پنجشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۳
۰۸:۰۸ - ۰۱ آذر ۱۴۰۱ کد خبر: ۱۴۰۱۰۹۰۰۰۲
امنیتی و دفاعی

«ژنرال آخرالزمان» روسیه پس از عقب‌نشینی‌ در اوکراین زیر فشار است

عقب نشینی نیروهای روسیه از شهر خرسون,شکست در خرسون
جنگ‌گرایان سرسخت روسیه از تصمیم عقب‌نشینی نیروهای روسیه از شهر خرسون در جنوب اوکراین در این ماه حمایت کرده‌اند، اما فرماندهی که به نفع این عقب‌نشینی استدلال می‌کرد، اکنون تحت فشار فزاینده‌ای که ثابت کند این کار ارزشش را داشته است.

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز سرگئی سورویکین که رسانه‌های روسیه او را به خاطر شهرتش به بیرحمی «ژنرال آخرالزمان» می‌نامند، در ۹ نوامبر به نیروهای روسیه دستور داد تا از شهر خرسون و کرانه غربی رودخانه دنیپر عقب‌نشینی کنند، چرا که این مناطق به طور خطرناکی در معرض حمله نیروای اوکراینی بودند.

سورویکین ۵۶ ساله که کهنه‌سرباز جنگ‌های چچن و سوریه است و از ولایمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه مدال گرفته است، استدلال می‌کرد که این عقب‌نشینی که دو روز بعد کامل شد به مسکو امکان می‌دهد تجهیزاتش را نجات دهد و نیروهای آن منطقه را حدود ۳۰ هزار نفر تخمین زده می‌شوند برای حمله در مناطق دیگر به کار ببرد.

برخی از این نیروها از آن هنگام به از بخش جنوبی اوکراین به شرق اوکراین منتقل شده‌اند که جنگ بی‌امانی در آن جریان دارد و دریافت‌کننده نشان «قهرمان روسیه» در آستانه زمستان زیر فشار است که نشان دهد تصمیم درستی گرفته است.

مارگاریتا سیمونیان، سردبیر جنگ‌گرای تلویزیون RT و یکی از حامیان عمده عمومی جنگ در اوکراین در یک برنامه تلویزیونی در هفته پیش گفت: «ما در انتظار نتایج درخشان شما می‌مانیم و برای شما دعا می‌کنیم، من هر روز برای شما دعا می‌کنم.»

سیمونیان سورویکین را که  با هیکل بزرگ و سرتراشیده‌اش با زبان اختصاری نظامی روسی در تلویزیون سخن می‌گفت، ترغیب کرد که «یاوه‌های» منتقدان را نادیده بگیرد و اشاره او به بلاگرهای نظامی پرطرفدار است که از این عقب‌نشینی ناخشنود هستند.

ولدالن تاتارسکی، یکی از این بلاگرها که بیش از نیم میلیون دنبال‌کننده در کانال پیام‌رسان تلگرام دارد، از دیدار ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از خرسون پس از عقب‌نشینی نیروهای روسی خشمگین شده بود و پرسیده بود چرا مسکو او را نکشته است.

تاتارسکی در یک پست ویدئویی پرسید: «ما برای چه خونمان در این جنگ داده‌ایم؟ چرا زلنسکی با خیال راحت به خرسون آمد؟»

«از لحاظ نمادین عالی بود اگر یک پهپاد انتحاری روی کله ابلهش فرود می‌آمد، اما این اتفاق نیفتاد. چرا؟ ما باید جنگی تمام عیار انجام دهیم و گرنه هیچ نتیجه‌ای به دست نخواهد آمد.»

آلکساندر دوگین، چهره ملی‌گرای تندروی روس که دخترش در ماه اوت (مرداد) در بیرون از مسکو در آنچه روسیه تروریسم دولتی اوکراین نامید، کشته شد، نیز با این گفته که خرسون آخرین قطعه قلمروی اوکراین است که روسیه امکان چشم پوشیدن از آن را دارد، فشار حتی بیشتری را بر سورویکین وارد کرد.

دوگین گفت در مصاحبه‌ای با یک سایت خبری آنلاین ملی‌گرا گفت: «این آخرین حد برای عقب‌نشینی است.»

مقامات ارشد دولتی روسیه و جنگ‌گرایان می‌گویند می‌خواهند نیروهای روسی زمانی به شهر خرسون بازگردند، اما بعید است چنین کاری به این زودی‌ها امکان‌پذیر باشد.

