد دلار را اعلام خواهد کرد. این بزرگترین بسته حمایتی امنیتی آمریکا از کییف از زمان آغاز جنگ اوکراین است.
به گزارش ایسنا، به نقل از رویترز، این کمکها که میتواند علاوه بر سایر عملیاتها برای تامین تسلیحات کییف و آموزش نیروهای آن مورد استفاده قرار گیرد، قرار است طی امروز چهارشنبه، مصادف با روز استقلال اوکراین و شش ماه پس از آغاز جنگ روسیه، رسماً توسط کاخ سفید اعلام خواهد شد.
این پول از صندوق کمکهای امنیتی پنتاگون به اوکراین تامین خواهد شد و میتواند مستقیماً برای پوشش هزینههای جنگ از جمله خرید تسلیحات و تجهیزات استفاده شود.
صندوق پنتاگون جدا از صندوق ریاست جمهوری است که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا از آن برای ارائه کمکهای نظامی فوری به نیروهای اوکراینی از مخازن ارتش ایالات متحده استفاده میکند.
روز جمعه، پنتاگون آخرین بسته کمکی صندوق ریاست جمهوری را به ارزش ۷۷۵ میلیون دلار اعلام کرد که شامل موشکهای دقیق، سلاح های ضد زره، پهپادهای شناسایی، توپخانه و تجهیزات مین زدایی می شود.
مسکو: بمباران "زاپوریژیا" تهدیدی برای کل اروپا است/ شورای امنیت امروز هم نشست برگزار میکند
شورای امنیت سازمان ملل سهشنبه بار دیگر نشستی را درباره وضعیت نیروگاه هستهای زاپوریژیا برگزار کرد. در این نشست بار دیگر روسیه و اوکراین انگشت اتهام به سمت هم گرفتند این در حالی است که دبیرخانه سازمان ملل خواستار توقف همه فعالیتهای نظامی در این خصوص شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل که کشورش خواهان برگزاری این نشست شده بود، گفت: نیروهای اوکراینی تقریباً روزانه نیروگاه هستهای زاپوریژیا را بمباران و خطر واقعی یک رخداد رادیولوژیکی با عواقب جدی را برای کل قاره اروپا ایجاد میکنند.
نبنزیا افزود که غربیها "باید دست از سرپوش گذاشتن بر اقدامات اوکراین بردارند."
وی افزود: "ما این تصور را داریم که همکاران ما در واقعیتی موازی به سر میبرند که در آن ارتش روسیه در حال بمباران نیروگاهی است که خودش از آن محافظت میکند!"
این مقام روس خاطرنشان کرد: اوکراین در بمباران بزرگترین نیروگاه هستهای اروپا که تحت کنترل نیروهای روسی است و در جنوب شرقی اوکراین قرار دارد، از سلاحهای سنگین آمریکایی و غربی استفاده کرده است.
وی هشدار داد که بمباران زاپوریژیا توسط اوکراین تمام اروپا را تهدید میکند.
نبنزیا همچنین گفت که روسیه در شورای امنیت سازمان ملل و مجمع عمومی، مدارک ویدئویی از بمباران نیروگاه اتمی زاپوریژیا توسط ارتش اوکراین را توزیع کرده است. نبنزیا همچنین گفت که وزارت دفاع روسیه آماده است تا عکسهایی با وضوح بالا در اختیار آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دهد که ثابت میکند تسلیحات در قلمرو این نیروگاه قرار ندارد.
به گفته نبنزیا، وضعیت ایمنی در نیروگاه هستهای زاپوریژیا در دو هفته گذشته بدتر شده است.
در مقابل سرگئی کیسلیتسیا، سفیر اوکراین در سازمان ملل گفت: "هیچ کس نمیتواند تصور کند که اوکراین یک نیروگاه هستهای را هدف قرار دهد که خطر فاجعه هستهای بزرگی را در خاک این کشور ایجاد میکند".
وی افزود: روسیه یک بار دیگر نشان داد جسارت تشکیل جلسه شورای امنیت برای بحث در مورد اقدامات "تحریک آمیز و تروریستی" خود را دارد و بابت "هدر دادن یک ساعت زمان جهت شنیدن حجم عظیمی از اظهارات ساختگی" ابراز تاسف کرد.
هر دو کشور آمادگی خود را برای ورود تیمی از بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی به نیروگاه زاپوریژیا اعلام کردهاند، اما این ماموریت بازرسی هنوز برنامه ریزی نشده است.
سفیر اوکراین در این باره گفت: واقعاً مهم است که این ماموریت به نحوی انجام شود که جامعه بین المللی بتواند واقعیت را ببیند و به تماشای "نمایشنامه روسی" نپردازد.
همتای روسی او نیز تاکید کرد که کشورش برای "تأیید واقعیت" به آژانس بین المللی انرژی اتمی اتکا دارد و مسکو آماده است حداکثر کمک را به آژانس جهت بازدید از نیروگاه زاپوریژیا ارائه کند.
سازمان ملل
از سوی دیگر رزماری دیکارلو، معاون دبیرکل سازمان ملل در امور سیاسی بر لزوم توقف تمامی فعالیتهای نظامی پیرامون نیروگاه توسط دو طرف تاکید کرد.
او با یادآوری اینکه آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هشدار داده هرگونه هدف قرار دادن نیروگاه زاپوریژیا به منزله "خودکشی"است، از هر دو طرف خواست تا خویشتندار و عاقل باشند.
این مقام سازمان ملل نگرانی خود را در مورد "گزارش های تقریباً روزانه از حوادث نگران کننده" مربوط به این نیروگاه ابراز کرد.
آمریکا
ریچارد میلز، معاون نماینده دائم آمریکا در سازمان ملل هم گفت معتقد است که سفر هیئت آژانس بینالمللی انرژی اتمی به نیروگاه زاپوریژیا باید با هماهنگی نظام اوکراین انجام شود.
وی گفت که غیرنظامی کردن مناطق اطراف این نیروگاه ضروری است و افزود: منطقه غیرنظامی به ماموریت آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای بازدید از نیروگاه هستهای و انجام بازرسی و ارزیابی ایمنی آن کمک خواهد کرد. ما از روسیه میخواهیم تا ضمن احترام به حاکمیت اوکراین، با بازدید آژانس از این تأسیسات موافقت کند.
میلز از درخواستهای آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد برای ایجاد منطقه غیرنظامی در اطراف نیروگاه هستهای اوکراین حمایت کرد و استدلال کرد که این امر به امنیت آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه بازرسی میدهد. با توجه به فوریت اوضاع، روسیه باید فوراً به توصیه گوترش، دبیرکل سازمان ملل عمل کند و یک منطقه غیرنظامی در منطقه اطراف نیروگاه [زاپوریژیا] ایجاد کند. یک منطقه غیرنظامی شده، تیم آژانس بینالمللی انرژی اتمی را قادر میسازد تا به تأسیسات سفر کند، بازرسی انجام دهد و ایمنی، امنیت و اعمال پادمانها را برای عملیات نیروگاه هستهای ارزیابی کند.
از سوی دیگر منابع اعلام کردند، به درخواست واشنگتن، پاریس و بهویژه لندن، شورای امنیت سازمان ملل بامداد امروز چهارشنبه به مناسبت شش ماهگی جنگ اوکراین، نشست دیگری برگزار میکند.
- 16
- 1