به گزارش ایرنا، «کیتی بو لیلیس» خبرنگار "سی ان ان" که اخبار امنیتی و اطلاعات ملی را پوشش می دهد، در توئیتی نوشت: کوهن به او گفته که چین می خواهد توانایی به دست آوردن کنترل تایوان با استفاده از قوه قهریه را تا سال ۲۰۲۷ کسب کند اما این سازمان اطلاعاتی آمریکا بر این باور نیست که چین هنوز تصمیمی در این زمینه گرفته باشد.
تارنمای راشاتودی در گزارشی در همین زمینه نوشت: گزارش ها حاکی از آن است که کوهن گفته است سازمان متبوعش (سیا) همچنان معتقد است که چین خواهان اتحاد مجدد صلح آمیز با این کشور جزیره ای است.
این خبرنگار به نقل از کوهن نوشت: «رئیس جمهوری چین تصمیمی برای انجام این کار نگرفته است، اما از ارتش خود خواسته است که او را در موقعیتی قرار دهند تا اگر بخواهد این کار را انجام دهد، قادر به انجام آن باشد. هنوز ارزیابی [جامعه اطلاعاتی آمریکا] در مجموع این است که رئیس جمهوری چین به دنبال کنترل بر تایوان از طریق ابزارهای غیرنظامی است».
پکن به طور علنی اعلام کرده است که قصد دارد تایوان را از طریق مسالمت آمیز با سرزمین اصلی چین متحد کند. دولت چین آگوست گذشته اعلام کرد که که به این تعهد خود از طریق ابزارهای غیرنظامی پایبند است، اما گزینه اتخاذ همه اقدامات لازم را برای خود محفوظ می داند.
برپایه این گزارش، تایوان رویکرد «یک کشور، دو نظام» را رد کرده و معتقد است فقط مردم تایوان در مورد آینده خود تصمیم خواهند گرفت.
تایوان از سال ۱۹۴۹ به صورت خودگردان اداره می شود. دولت ایالات متحده از دهه ۱۹۷۰ به طور رسمی حاکمیت چین بر تایوان را به رسمیت شناخته است، اما آن را تایید نکرده است.
تنش ها در روابط چین و تایوان ماه گذشته به دنبال سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایپه، به نقطه اوج خود رسید. پلوسی در حزب سیاسی جو بایدن عضویت دارد و رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و دومین در صف جانشینی ریاست جمهوری آمریکا است و مقامات چین این دیدار او را تایید ضمنی استقلال تایوان قلمداد کردند و با اجرای رزمایش های نظامی در مقیاس بزرگ در اطراف تایوان، به آن واکنش نشان دادند.
کشتیهای جنگی آمریکا نیز با عبور از تنگه تایوان به این تمرینها پاسخ دادند. این درحالی بود که تایوان نیز رزمایش های خود را برگزار کرد.
- 17
- 6