 پیشروی‌های جدید در شرق در مقابل ارتش روحیه‌گرفته اوکراین که با سلاح‌های غربی مجهز شده به خصوص در فصل زمستان کار ساده‌ای نیست.

کی‌یف به نوبه خود گفته است که به تلاش برای پس گرفتن قلمرویش ادامه می‌دهد و مقامات روسیه هشدار می‌دهند که ممکن است نیروهای اوکراینی با نیروهای منتقل‌شده از خرسون جبهه سومی را در سمت غرب باز کنند.

سورویکین همچنین ترغیب شده است که به کارزار بمباران زیرساخت انرژی اوکراین به عنوان تاکتیکی طراحی‌شده برای کشاندن اوکراین به پای میز مذاکره شدت بخشد.

ولادیمیر سولویوف، یکی از مشهورترین ملی‌گرایان تندروی میزبان شوهای تلویزیونی هفته پیش گفت: «من از قهرمان ارتش روسیه، ژنرال سورویکین تقاضا می‌کنم: رفیق ژنرال، از شما تقاضا می‌کنم تخریب کامل زیرساخت انرژی این خونتای نازی اوکراینی را تکمیل کنید.»

سایر مفسران تلویزیون دولتی شروع به طرح علنی سوالاتی درباره اداره جنگ در قالب مباحثات میان مردم کرده‌اند.

از طرف دیگر،‌برخی از همسران ومادران مردانی که تازه احضار شده‌اند، به سازماندهی برای فشار آوردن بر وزارت دفاع روسیه درباره آموزش و تجهیزات ناکافی این نیروها پرداخته‌اند.

سورویکین در ۸ اکتبر به عنوان نخستین فرمانده کلی نیروهای روسیه در اوکراین با اعلام عمومی منصوب شد.

عقب‌نشینی از خرسون سریع‌تر و منظم‌تری از میزانی بود که بسیاری از تحلیل‌گران نظامی غربی انتظارش را داشتند و به گفته یک مقام ارشد نظامی آمریکا در مقایسه باعقب‌نشینی‌های قبلی روسیه «نسبتا منظم» انجام شد.

مقامات اطلاعات نظامی بریتانیا هم در بیانیه‌ای در روز یکشنبه اعلام کردند که نیروهای مسکو احتمالا در محدود کردن از دست رفتن تجهیزات نظامی و نابود کردن تجهیزات به‌جای مانده موفق بوده‌اند و این موفقیت نسبی را به فرماندهی عملیاتی واحد کارآمدت با رهبری ژنرال سورویکین نسبت داده‌اند.

  • 10
  • 66
۵۰%
نظر شما چیست؟
انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی:۰
غیر قابل انتشار: ۰
جدیدترین
قدیمی ترین
مشاهده کامنت های بیشتر
بزرگمهر بختگان زندگینامه بزرگمهر بختگان حکیم بزرگ ساسانی

تاریخ تولد: ۱۸ دی ماه د ۵۱۱ سال پیش از میلاد

محل تولد: خروسان

لقب: بزرگمهر

حرفه: حکیم و وزیر

دوران زندگی: دوران ساسانیان، پادشاهی خسرو انوشیروان

ادامه
صبا آذرپیک بیوگرافی صبا آذرپیک روزنامه نگار سیاسی و ماجرای دستگیری وی

تاریخ تولد: ۱۳۶۰

ملیت: ایرانی

نام مستعار: صبا آذرپیک

حرفه: روزنامه نگار و خبرنگار گروه سیاسی روزنامه اعتماد

آغاز فعالیت: سال ۱۳۸۰ تاکنون

ادامه
یاشار سلطانی بیوگرافی روزنامه نگار سیاسی؛ یاشار سلطانی و حواشی وی

ملیت: ایرانی

حرفه: روزنامه نگار فرهنگی - سیاسی، مدیر مسئول وبگاه معماری نیوز

شغل های دولتی: کاندید انتخابات شورای شهر تهران سال ۱۳۹۶

حزب سیاسی: اصلاح طلب

یاشار سلطانیبیوگرافی یاشار سلطانی

ادامه
زندگینامه امام زاده صالح زندگینامه امامزاده صالح تهران و محل دفن ایشان

نام پدر: اما موسی کاظم (ع)

محل دفن: تهران، شهرستان شمیرانات، شهر تجریش

تاریخ تاسیس بارگاه: قرن پنجم هجری قمری

روز بزرگداشت: ۵ ذیقعده

زندگینامه امامزاده صالح

باورها و اعتقادات مذهبی، نقشی پررنگ در شکل گیری فرهنگ و هویت ایرانیان داشته است. احترام به سادات و نوادگان پیامبر اکرم (ص) از جمله این باورهاست. از این رو، در طول تاریخ ایران، امامزادگان همواره به عنوان واسطه های فیض الهی و امامان معصوم (ع) مورد توجه مردم قرار داشته اند. آرامگاه این بزرگواران، به اماکن زیارتی تبدیل شده و مردم برای طلب حاجت، شفا و دفع بلا به آنها توسل می جویند.

ادامه
شاه نعمت الله ولی زندگینامه شاه نعمت الله ولی؛ عارف نامدار و شاعر پرآوازه

تاریخ تولد: ۷۳۰ تا ۷۳۱ هجری قمری

محل تولد: کوهبنان یا حلب سوریه

حرفه: شاعر و عارف ایرانی

دیگر نام ها: شاه نعمت‌الله، شاه نعمت‌الله ولی، رئیس‌السلسله

آثار: رساله‌های شاه نعمت‌الله ولی، شرح لمعات

درگذشت: ۸۳۲ تا ۸۳۴ هجری قمری

ادامه
آپولو سایوز ماموریت آپولو سایوز؛ دست دادن در فضا

ایده همکاری فضایی میان آمریکا و شوروی، در بحبوحه رقابت های فضایی دهه ۱۹۶۰ مطرح شد. در آن دوران، هر دو ابرقدرت در تلاش بودند تا به دستاوردهای فضایی بیشتری دست یابند. آمریکا با برنامه فضایی آپولو، به دنبال فرود انسان بر کره ماه بود و شوروی نیز برنامه فضایی سایوز را برای ارسال فضانورد به مدار زمین دنبال می کرد. با وجود رقابت های موجود، هر دو کشور به این نتیجه رسیدند که برقراری همکاری در برخی از زمینه های فضایی می تواند برایشان مفید باشد. ایمنی فضانوردان، یکی از دغدغه های اصلی به شمار می رفت. در صورت بروز مشکل برای فضاپیمای یکی از کشورها در فضا، امکان نجات فضانوردان توسط کشور دیگر وجود نداشت.

مذاکرات برای انجام ماموریت مشترک آپولو سایوز، از سال ۱۹۷۰ آغاز شد. این مذاکرات با پیچیدگی های سیاسی و فنی همراه بود. مهندسان هر دو کشور می بایست بر روی سیستم های اتصال فضاپیماها و فرآیندهای اضطراری به توافق می رسیدند. موفقیت ماموریت آپولو سایوز، نیازمند هماهنگی و همکاری نزدیک میان تیم های مهندسی و فضانوردان آمریکا و شوروی بود. فضانوردان هر دو کشور می بایست زبان یکدیگر را فرا می گرفتند و با سیستم های فضاپیمای طرف مقابل آشنا می شدند.

فضاپیماهای آپولو و سایوز

ماموریت آپولو سایوز، از دو فضاپیمای کاملا متفاوت تشکیل شده بود:

ادامه
نیلوفر اردلان بیوگرافی نیلوفر اردلان؛ سرمربی فوتسال و فوتبال بانوان ایران

چکیده بیوگرافی نیلوفر اردلان

نام کامل: نیلوفر اردلان

تاریخ تولد: ۸ خرداد ۱۳۶۴

محل تولد: تهران 

حرفه: بازیکن سابق فوتبال و فوتسال، سرمربی تیم ملی فوتبال و فوتسال بانوان

سال های فعالیت: ۱۳۸۵ تاکنون

قد: ۱ متر و ۷۲ سانتی متر

ادامه
حمیدرضا آذرنگ بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ؛ بازیگر سینما و تلویزیون ایران

چکیده بیوگرافی حمیدرضا آذرنگ

نام کامل: حمیدرضا آذرنگ

تاریخ تولد: تهران

محل تولد: ۲ خرداد ۱۳۵۱ 

حرفه: بازیگر، نویسنده، کارگردان و صداپیشه

تحصیلات: روان‌شناسی بالینی از دانشگاه آزاد رودهن 

ادامه
محمدعلی جمال زاده بیوگرافی محمدعلی جمال زاده؛ پدر داستان های کوتاه فارسی

تاریخ تولد: ۲۳ دی ۱۲۷۰

محل تولد: اصفهان، ایران

حرفه: نویسنده و مترجم

سال های فعالیت: ۱۳۰۰ تا ۱۳۴۴

درگذشت: ۲۴ دی ۱۳۷۶

آرامگاه: قبرستان پتی ساکونه ژنو

ادامه

مجلس

دولت

ویژه سرپوش